0
adorable people

Monday, November 24, 2008

Pregnancy Ticker

Sibuk psl Iman, slalu lupe psl bby dlm tummy...sedikit sebyk bby ni t'abai. Aku akui, aku kurang communicate ngn bby dlm perut ni, xmcm Iman dulu. sorry bby, b'laku tanpa disedari...tp ummi sntiasa tunggu bby lahir...


pregnancy


- THE END -

2
adorable people

Alhamdulillah...

Alhamdulillahi Rabbil'alamin...Iman dh b'ansur smbuh. dgn izin Allah, lps urut ngn pakcik rock (jiran sblh umah kami yg mmg tukang urut tu) akhirnye Iman dh berani bgn n b'diri sndiri. dan ari ni Iman dh b'jln pon. w/pn kaki dia blom 100% normal mcm sblmnye (alignment kaki still xbtol kate atuk Iman, nmpk cam tempang skit bile dia jln) tp aku b'syukur sgt2 pd Allah. Terima Kasih Allah. Iman makin active drp sblmnye, smpaikn susah nk tdo waktu mlm sbb asyik nk main je. b'jln sane sni xhenti2. maybe dia pn nk menikmati nikmat b'jln, seolah2 nk tunjukkn rase syukur dia pd Allah.

slowly, I've learned to forgive others(esp: org yg aku amanahkn jge ank aku while I'm working) & to accept everything that Allah give to us. when my son is slowly recover & can walk again, my anger towards the people who were supposely responsible on my son injury is washed away. but I'm really sorry to her that I can't send my child to her anymore as I learn my lesson from what had happen to my child. I know everything had happened & will happen to us is on Allah's fate, but I just can't. I'm going to find the best & the safest place for my son & my new baby(will come out soon, insyaAllah). this time I'll choose the best option for my children...

ooo...gmba latest Iman xleh upload psl Windows ni suddenly xleh nk recognize my camera...mmm...tetibe jek. so, I'm on my way to find the driver for my camera, coz i bought 2nd hand pya camera from e-Bay...heheh...donlod drp i-net laa, ape lg...

- THE END -
0
adorable people

Wednesday, November 12, 2008

Iman dh recover ke blom???

Smlm spt yg dijadualkn kami bwk Iman g jmpe doktor orthopedik lg. kunun nk kua awl laa dr umh. last2 kul 8 lbh pg jgk kami b'tolak ke spital. sesampai je kt sane, mak aiii...apsal ramai sgt org ari ni...ramai gilerrr...cam nk wat rusuhan plak. abis laa, kul bape laa bleh blk ni...

mcm visit2 yg lps, g register, byr RM5 (utk 2nd appointment kene byr laa...sbb xkeje ngn gomen, org gomen free je...), g klinik orthopedik, g x-ray, tunggu giliran, dlm kul 12 lbh tghari kot, br no Iman dipanggil...kali ni doktor India lg, tp doktor lain laa...yg ni tua skit drp yg dulu. tp senyum memanjang...tu yg menyenangkn ati kami...bile masuk je, first words yg kua dr mulut doktor tu..."Ari ni dh boleh bkak simen..." rase nk melompat time tu jgk...xleh nk gmbarkn betapa happy nye kami time tu...segala p'deritaan kami akn b'akhir. doktor tu tnjukkn imej x-ray tulang tibia Iman kt monitor PC dia...mmg clear, dh xde retak. Alhamdulillah, tulang Iman cpt recover. Allah makbulkn doa kami. Allah tau kesusahan kami, Allah bg berita gembira utk kami.

then doktor tu srh g bilik simen (bilik simen???), bkak simen fiber Iman. Iman dh takut, meraung lg dia...aku pn tkut jgk, psl diorg guna alat mcm pemotong kayu utk potong simen tu. byi dia kuat sgt, ngeri tgk sbb tkut t'kene kulit Iman. tp sumenye mudah je bg diorg, akhirnye simen tu dpt jgk bkak...busuknye kaki Iman, kulit dia kasar, itam, b'daki...maklumlaa, dkt 3 minggu xgosok sabun...mau x busuk & b'daki...lps dh bkak kami msuk blk bilik doktor td. doktor tu kate sumenye dh OK, dia dh recovered. byk yg doktor tu pesan
- don't be too protective, let him play what he want, let him do what he want...as long as it is not harmful to him
- let him be a boy, play as a boy...
- sure he will break someting, let him be, but don't let him break himself laa...

utk p'mulaan ni Iman akn susah nk jln. mmg pon, dia langsung xnk jln...kaki keras je, even he can bend his knees. sbb dh biase ngn kaki b'simen, dh biase merangkak & mengesot...kene ajar blk dia jln. rase sedih plak tgk lutut dia yg t'ketar2 nk diri mcm org yg br baik eksiden nk blaja jln. dia cam dh ilang konfiden nk jln & diri. tkut nk pijak lntai...kdg2 bile aku tolak tapak kaki dia ke dpn mase dia b'lunjur, dia akn nangis mcm sakit je. ntah...aku pn xtau. lps ni aku nk bwk dia g urut kt umh jiran sblh tu. pakcik tu mmg pndai urut. nk srh dia tgk2kn kot2 ade urat2 yg t'kepit...

lmbtnye nk tgk Iman jln blk, pulih mcm biase. arap2 xde laa ape2 yg bleh merubah fizikal & p'gerakan Iman...kesian Iman...

** gmba latest Iman akn di post kn esk...tgguuu...

- THE END -
0
adorable people

Monday, November 10, 2008

Last weekend

Last weekend sungguh memenatkn, sungguh pressure, sungguh sakit2 badan...kaki iman still b'bungkus, so...selagi dia xleh jln, mmg akn penat laa ktorg. plus dia plak meragam je lately...asyik nk b'dukung...especially ngn ayah dia. tp malangnye ayah dia cpt bosan + mls melayan karenah dia. asyik2 merungut2 je, 1 bnde yg bile aku dgr, aku rase bingit then ati p'lahan2 jd panas & akn end up with AMUKAN drp aku!!! psl aku dh xleh nk layan iman sgt, keadaan aku yg jd p'halang. tp selalunye aku paksa diri aku utk iman.

iman bkn stakat meragam je, mlm2 asyik ngamuk...tido dia mcm t'ganggu skit...dh laa nk lelapkn mata tu bkn main susah. smpai kul 1-2 pg pon masih nk main. aku kene laa tunggu dia smpai dia lena...effectnye, aku yg xckup tdo. pastu akhir2 ni dia xnk minum susu & mkn...wat susu pstu buang, sbb dia xminum. aku risau kaki dia lmbt baik kang, psl sumber kalsium utk tulang = susu. so, aku t'paksa cri sumber lain, selain drp susu dia tu, mcm yogurt ke...(yg ni mmg dia ske), beli susu dlm kotak yg ade perisa tu ke...(yg ni minum plak)...dll. nk mkn pya laa susah, dia tutup mulut rapat2, mmg sebijik nasik pon xleh msuk. kalo dh lapa sgt, aku suap laa Nestum, cam mase dia kecik2 dulu...aku xnk dia lapa, bile lapa dia akn meragam lg...hiii...

bile weekend aku ske g umah kakak2 aku. b'mlm kt sane. ktorg lepak ramai2...maklumlaa umah ktorg not far from each other. iman, aku peratikn bile g umah org dia akn jd xbest mcm kt umah sndiri, xhappy sgt, agaknye sbb dia tension tgk cousins sume main lari sane sni...dia just duduk je. nk join skali xdpt laa...tu yg asyik nk b'dukung je. mlm2 kalo meragam xberenti2, aku t'paksa kemas brg2, ajk En. Noor Fadzli blk. xkire laa kul bape pon. aku xske kaco org lain tdo bile dgr suara nangis ank aku...rase cam m'ganggu k'tnteraman awam plak, w/pn diorg xpnh merungut @ komplen...bile wat blk umah ank aku terus dpt tdo. weekend br2 ni, ank aku meragam agknye sbb dia sakit perut, 1 ari xberak. esknye, nangis2 nk berak sbb smbelit...mmg mewarisi ummi dia laa...tp lps perut dh lega dia still refuse to eat & have his milk...mmm...tu yg buatkn aku tension. tp OK laa, sbb nmpk laa dia ceria skit...

esk aku akn bwk dia g spital lg. 2nd appointment ngn doctor. arap2 kaki dia dh fully recovered. bleh bkak simen tu, bleh main mcm biase...aku rindu nk tgk dia jln blk...tp bile kaki dia dh OK, maknanye ummi & abh aku akn blk kg, iman pon akn ikut diorg blk kg. aku plan nk anta dia blk duk ngn nenek dia, setelah k'percayaan aku t'hadap org lain utk jge dia dh ilang + kaki dia br baik, still perlukn p'jgaan rapi. aku cuma percaya yg ummi aku je bleh jge dia s'baik mungkin. lgpn aku PK, kalo dia duk ngn aku sblm aku b'salin, sape plak nk jge dia time aku kt labour room nnt? canner plak aku nk bwk bby br blk kg utk pantang, bile iman ade skali...sape nk pegang dia dlm kete? ni cuma temporary je, aku akn blk kg jgk utk pantang nnt, & kami akn blk ke sni same2 bile cuti pantang aku dh abis...arap2 aku dpt thn rindu kt dia, sbb kami xpnh lg b'pisah...hish...byk bnde jd, yg m'ubah plan aku sblm bnde2 ni jd, yg menyebabkn sumenye xrun smoothly...itulah, kite cuma merancang, Allah jua yg menentukan...

- THE END -

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki