0
adorable people

Friday, December 28, 2007

Meet my parent grandchildren...ehehe...


Boring, xde topik nk story...so, kite wat laa 'Family Intro Session'. bg glamer skit bdk2 nih...

HAZIQ a.k.a Che Majid
nilah 1st grandson
Nik Amirul Haziq, ibnu Nik Ammar & Idamazuraina(4th child). lahir 30 Jun 2001. very smart & bright, active, pro nih main segala jenis PS & comp games, suke tgk Geng Bas Sekolah & hampir sume rncangn channel Ceria tu, suara ibarat pakai speaker, tp kurusnye laa...buat ibu dia susah ati psl xminat mkn...how to stimulate his appetite nih???
che a syg Haziq, be a good boy, OK...smpai bsr...


IMRAN a.k.a Yan Tempe
nih ank Syukri & Idamazuraini(3rd child). name dia Muhammad Shahmi Imran. umo 5 thn pd 1 Feb 2007 yg lalu. lasak bdknye, tp kdg2 penakut esp ngn insect...lipas ke... yg ni beza ngn yg 1st td w/pn diorg very close. yg ni mmg xde mslh appetite langsung. mkn cam org bsr...pnh tmbh nasi smpai 6 kali...masyaAllah...skrg ummi dia tgh ctrl mkn dia. ske menitiskn air mate dlm erti kate sensitif & manja. ske wat lawak ngn muka selamba dia. Che A pn syg Yan, dgr ckp Ummi Abh slalu OK, be a good boy...


'AIN a.k.a Kak Long
ni plak cucu pompuan sulung. ank sulung kpd Idimazhar & Huraizah yg kedua2nya juga merupakn ank sulung. lahir same datenye ngn tragedi 11 Sept tu, cuma dia sethn slps tu. so, skrg dia dh 4 thn laa...pemalu bdk nih...amik mase nk mesra. eh, lupe...name dia Hurun 'Ain(maksud dia: bkk tafsir Quran, surah Al- Waqi'ah). less talk, cuma ckp ngn Ummi ngn ayah ngn adik ngn nenek n ngn org2 yg dia biase je...'Ain, bile nk potong rmbut. kalo xnk potong kene wat petai(dandan). Che A pn syg 'Ain, smoga idup ceria slalu.

AIZARA a.k.a Aiyaya
skrg smpailaa turn bdk montel ni...keletahnye aizara bintu Azran & Idamazura(2nd child) nih...ske sgt nyanyi. she's like singing doll. otak yg cpt pick up...skali ajar je dh dpt tangkap...pndainye. ske pakai bedak, pndai pilih bju sndiri n lps tu perasan. kuat minum susu, ske roti mamak n xleh berenggang ngn beabear. dgr kate ade beabear br. dulu ske cubit & gigit mangsanya...huhuhu...ske tgk Thomas & Friend... Aizara skrg kt UK ngn ibu dia. lmbtnye diorg blk, Che a rndu aizara sgt2...rndu nk dgr aizara nyanyi...

SUFIYA a.k.a Pia
ni laa adik 'Ain. sebaya aizara. full name Husnul Sufiya. bdk ni active sgt. susah nk control. ingt lg dulu mase aku pntang, bdk kecik ni laa yg tlh menyebabkn selai kain napkin baby iman t'bkr. dia bling kain tu ats ubat nyamuk yg still burning. nasib baik idung aku cpt b'tindak as a smoke detector. kalo x, nayaa...tp skrg sufiya dh OK, dia xnotty lg, dh jd good girl. character mmg beza ngn kakak dia. dia ni friendly skit, xtkut org. close ngn nenek jgk mcm aizara. I luv U too, smoga ceria b'sama k.long, ummi n ayah. jgn sepah2 umh tau...


IMAN a.k.a Muhammad
mcm knl je...ini la ibni...ank sulung ummi & ayah. bdk msm ni lahir 14 Mei lps...skrg dh 7 bln. dh pndai gelak kuat2. dulu smpai umo 4 bln xkua suare. suare nangis je kua, tu pn xkuat psl dia xpndai nangis sgt...ade yg risau iman kurang upaya b'ckp...tp alhamdulillah...xde pape pn. dh meniarap & skrg dh pndai meniarap ke dpn, bleh tido hya dgn isap jari kalo xmenyusu laa, byk minum susu, mkn nestum & slalu t'liur tgk org mkn...heheh...ank ayah. Ummi syg Iman, & jdlah ank yg soleh, yg bijak, yg baik budi pekerti, yg murah rezeki, yg bhgia di dunia & akhirat. Amin...

KAKAK, ADIK a.k.a Sarah bersaudara
ni laa cucu2 bongsu stakat ni...xtau laa sape plak nxt...ni adik2 Yan tempe. sebaya Iman. lahir 28 Ogos lps. doktor kate diorg ni bkn kmba seiras. tp muka hmpir same. yg slalu xdpt beza aku laa...tp kakak muka serius, adik muka manis. kuat minum susu ni, cpt bsr. skrg dh pndai senyum2 bile diagah & nk blaja meniarap dh. I luv U too, semoga cpt bsr.

-THE END-

0
adorable people

Monday, December 24, 2007

Cuti lps & ari ni...

Salam
Ari ni dh msk opis blk. bosannye sbb br lps 4 ari cuti. on the way ke opis td pn duk t'byg Iman je...maklumlaa spjg 4 ari cuti (raya + wknd), 24 hours kami xberenggang...rindu plak....heheh...ari ni xbyk keje, keje dh siap pg td...mase t'luang xleh bia, rugiii...so, kite tulis laa ape2 dlm blog.
mlm raye lps aku jd msk...msk gulai ayam, ayam msk merah, rendang, nasi impit. pg raya br msk nasik myk. as I told b4, all the menu were done! well done, Eda! rase dia OK laa...xde laa sesedap mskn ummi. tp b'tmbh jgk laa En. Noor Fadzli mkn. Alhamdulillah...kul 11a.m lbh, 10 Zulhijjah kami g Sg. Buloh, jenguk org tua. bwk laa skali mskn aku...malu sbnrnye, tp xpe laa...br blaja2 msk...spend time there untill evening...boring xt'kate...tp thn je...I tried to reject unhappy feeling inside. I try & I always try...["Ighfirli zunubi, Ya Allah dan Kau berikanlah hambaMu yg hina ini kesabaran"].
the nxt day, I spent the whole day with my family...smbil2 wat keje umh-kemas umh, bsh kain, kemas dapur, msk. ptg tu br kami kua, g bli susu Iman. kuat Iman minum skrg, mlm pn minum 2 kali. Alhamdulillah...
the following days pn same...duk umah mcm biase. what a boring life I have! aku smbung wat keje umh yg dh lame t'bengkalai. kalo monitor PC dh beli, msti keje yg t'bengkalai tu terus t'bengkalai...itu lah hikmahnye.
ari ni perasaan xsedap dtg [down, upset, sad, unhappy, lonely, xde tmpt luah perasaan]...td mmbr yg ajk mkn lunch same2 dh buat aku t'tuggu2...bnde yg paling aku bnci dlm dunia nih psl aku ni bkn penyabar orgnye. lps tu aku blk ke tmpt aku merajuk smpai ilang mood mkn...ni dh b'keroncong perut. tp dpn mmbr tu aku pretend like nothing happen & started to give her rasional excuses. aku mmg pro dlm bab sorok2 perasaan nih. jauh di sudut ati aku maafkn dia sbb dia kate dia byk keje, baiknye ati aku. lps tu plak dgr berita slh sorang mmbr lame dpt kpli, lg laa sedih. thn ni aku xdpt apply sbb b'salin sedangkn thn2 sudah sejak grad lg aku xmiss apply. bile laa rezeki tu nk dtg, rezeki utk ank aku.
idup aku ni xlps dr perasaan yg xsedap ni...perasaan xpuas ati sbnrnye dgn idup sndiri. bile perasaan tu dtg aku rase sume bnde sekeliling aku buat aku mrh. kdg2 rase down sgt2 & yg jd mangsa En. Noor Fadzli laa...xcukup b'syukur ke aku nih? maybe...kene lbh lg b'tahmid, kene slalu lapang dada...redha dgn segala ketentuanNYA. Ya Allah, Kau berikanlah rezeki utk ku & keluarga ku, Amin.

-THE END-
0
adorable people

Wednesday, December 19, 2007

Esok 'Eidul Adha...Selamat Berkorban

Lengang skit opis ari ni. K.Fida, FieFie, Ira, Ain sume xde...dh cuti. Ina pn half day. HOD pn cuti...tinggal laa aku sorang2 kt R&D ni, Admi mcm biase wat keje kt bwh. Nk lunch ngn sape nih? Arap2 En. Noor Fadzli dtg, bleh lunch sesame.
Esk Raya 'Eidul Adha...sedihnye xdpt blk kg. ni kali ke-2 xblk kg...xpe laa, jnji raya puasa blk kg aku. Mlm ni aku plan nk msk skit utk celebrate Raya esk, msk utk suami. As a muslim & muslimah kite kn dituntut meraikan hari kebesaran kite...bgn awl pg, mndi sunat raya, bertakbir, pakai cantik2 @ wangi2, g solat sunat raya, sediakan juadah2 yg spesel skit drp ari2 biase, umh kene cantik skit nk rai tetamu(heheh...kalo ade yg dtg laa...), etc. Kalo bkn kite yg buat sume tu, sape lg...
So, ape nk msk ni...menu biase je actually...nasik minyak, kari ayam, ayam msk merah, nasi impit(instant), rendang daging...sume bhn2 nk msk ni En. Noor Fadzli dh beli. Now my job to make it happen & done! Dlm keadaan serba kekurangn(perkakasan dapur yg xbrape lengkap) I'll try my best to cook all the menu. Bkn penah msk sendiri sume nih, biasenye tolong ummi je msk...tolong kacau...heheh...
Actually aku nk create suasana Raya dlm family aku. Aku nk ank aku dpt rase smbutan raya, nk train dia spy dia ade feel nk smbut hari kebesaran kite, aku nk ank aku m'beratkn hal2 mcm ni, hal2 agama...sbb xnk dia ikut cth dpn mata...
Harap2 sume nye t'laksana, done & semoga mskn aku delicious utk family ku...ikuti next post utk mengetahhui samada masakan aku jd ke x...heheh...

'SELAMAT 'EIDUL ADHA utk sume muslimin & muslimat'
-THE END-
0
adorable people

Saturday, December 15, 2007

Jalan2 @ Sunway Pyramid

Last week laa ni, bwk Ude n Che Am jln2 kt s. pyrmd...sbbnrnye aku yg nk shopping...

me, ude & che am...

mata boolat!!

-THE END-
0
adorable people

Thursday, December 13, 2007

A little touch of design

This is my sister, Wawa...How I made this??? I designed it using Photoshop & Illustrator (i'm a beginner). View this tuto... http://www.webdesign.org/web/vector-graphics/adobe-illustrator/halftone-background.12756.html

- THE END -

Posted by Picasa
0
adorable people

Wednesday, December 12, 2007

mcm mane nihs???

last monday, lps amik Iman kt nursery, t'bace notis p'beritahuan yg diorg tmpal kt dinding..."20 - 23 Dis & 25 Dis nursery akan ditutup"...

aduh, caner nih??? aku ingt mls nk apply cuti 21 hb tuh psl aku xblk kg Raya Haji nih & annual leave aku dh abis pn. lgpn kalo cuti nk wat ape, bkn nk g memane pn. xnk aku duk umh mertua lame2. sehari dh cukup boring, naik buntu pikiran xtau nk wat ape. ank aku pn akn mula tunjuk reaksi yg dia xsuke duk lame2 umh nenek atuk blah ayah dia. mcm tau2 je perasaan ummi dia. stakat duk sni, baik aku keje. duk opis yg lengang ble sume cuti bleh rase ketenangan...heheh...sbnrnye kesunyian. & bleh laa aku ketepikn perasaan sayu aku xdpt blk kg utk kali ke-2 Raya Haji. tulah, kawen lg ngn org jauh, xbleh laa asyik nk blk kg halaman sndiri je, kang bapak mertua sound plak...tu lah impak bsr yg aku alami lps kawen. kalo mase bujang bleh blk kg anytime I wish to, skrg xlg...byk responsibility & contraints yg halang aku drp wat ape2 sesuka hati. kalo rindu kt ummi pn kene thn je laa...huhuhu...nk blk kg...

so, as a final decision I think I have to apply UNPAID leave lah, & think of other plan intead of staying at home. maybe we can go for a short time vacation. ummphh...nk g mane laa musim2 ujan ni...ntah2 duk umah je...arghh...what a boring life!!!


-THE END-

0
adorable people

Wednesday, December 05, 2007

Whose bornday?

Today is K.fida's bornday (blue tudung). She's one of my office mate & lately we're quite close to each other. She's the one where I can share everything since I've lost my Ita & she's also my pantry mate...huhuhu...beli mkn same2...mkn pn same2... K.fd, I wish U a very Happy Bornday & may Allah gives U a long life & happiness with ur lovely people around U. May Allah bless U. I hope we're always enjoy working under the same 'leeking' roof here in MCTL...ehheee...

-THE END-

Posted by Picasa
0
adorable people

Tuesday, December 04, 2007

Abih CD aku...huhu...

Aku ade rahsia nk story kt visitor sume...heheh...kalo dh publish kt blog ni dh xjd rahsia lg laa kn...
last friday, my HOD mntak aku wat system backup utk notebook staff yg br diformatnye psl dia ade task lain yg lbh urgent. so aku take over laa, lgpn keje aku dh xbyk skrg. sblm ni skali je dia tnjuk kt aku care nk wat backup tu pakai software simple backup. ini laa 1st time aku wat sndiri.
backup OK je xde mslh, tp yg xthnnye it took a long time to & took alot of CDs, more than usual...mane aku tau selame itu dia amik mase. aku go on je...smpai 5.15 still lg blom siap, dh abis 6 CD dh ni, tp progress xsmpai 50% lg ni...canner ni...xkn aku nk tggu...bygn ank aku dh melambai kt mata aku, suara gelak tawa dia dh t'ngiang2 kt telinga aku...canner ni...
br je nk tya HOD, dia dh lesap. biase aa dia, 5.15 tajam dh blah...so, ape aku patut buat nih...xkn nk OT free kot. nk wat blk notebook tu, xnk tanggung risiko plak...lgpn xmntk izin ngn HOD. last2 aku click button cancel. selamatttt...dh abort backup process...aku shut down notebook tu, angkat kaki & blah...
monday the nxt week(smlm laa) aku still xinform HOD aku, ape dh jd last friday. blank CD yg aku plan nk sedekah kt opis(utk gnti backup yg xjd tu) aku xbwk plak. nasib baik ade keje yg urgent perlu siapkn. so, xde laa dia nk tya aku psl notebook tu. ari ni aku wat blk backup tu tanpa pengetahuan dia...heheh...selamat...tp abih CD aku...
kalo HOD aku ade t'bace blog aku nih, sorry laa bebyk psl xbgtau ko...tp at least aku xutang ape2 ngn company....

*HOD - Head of Dept

- THE END -
0
adorable people

Saya org baru...

Hehehe...Assalamu'alaikum sume...
saya br je create blog saya nih...org br lg...sila beri tunjuk ajar.
sng2 visit laa blog saya nih, byk yg nk dikongsi bersama...sudi2 kn laa...

-THE END-

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki