Saturday, February 16, 2008

The creation...

Salam sume...
Dh lame xde new post...maklumlaa BZ ngn umh tangga n keje kt opis. skrg ni w/pon dh 12.41am tp amik mase gak utk isi blog nih, psl dh boring dh ngn tajuk resdung. bkak2 je tajuk resdung...mmm...sebut psl resdung ni, alhamdulillah...syukur pd Ilahi krna penyakit tu dh xactive dh skrg. so, no more suffering at this moment. arap smpai bile2 laa. krna penyakit tu jgk, aku memilih skit bab mkn takut silap langkah, burk padahnye.
eh, topik kt ats The creation...ape bnde yg nk story about? ekceli...aku ade wat sesuatu guna Adobe Illustrator. ade mase t'luang plus boring wat keje aku pn bkak Layer Magazine, ade plak tutorial nk turn a real picture into sort of cartoon/comic style...something like that laa...so, aku cube laa wat tgh ari td kt opis lps boring wat katalog > website company. bhn ujian = gmba muka one of my officemate. mula2 cam tough jgk, tp oleh krna aku dh agak mahir pakai pen tool so, xde mslh lps tu...cuma nk kene pndai pilih colour. sblm tu kene pakai Photoshop dulu nk posterize kn gmba tu...so, hasilnye mcm ni laa...xde laa great sgt, tp OK laa bg amatur mcm aku...yg best part nye pemilik wajah ni happy sgt bile aku send email gmba ni kt dia n dia xsangka2 muka dia jd gini.
ape pon I need to improve & need more practice...well, practice make perfect kn...arap2 ade mase laa nnt, bleh wat kt gmba Iman ku yg cute...
mmm...real picture xwat blk plak, ade kt opis. kalo x bleh compare kn? to ira, I bet U must be flattered to see Ur picture published in my blog...I hope U like it...ade mase kak Ida wat lg k...

- THE END -

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki