Wednesday, November 12, 2008

Iman dh recover ke blom???

Smlm spt yg dijadualkn kami bwk Iman g jmpe doktor orthopedik lg. kunun nk kua awl laa dr umh. last2 kul 8 lbh pg jgk kami b'tolak ke spital. sesampai je kt sane, mak aiii...apsal ramai sgt org ari ni...ramai gilerrr...cam nk wat rusuhan plak. abis laa, kul bape laa bleh blk ni...

mcm visit2 yg lps, g register, byr RM5 (utk 2nd appointment kene byr laa...sbb xkeje ngn gomen, org gomen free je...), g klinik orthopedik, g x-ray, tunggu giliran, dlm kul 12 lbh tghari kot, br no Iman dipanggil...kali ni doktor India lg, tp doktor lain laa...yg ni tua skit drp yg dulu. tp senyum memanjang...tu yg menyenangkn ati kami...bile masuk je, first words yg kua dr mulut doktor tu..."Ari ni dh boleh bkak simen..." rase nk melompat time tu jgk...xleh nk gmbarkn betapa happy nye kami time tu...segala p'deritaan kami akn b'akhir. doktor tu tnjukkn imej x-ray tulang tibia Iman kt monitor PC dia...mmg clear, dh xde retak. Alhamdulillah, tulang Iman cpt recover. Allah makbulkn doa kami. Allah tau kesusahan kami, Allah bg berita gembira utk kami.

then doktor tu srh g bilik simen (bilik simen???), bkak simen fiber Iman. Iman dh takut, meraung lg dia...aku pn tkut jgk, psl diorg guna alat mcm pemotong kayu utk potong simen tu. byi dia kuat sgt, ngeri tgk sbb tkut t'kene kulit Iman. tp sumenye mudah je bg diorg, akhirnye simen tu dpt jgk bkak...busuknye kaki Iman, kulit dia kasar, itam, b'daki...maklumlaa, dkt 3 minggu xgosok sabun...mau x busuk & b'daki...lps dh bkak kami msuk blk bilik doktor td. doktor tu kate sumenye dh OK, dia dh recovered. byk yg doktor tu pesan
- don't be too protective, let him play what he want, let him do what he want...as long as it is not harmful to him
- let him be a boy, play as a boy...
- sure he will break someting, let him be, but don't let him break himself laa...

utk p'mulaan ni Iman akn susah nk jln. mmg pon, dia langsung xnk jln...kaki keras je, even he can bend his knees. sbb dh biase ngn kaki b'simen, dh biase merangkak & mengesot...kene ajar blk dia jln. rase sedih plak tgk lutut dia yg t'ketar2 nk diri mcm org yg br baik eksiden nk blaja jln. dia cam dh ilang konfiden nk jln & diri. tkut nk pijak lntai...kdg2 bile aku tolak tapak kaki dia ke dpn mase dia b'lunjur, dia akn nangis mcm sakit je. ntah...aku pn xtau. lps ni aku nk bwk dia g urut kt umh jiran sblh tu. pakcik tu mmg pndai urut. nk srh dia tgk2kn kot2 ade urat2 yg t'kepit...

lmbtnye nk tgk Iman jln blk, pulih mcm biase. arap2 xde laa ape2 yg bleh merubah fizikal & p'gerakan Iman...kesian Iman...

** gmba latest Iman akn di post kn esk...tgguuu...

- THE END -

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki