0
adorable people

Friday, September 26, 2008

Salam 'Idulfitri & Maaf Zahir Batin

kad raya utk korang sume...

Pejam celik, pejam celik dh nk abis posa. Skejapnye mase b’lalu. Well, spt yg ditunggu2, ari ni tiba jgk. Aku akn b’angkat pulang ke kg halaman nun jauh di Besut sblm sahur karang. Kirenye kami plan nk sahur kt mane2 laa, on de way to our kg. Xsabar rase…kul 3 ptg ni En. Noor Fadzli kene g amik adik aku yg matrik kt tangkak tu, dia turun kt stesen bas s.alam. kul 4.45 ptg plak kene jemput aku kt opis. Kul 9 lbh mlm karang adik aku yg kt STF, JB palk akn smpai kt stesen bas yg same. Kirenye ari ni En. Noor Fadzli wat keje amal laa, jd ‘prebek sapu’ bak kate org kg aku…heheh…bkn org lain jgk abg, adik2 ipar abg jgk…heheh…lps dh angkut sume, kami akn b’tolak ke kajang plak…umah kakak aku k.ngh. dia dijangka tiba ke tanah air dr UK jam 5.30 ptg ni ngn anknye Aizara. Ude akn g jemput k.ngh ngn a.azran. mmm…xsabar rasenye nk jmpe diorg…rindu gilerrrr…dh b’bakul2 dh rindu kt diorg ni. K.lang pon akn ke umah k.ngh jgk mlm ni b’sama familynye & 2 org adik lelaki kami yg skolah kt sni. So, kami akn b’tolak b’ramai2 laa dr kajang…arapnye sume selamat & b’jalan lancar…jgn laa ade sebarang masalah. Ya Allah, lindungilah kami dari sebarang bencana, selamatkanlah kami di perjalanan nanti, selamat pergi & selamat kembali…

Di kesempatan ini, aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA ‘IDULFITRI kpd seluruh muslimin & muslimat, maaf zahir & batin andainye ade t’salah kata, t’silap tulis kt blog ni…halalkan semuanya. Semoga di hari raya kali ini kita semua akn m’dapat redha & rahmah dari Ilahi…

-THE END-

0
adorable people

Friday, September 19, 2008

Xde pape...

smlm xbgn sahur, tp Alhamdulillah dpt abiskn posa smlm...syukur...tp apsal ari ni plak yg lapa semcm w/pn bgn je sahur td...mmm...

lagu raya dh b'kumandang kt blog aku ni...I hope U will enjoy it...

dh xlame lg dh nk raya. yg paling xsbr, nk blk kg...mcm dh xde mood nk wat keje ari nih . nxt week lg laa, xtau mcm mane plak...kang ari2 kejenye duk main game je...oopppsss...kang boss t'bace blog aku nih, kantoi...

good news, BONUS raya...tungguuu...

-THE END-

1 adorable people

Monday, September 08, 2008

Dah Seminggu

  • Diam2 dh seminggu posa, aku b'jaya abiskn posa utk seminggu ni. Alhamdulillah...aku harap Allah izinkan aku complete kn posa aku sepjg ramadhan ni...AMIN...
  • tp xbestnye, ngaji xbyk yg dpt buat...sibuk melayan Iman, dgn xthn dugaan letih & ngntuk lps b'buka...insyaAllah, akn p'bykkn lg utk minggu ke-2 ni...terawih, langsung laa xdpt...lmbtnye ank2 bsr, bleh g same2 1 family...
  • spjg minggu pertama posa ni dh byk sgt eksiden aku tgk, spjg jln aku ulang alik ke tmpt keje, Puncak Perdana - Shah Alam - Glenmarie - Subang...yg meninggal pn ade. agknye sbb jln jam teruk sepjg posa ni kot, byk mengundang eksiden. memasing nk cpt...ari ni on the way g keje, kete sebijik t'balik. mcm mane bleh jd gitu pn aku heran, nmpk mcm xde yg cedera...Ya Allah, jauhkan laa malapetaka & bencana drp seluruh ahli keluargaku. AMIN...
  • g wat pregnancy check up, lps bkk posa...naik byk lg berat bdn. rase mkn cam biase je. perut nmpk xde laa bsr sgt. aku ke yg makin m'bsr nih? eeiii...ngeri...kene pntang btol2 ni nnt...darah sume OK, xde lg detect ketidaknormalan pd tubuh bdn...heheh...Alhamdulillah...
  • Loan umh dh lepas, bleh beli umh. bln2 sakit laa poket, byr utang...kene ready especially dr segi mental & emosi...heheh...abah kate nk tggu duit byk br nk wat umh, smpai bile pn xdpt...doakan laa everything is under control & run smoothly...
  • Iman dmam sejak ari sabtu, dmam selsema. m'buatkn kami xtdo lena mlm2...adatlaa tu dh ade ank kecik...ni nk tmbh lg sorang...kene byk sbr & byk b'korban...bkn utk org lain, ank2 kte jgk kn...harap2 Iman xdmam lg, & xmerengek lg...main2 mcm slalu...AMIN...
  • bju melayu adik2 blom beli lg...this wknd laa...ade 3 bdk nk kene sara nih, beli bju melayu...
  • ar ni ati aku asyik mengomel2..."lambatnye blk kg raya"...
-THE END-

0
adorable people

Friday, September 05, 2008

Turn Ummi plak...

Happy Birthday ummi, tp bkn ari ni...dh belated dh...on 3rd September lps. yg ke 55. heheh muda lg...sorry ummi, I've been quite busy a few days back, no time to publish my birthday wish to you in my blog. Tp Ya dh call ummi kn on that day, pg2 lg...

Ummi is the most greatest creature in this world that I love the most...nobody can replace her in my heart, nobody...there's nothing I can give to her to pay her sacrifices & all the things she had done to me from the moment I open up my eyes until now.

Semoga Ummi dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, berbahagia di dunia dan akhirat. AMIN...

Lupe nk ckp, gmba kek ni diambil dr w/site K.Liza yg pndai wat kek..pinjam ye K.Liza. for more cakes, visit http://yt5486.fotopages.com

-THE END-


0
adorable people

Tuesday, September 02, 2008

Marhaban Ya Ramadhan

"Alhamdulillah, Allah masih lg m'beri keizinan kpd kte utk b'temu lg dgn Ramadhan pd thn ini. Bln yg paling mulia, di antara seluruh bln, yg penuh hikmah, penuh barakah & penuh rahmah. Aku bermohon kpd Allah agr aku diberi kekuatan utk meneruskan ibadat puasaku dlm keadaan b'bdn dua ni seperti mana semasa aku dlm keadaan biasa, malah diharapkan lebih baik dr amalan Ramadhanku yg lalu...Amin..."

T'ingt puasa masa kecik2 dulu2. aku start blaja puasa mase umo 6 thn, byk yg tggl drp yg puasa. tp ade ari2 yg penuh 1 ari. darjah 1 aku tggl 1 ari, sbb dahaga sgt...jap2 g mndi, jap2 g mndi lg. last2 nenek aku kate kt mak aku, "bg laa dia b'bukak, kesian dh xlrt tu"...ape lg, aku pn mkn laa...heheh...moncong mak aku pjg sedepa...dia mmg pntang kalo ank nk b'bukak ni, bkn kejam, tp dia rase syg, psl time tu mmg dh kul 6 ptg...dh dkt ngn time b'bukak...the next year aku b'jaya puasa penuh smpai laa baligh...tu laa puasa zaman kanak2...

thn ni p'siapn raya utk aku & family dh 90% done. awl2 dh start shopping, xnk sibuk2kn diri sgt bln2 puasa ni. tkut aku xlrt, kang ade je bukak puasa free2...bju En. Noor Fadzli ade lg blom beli ngn bju adik2...mmm...sibuk2 wat p'siapn raya ni, p'siapn puasa xbuat ke? raya lmbt lg...tu laa, ape laa aku ni...thn ni aku b'hajat nk bykkn recite A-Quran. arap2 ade mase, Iman xkaco & aku xpnt + mengntuk. time mlm2 je nk buat pn. xde time lain...arap2 xsmput laa nk bace Quran sbb time mengndung ni aku cam smput skit bile bace Quran. mlm jumaat bace Yasiin pn t'mengah2. tp xpe, nk b'amal bia seribu daya...mcm tu Allah lg suke. tgk usaha hambaNya yg b'susah payah nk kejar pahala. ekceli xsusah mane pn...

"Semoga di bln yg mulia ini, Allah beri keberkatan kpd kami sekeluarga, Allah makbulkan impian kami, Allah p'mudahkan p'jlnn hidup kami, Allah ampuni segala dosa kami, Allah beri kebahagian kpd kami..."

SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA KPD SELURUH MUSLIMIN & MUSLIMAT

-THE END-

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki