Monday, June 30, 2008

Sabtu lepas @ Taman KLCC

Saje je, bwk Iman jln2...rase cam dh lame xbwk dia g jln2...asyik g umh makcik2 dia je every weekend. nk bg jgk dia expose kt dunia luar. Dia pon dh start b'jln...so, skrg dh rase fun bwk dia jln2. tgk gelagat b'jln dia yg t'kedek2 tu...skrg dh xde dh nk merangkak. bgn...b'jln...kalo jatuh, bgn blk & b'jln blk. tp bile dh dpt kaki ni dia makin lasak. sume bende nk sentuh, nk main...byk sgt yg nk di-explore-nye. pg td pon kipas yg b'diri kt umah tu dh tumbang, gara2 digoncang oleh bdk aktif ni. smpai pecah bilah kipas tu, nasib baik xt'hempap dia. kalo x, lg naya...bahaya btol.
Kul 11 lbh ktorg kua dr umh. kononnye nk kua awl lg. tp tau je laa...kalo ujung minggu, nk bgn awl pon liat...nk uruskn bdk kecik lg, mmg take time. bkn sng, lg laa bdk yg xreti duk diam mcm Iman. nk pakaikn dia pampers & bju pon b'centa...when everybody's ready, ktorg pon gerak. jln ari tu ade jam skit kt kg. melayu subang. tetibe nmpk org jual air guava a.k.a jambu batu. ape lg, berenti & beli satu sorang + fresh buah jmbu batu dicampur skit asam boi putih. bkn mcm asam boi biase tu. mmg sedap aa...rase fresh je...pstu ktorg stop kt Kota Damansara beli mknn kt KFC, tapau utk mkn kt sane nnt. ala2 picnic laa jgk kn.

smpai sane Iman pya laa excited. terus dia b'jln...b'jln ke arah bdk2 yg main2 kt playground kt taman tu...mcm laa dia dh pndai main sndiri. aku ikut je dia dr blakang. bile ktorg dh dpt port, duduk & aku xbleh nk terus mkn w/pon dh lapar psl Iman mmg nk main je...seronoknye dia...mcm sume tmpt kt situ dia nk g. ayah dia menunggu bile nk mkn...dh lapa sgt laa tu. ari tu mcm biase org ramai je kt situ. penuh ngn bdk2 ngn mak bapak diorg. foreigners pon ramai, t'msk laa buruh2 asing. mcm xsesuai je diorg g situ, tu kn tmpt parents bwk ank2 main...diorg tu nk melepak pon cri laa tmpt yg sesuai skit. menyemakkn pndangn mata je...

aku ngn En. Noor Fadzli b'gilir2 bwk Iman main2 kt situ. lps tu ktorg mkn...byk jgk Iman mkn...seronok agknye kt situ, smpaikn selera pon ade. lps mkn main lagi. Iman mcm xreti penat...jln xhenti2...mmg seronok tgk dia happy...rase cam nk bwk dia lagi...tp maybe tmpt lain plak, picnic kt jeram ke air terjun memane yg xbyk kua modal. maklum laa skrg ekonomi agak gawat...so, b'jimat laa ape yg patut. asalkn bleh spend mase b'sama dgn penuh happy & gumbiraaa...hahahahaaa...hujung bln 7 En. Noor Fadzli kate ade trip...kt mane? jd ke xjd? bile date nye tu? kte tunggu di episod yg akn dtg, dlm blog hijau ni...

Iman kt atas see-saw. ni snap pakai hset...gmba xcntik sgt laa, hset pon yg cikai2 je...camera br on de way...

ayah Iman tgh tggu nk mkn...lapa sgt dh tuuu...

alaaa...td dia jln...lps tu t'duduk...bgn laa Iman, ummi nk snap gmba Iman tgh jln ni...

Eh...main koo-chak plak ngn ayah...sini laa Iman...

seronok kn Iman...nnt kite g lagi ek...tp Iman kene blaja lari plak...K...

-THE END-

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki