0
adorable people

Sunday, March 30, 2008

Best Cousins

Was taken yesterday. Iman with 'abg' cousin, Abg Yan. (macho senyuman Yan)

3 bradik yg mudah panik (ddebaa)...

- THE END -

Posted by Picasa
0
adorable people

Friday, March 28, 2008

XP xdetect slave h/drive + Iman's Update...

Seminit lg kul 12pm. En. Noor Fadzli ngn Iman dh lena, siap b'dengkur lg 2 branak tu...kejap2 dgr byi Iman isap ibu jari kiri...mmm...bile laa nk buang habit dia ni...kang dh bsr, dh pndai bsuh berak sndiri, itu laa tgn yg bsuh berak, itu laa yg diisapnye bile nk tido. huhuhu...nayaaa...
hiii...PC ni wat hal plak. last week elok je, mlm ni xdetect plak slave h/drive. dh corrupt ke? kene format ke? dlm tu byk valuable files & data...sume gmba2 kenangan ade dlm tu. paling precious gmba Iman sejak lahir smpai la ni...mmm...sedey nye...monday kene bwk g opis, ade doctor PC bleh tolong tgk2 kn...aku dh ketandusn idea nk repair...OK, tu je psl PC...
psl Iman xde laa sgt...cume nk post gmba2 latest Iman...pstu cite laa ape yg jd kt dia a few days back...


Iman mase ade rmbut nih. suke main dlm playpan k.aizara...

kuku iman pecah darah, sbb t'hempap speaker...ayah dia laa, wat xtau je ank jatuh...cool sesgt laa plak...sian Iman

rupe2nye Iman suke mkn yogurt. abih yogurt ayah dia, dia yg mkn. tu, abih comot mulut...(err...kalo ade nmpk kaki b'bulu, ignore je laa ye...heheh...xsmpt cover)

nmpk x? Iman nk tmbuh gigi atas...bsr tu, mcm gigi arnab je. gigi bwh pn ade gak...I wonder how he looks like when the teeth grow bigger...

dh pndai diri dh Iman? heheh...tu action je tu. nk diri kene ade support, haa kn tgn pegang kt TV tu...bile laa nk diri, asyik wat kaki lembik je...

itu je lah nk cite...nk solat Isyak dulu pastu nk tdo, kang esk xbgn solat Subuh plak...gud nite...wassalam...

- THE END -

0
adorable people

Friday, March 21, 2008

Nak workout???


Salam...
ni entrance coupon utk join This is LOVE Event, sponsored by Nike & Fitness First. Jiran sblh meja bg. mmm...srh workout lg...tp cam best, sume free. Will be happen kt Subang Airport. Esk je tau! start jam 5pm-10.30pm. Ade dancing, Kick Boxing class, workout, foods & drinks...all for free! can bring along 3 girlfriends together. sesape yg rase b'minat bleh register kt www.nikewomen.com.my . If U r among 500 early comers, U will receive free gift from Nike, alaa...door gift laa tu. xtau laa ape bndenye tu diorg akn bg. tp dgr gift je lg laa rase nk g. cuma...sape nk jge Iman? anybody???

- THE END -

Posted by Picasa
0
adorable people

Tuesday, March 18, 2008

Headache...oo...headache

Apsal laa aku slalu sakit kpala?

- kerana kene tmbah power ka? (aku p'rabun)
- migrain mcm dulu ka?
- contact lense kering ka?
- xcukup tido ka?
- lama sgt ngadap komputer, mata aku dh letih ka?
- angin naik ke kepala ka?
- ka pening, bila 'diorang' nk puas ati ngn kheja aku? (bkn aku xbaguih, tp depa ni tabiat suka komplen kheja org...pening kepala. sat2 suh tuka, yg tu suh tuka, yg ni suh tuka. apa kata hang pa pi wat sndiri, agak2 sng ka payah!!!)
- ka sakit kepala bila jiran sblh asyik suh aku exercise? paksa ka encourage? (gemuk sgt ka aku ni? dh rupa raksasa b'lemak ka? bkn xnk, tp xckup 24 jam sehari...blk kheja ank dh menanti, dapur melambai2, kain sebakul xb'lipat...lagu mana?! nk rehat pn xdan...)

tolong laa sesapa jawab...aduh, sakit nyaaa...

- THE END -

0
adorable people

Monday, March 17, 2008

Leganya dlm ati, Tuhan je tahu...

Pg td call Pej. Asrama Sek. Tun Fatimah, JB. wat apa? bdk kt sblh tu skolah situ. tu laa Eam (Ilham tebal sgt nk sebut), my bongsu sister. "Nk tya, Ilham Farhana, student form 1 dh smpai skolah ke blom?"soalan aku kt warden asrama Eam...cam pelik je bile xtau adik sndiri dh selamat smpai skolah ke blom. tp itu lah hakikatnye...mmg kami xtau...

citenye gini...Eam blk skolah naik bas ekspress ke JB smlm, on her own. nk wat canne, xkn everytime org nk kene anta kot + nk ajar dia b'diri di atas kaki sndiri. JB, jauh gak tu. dlm perasaan risau yg t'amat kami berserah pd Allah utk jge Eam. kami t'pakse lpskn dia blk sndiri w/pn dia sndiri xconfident dpt blk sndiri. pg smlm aku tgk Eam msm je muka, moncong mulut pjg sedepa. abah mcm slalu nyanyi lgu feveret bile situasi mcm ni b'laku. "ale gi muko gajoh, ale balik muko tikuh" (loghat: klate, besut pure). sblm dia b'lps kami pesan srh call kami soon after she arrive safely at her hostel/school. but she didn't call anyone of us. dlm kerisauan tu kami t'tya2 dh smpai ke blom & start making assumption that she might be tired & rested at he dorm untill she forgot to call us. pastu ummi pesan kt aku srh call pej asrama dia ari ni laa. Alhamdulillah warden on duty bgtau aku dia dh smpai dgn selamatnya. lega & b'syukurnya aku ke hadrat Ilahi.

sbnrnye aku xtau nk ckp mcm mane psl adik aku ni. on her age of 13 she choose to stay at a boarding school which is far away from home, from family. which is also good to be one of STF students (ant skolah t'baik mesia). she should have thought all of this, thought of doing everything on her own, know how to take care of her self, be independent, dun let 'homesick' desease attack her mind. but it looks like she enjoy school'ing there, with her friends (she always get excited when story about her friend, about everything happened at her school - that's mean she like most of it). except when school holidays come, she started making us worry (esp. me! becoz she will call me to tell everything - tiket abis ka, kwn2 suma blk ka, beg skolah putuih ka, srh jemput dia blk ka...bla..bla..). aku xjemu2 melayan dia. smpai tahap aku pn naik risau, aku akn share ngn kakak2ku sekalian. smpaikn kakak yg jauh di UK pn aku habaq! no choice, kami sepakat srh dia blaja blk sndiri. w/pn kami risau. kdg2 aku compare ngn diri aku mase aku sebaya Eam. time tu, aku duk b'kepit ngn ummi & family. msk skolah asrama kt K.Trg xsmpai 11 ari dh blk. mmg xleh b'dikari. bkn xleh b'dikari tp xthn homesick gilerr. Eam dpt b'thn smpai ari ni. actually aku pn xtau dia homesick ke x...homesick gaknye tp xchronic kot. dr JB nk kene blk sndiri, naik bas sndiri. kalo aku, aku dh nangis dh. tp lps dpt tau dia selamat, aku rase dia mmg bleh b'dikari. cuma perlu brani & confident je. lps ni insyaAllah xde mslh. arap2 Eam OK kt STF. Blaja rajin2 tau Eam, jd best student kt sane. make us proud of U. kalo xleh blaja bgtau awal2, kite tukar skolah...
Ya Allah, Kau peliharalah keselamatan adikku walau di mana dia berada. Amin...

- THE END -
Posted by Picasa
0
adorable people

Ape nak beli???

Kt opis nih...while I'm in the middle of doing my boring job(designing catalog, datasheet, website, bla..bla..) my mind suddenly distracted...tetibe t'PK ape bnde yg nk dibeli after I get my next payment...ni dia list nye...

1. EDT Haiku(erk...pakai Haiku je...tu je yg mmpu, lgpon yg lain2 tu mhl sgt & wangi sgt. mane bleh pakai wangi2 sgt, HARAM...ckup laa sekadar je...heheh...alasan ke tu...)
2. Miyami (2 way foundation. tu je yg OK dipakai...sbnrnye br je beli, tp silap color laa plak. dh kulit gelap nape g beli yg Light plak. so, beli lain, yg tu bg Odeh)
3. Produk p'jgaan muka (tp blom decide lg nk try produk ape. stakat ni xde yg b'kesan pn. same je...)
4. Jamu Mas Cotek cap Petani (Ummi srh mkn jamu. baik utk tubuh badan pompuan yg dh deliver baby)
5. T-Shirt & blaus (utk g jln2...ade plan nih)
6. Hair cut (rimas, rimas, aku rimas)
7. Shoes (for Iman)

that's all for now, maybe will add a few more when my mind distracted again. heheh...

haa...kn nk tmbah lg...
8. Bju dinner & accessories...(tema: glamour & glitter, aduh apa nk pakai nih? leceh btoi...)

- THE END -

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki