Monday, December 24, 2007

Cuti lps & ari ni...

Salam
Ari ni dh msk opis blk. bosannye sbb br lps 4 ari cuti. on the way ke opis td pn duk t'byg Iman je...maklumlaa spjg 4 ari cuti (raya + wknd), 24 hours kami xberenggang...rindu plak....heheh...ari ni xbyk keje, keje dh siap pg td...mase t'luang xleh bia, rugiii...so, kite tulis laa ape2 dlm blog.
mlm raye lps aku jd msk...msk gulai ayam, ayam msk merah, rendang, nasi impit. pg raya br msk nasik myk. as I told b4, all the menu were done! well done, Eda! rase dia OK laa...xde laa sesedap mskn ummi. tp b'tmbh jgk laa En. Noor Fadzli mkn. Alhamdulillah...kul 11a.m lbh, 10 Zulhijjah kami g Sg. Buloh, jenguk org tua. bwk laa skali mskn aku...malu sbnrnye, tp xpe laa...br blaja2 msk...spend time there untill evening...boring xt'kate...tp thn je...I tried to reject unhappy feeling inside. I try & I always try...["Ighfirli zunubi, Ya Allah dan Kau berikanlah hambaMu yg hina ini kesabaran"].
the nxt day, I spent the whole day with my family...smbil2 wat keje umh-kemas umh, bsh kain, kemas dapur, msk. ptg tu br kami kua, g bli susu Iman. kuat Iman minum skrg, mlm pn minum 2 kali. Alhamdulillah...
the following days pn same...duk umah mcm biase. what a boring life I have! aku smbung wat keje umh yg dh lame t'bengkalai. kalo monitor PC dh beli, msti keje yg t'bengkalai tu terus t'bengkalai...itu lah hikmahnye.
ari ni perasaan xsedap dtg [down, upset, sad, unhappy, lonely, xde tmpt luah perasaan]...td mmbr yg ajk mkn lunch same2 dh buat aku t'tuggu2...bnde yg paling aku bnci dlm dunia nih psl aku ni bkn penyabar orgnye. lps tu aku blk ke tmpt aku merajuk smpai ilang mood mkn...ni dh b'keroncong perut. tp dpn mmbr tu aku pretend like nothing happen & started to give her rasional excuses. aku mmg pro dlm bab sorok2 perasaan nih. jauh di sudut ati aku maafkn dia sbb dia kate dia byk keje, baiknye ati aku. lps tu plak dgr berita slh sorang mmbr lame dpt kpli, lg laa sedih. thn ni aku xdpt apply sbb b'salin sedangkn thn2 sudah sejak grad lg aku xmiss apply. bile laa rezeki tu nk dtg, rezeki utk ank aku.
idup aku ni xlps dr perasaan yg xsedap ni...perasaan xpuas ati sbnrnye dgn idup sndiri. bile perasaan tu dtg aku rase sume bnde sekeliling aku buat aku mrh. kdg2 rase down sgt2 & yg jd mangsa En. Noor Fadzli laa...xcukup b'syukur ke aku nih? maybe...kene lbh lg b'tahmid, kene slalu lapang dada...redha dgn segala ketentuanNYA. Ya Allah, Kau berikanlah rezeki utk ku & keluarga ku, Amin.

-THE END-

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki