1 adorable people

Friday, December 12, 2008

Jalan2 nk cptkn proses b'salin...

Errkkk...mcm xbest je tajuk kt atas tu...tp mmg pn, smlm aku jln2 je keje nye...sempena cuti B'day Sultan Selangor. ye laa...org kate petua nk cpt b'salin kene laa byk b'jln. so, aku pn ajk En. Noor Fadzli g jln2 smlm. sblm tu, pg2 ari aku dh lipat kain. dlm kul 7 gitu. awalkn?...sepatutnye kain tu dilipat mlm sblm tu, tp sbb rase cam mls je + xselesa nk duduk sbb perut asyik mengeras je, so aku pn biakn je kain tu dlm bakul. nasib baik xbyk...mlm tu plak En. Noor Fadzli xde kt umah, g main bola ngn mmber2 Takaful dia, kunun ade tournament...tp malangnye team diorg kalah. 10 thn dh xmain, canner nk menang. dgn perut yg dh m'boroi tu lg laa...eh apesal cite psl mlm sblm smlm ni...aku nk cite psl smlm, aku g jln2 daa...

OK lps lipat kain, tetiba ngntuk plak, sbb woke up quite early that morning. so, aku msuk blk n tdo blk. En. Noor Fadzli syok tgk TV...(aii...slalu dia yg liat nk bgn pg, ni bgn awl tgk TV plak...pelik!). before that, sempat msukkn kain dlm washing machine. dlm kul 9 lbh gitu aku bgn, cuci muka then terus amik vacum, aku vacum 1 umah...1 umah tau! power x...heheh...En. Noor Fadzli yg aku tgk still rileks on couch aku order srh cuci toilet...hahahaaa...aku bkn bleh tgk ade org duk senang lenang...let's do house chores together, okay...cpt je dia bgn g cuci toilet. agknye takut aku m'bebel kot...bile dh settle sume br ktorg g mndi...siap2 nk breakfast. tghari br nk having breakfast...

sblm kua umh, aku smpat sidai kain. lps tu ktorg g mamam kt Restoran Darul Ehsan kt Sek 13. xjauh dr Giant S.Alam...mkn mee goreng mamak yg dh lame aku terasa nk mkn. lps tu ktorg blah...aku tya En. Noor Fadzli, "kte nk g mane plak ni, abg?"..."jom kte g jln2 kedai perabot CAVENZI..." dia jwb. kedai tu kt kg melayu subang...saje je jln2 kt situ, tgk2 perabot. bkn nk beli pn, smbil2 berangn nk letak perabot ape kt umh br nnt...heheh...lps tu En. Noor Fadzli ajk g IKEA plak...wah! best tuuu...dh lame xg...jom, cuci mata kt sane plak...ramai gile manusia kt IKEA ari tu...most of them are chinese...kaum yg aku rase pling byk duit utk shopping kt Tanah Melayu ni...malay people, just do window shopping. mcm biase laa, mmg xckup 1 ari nk belek every single part & every single item kt IKEA tu. + aku yg jln mcm siput ni, kejap2 berenti rehat...sofa kn byk, bed lg...tu laa tmpt rehat aku. smpai tmpt children stuff tu aku t'gerak ati nk belikn Iman stool. stool bulat, ade 3 kaler...blue, pink & green. ktorg pilih green & pink. 1 utk Iman, 1 lg utk adik dia(blom tubik lg pong...xpe laa, beli je...). harga dia RM19.90/item. heheh...meja pn nk belikn, tp cash on hand xcukup...td xcucuk dulu sbb xplan pn nk beli ape2...so, meja dia kemdian laa...mmg dh target dh yg mane nk beli...

blk umh kami pong psg laa stools tu. mmg cute laa...biase aa, brg2 IKEA. unik skit...w/pn Iman xde kt umh, ingtn kami kuat sgt kt dia. everytime ktorg kua, msti belikn something utk dia. poor my little boy, have to leave at kg right now. tggu ummi & ayah dtg ek...pg ni aku bkk w/site IKEA...geram rase bile tgk harga stool tu today only RM14.90/item...less RM5 tau...hangin nye laa...tp it last for today only...tomorrow it will return to it original price...rase cam nk beli kaler biru plak. nnt kak aizara dtg bleh main same2 ngn Iman...

sale only for today...

***smlm call ummi, tgh demam lg...xbaik2 lg. rase dh almost a week dh. skrg ni tgh diserang resdung, smpai t'paksa buang gigi palsu psl gusi swelling, heavy headache...sume tu m'buatkn ummi xlalu mkn...I've been wondering, since my mom not feeling well, whose taking care of my lil' boy??? huhuhuuu...I hope my mom will get better soon...

- THE END -

"The Best is yet to be"

3
adorable people

Sunday, December 07, 2008

Malam Raya Haji

Ni mlm raya haji. Aku kt umah kakak aku, kak e. Kt saujana utama. Ktorg sume tgh bz ngn activity masing2.

- Abg ipar aku tgh bz psg blind utk ltk pets dia kt luar, blind tu utk elak pets dia dr kene ujan laa...dia dibantu oleh adik aku, arin
- Kak e, sibuk kemas2 kt dapur, jap lg dia nk start msk utk juadah esk
- A.chik, adik aku tgh main football manager kt notebook kak e
- Wawa, adik aku gak tgh sibuk wat homework n assignment dia. Esk kul 2.30 ptg dia dh nk blk kolej dia kt tangkak...esk nk blk br sibuk nk buat
- Eam, adik bongsu tgh main zuma kt hset wawa
- Ude, adik aku gak tgh gayut ngn mmber dia, td dia sibuk menulis blog dia kt notebook k.ngah. 1st time nk tulis blog...siap wat cri ilham nk menulis
- K.ngah plak br nk mndi, kul bape dah...
- En. Noor Fadzli kt ats tgh tgk tv, smbil nyakat ank2 buah
- A.azran, husb k.ngah tgh tgk tv gak
- Haziq tgh wat homework Kumon dia, aizara jd tukang sibuk skali
Dan...
- Aku tgh tulis blog ni pakai NOKIA E90 k.ngah pya, sbb notebook dh ade org guna, desktop PC plak monitor rsk.

Aku rase cam janggal je, esk nk raya tanpa Iman di sisi. Slalu dia ade b'same walau kt mane aku berada. Lmbt plak rase nk deliver, xsbr sgt dh. Td siang call ummi, dgr suara Iman merengek nk main kt lua. Lps tu aku jd rindu yg amat plak kt dia. Mmm...aku rase lps ni xde dh aku nk b'pisah ngn Iman lg. Rase idup tanpa hati, tanpa jantung...mmg xleh idup laa kalo xde sume tu kn...tp xpe, dh xlama dh...nnt dpt gak jmpe Iman.

Kul 11.15 mlm ade citer sunder bolong, citer antu laa plak...nk tgk laa, sbb adik2 sume nk tgk. Sebut psl adik2, mst korang t'tya2 ape diorg wat kt sni mlm2 raya haji nih? Xblk kg raya ngn ummi abh ke? Well, arin lps SPM keje kt kedai game kak e, a.chik plak tgh cuti kolej, part time ngn kak e jgk. Wawa xblk kg sbb cuti 2-3 ari je, Ude blom blk kg lg sejak start cuti sem ari tu sbb bz nk prepare stuff utk final project. Eam pn xblk kg lg sejak start cuti skolah sbb nk wat homework pakai computer, since computer kt kg dh rsk n i-net dh kene cut. Yg ade kt kg cuma ijat, dia ikut ummi abh blk kg ari tu ngn Iman skali. Dia laa duk baby sit Iman skrg ni. Aku ngn kakak2 yg keje sni mmg xblk sbb cuti pn xbyk. Aku ni lg laa, tgh tggu ari je ni, wat ape lg nk blk...

Tu je laa nk citer...nk g tgk citer antu ni...SELAMAT 'IDULADHA kt sume...b'korban laa, semoga kita semua dirahmati Allah...

- THE END -
0
adorable people

Thursday, December 04, 2008

'Ajibtu

Aku ske sgt lagu nasyid ni, w/pn bkn laa lagu br lg. tp smpai skrg aku still xjemu dgr. sbnrnye skrg ni aku tgh try nk cri ape prob database account ni & cuba fix...otak cam beku je, aku pn run WinAmp & select lagu 'ajibtu. pstu aku t'PK, ape maksud lagu ni. w/pn pnh blaja Al-Lughoh Al-Arabiyah selama 5 thn kt secondary school, aku cuma bleh tafsir a few p'kataan je drp lirik lagu nih...heheh...

tazhabu - pergi, b'lalu
nal'abu - kita b'main
almautu - maut
manziluhu - rumahnya
nara - kami lihat
allailu - malam
anharu - siang

A'JIBTU..... maknanya, AKU HAIRAN..

pada rangkap pertama, maknanya secara rambang ialah:

PATUTKAH KITA MASIH LALAI SEDANGKAN HARI BERLALU,
KITA BERMAIN SEDANGKAN MAUT/MATI ITU BUKAN MAINAN,
AKU PELIK/HAIRAN TERHADAP MEREKA YANG MASIH LEKA INI,
AKU HAIRAN, SEDANGKAN TIADA APA YANG PATUT AKU HAIRANKAN.

rangkap dua:
ADAKAH PATUT SEORANG ITU TERUS LEKA DAN BERMAIN(SERONOK),
SEDANGKAN DIRINYA AKAN MATI DAN RUMAHNYA AKAN RUNTUH,
KITA MELIHAT APA YANG KITA LAKUKAN(AMALAN) SELALUNYA,
TEWAS KEPADA SETIAP KESERONOKAN.

rangkap tiga:
KITA MELIHAT MALAM DAN SIANG MENYIBUKKAN KITA,
DAN AKU TAK TAHU YANG MANAKAH PATUT AKU PILIH(TERLEBIH AFDHAL UNTUK BERIBADAT),
DAN SETIAP PERKARA ITU ADA TEMPOH YANG PERLU DITUNAIKAN(DIISI DENGAN TANGGUNGJAWAB),
DAN KEPADA SEMUANYA ITU ADA KESAN(CATITAN) YANG DITULIS.

**dipetik dr http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=7760&forum=32
by: Pdaus
. bleh dgr lagu ni dlm lalala...kt side bar tu...

itu rupenye maksudnye...m'dlm tuh...En. Pdaus ni dh t'jemahkn sndiri, based on ilmu bahasa Arab yg dia ade...bagusnye. cita2 nk blaja lg bahasa syurga ni, sng nk hayati Al-Quran & doa2...

- THE END -

1 adorable people

Wednesday, December 03, 2008

Huhuhuuu...

kenangan ngn Iman mase kami bwk dia mkn Pizza kt **** Damansara. Damansara mane satu ntah, xingt, yg ingt Damansara je...heheh...mase ni kaki Iman masih normal...

Pg ni mate cam xleh bkk, sbb bengkak...smlm empangan pecah, air takungn dh penuh sgt agknye...xdpt tampung lg. br 2 ari tu...canner nk hadapi ari2 yg berikutnye...mmm...sedih, sedih...byk drama laa aku ni...tp bkn drama, mmg natural tuuu...

- THE END -

Posted by Picasa
0
adorable people

Tuesday, December 02, 2008

Selamat Pengantin Baru, Ira...

di sekitar majlis perkahwinan ira...

sabtu lps, adik ipar aku kawen...adik bongsu En. Noor Fadzli...yg mane 1? yg pompuan chubby tu. yg lelaki pakai glasses tu pn adik ipar aku gak, abg si ira ni jgk laa...igi name dia(heheh, cam name jawa plak, fitri fullname dia) tp sibuk nk sanding gak psl dia kawen ari tu xwat knduri. ntah, xtau laa nape xwat knduri, wat blah pompuan je...dia dh ade baby pn, umo 2 bln...hehehe...ape pn, SELAMAT PENGANTIN BARU jgk buat ira & farid, semoga jodoh korang kekal smpai akhir hayat, & tmbh bsr la lg family kite ngn zuriat yg soleh @ solehah...same laa jgk buat igi & nisha...AMIN...

Auni Alwani, ank igi & nisha...

- THE END -

1 adorable people

Rindu bangat sama IMAN

Smlm ImAn ikut nenek ngn atuk blk kg. setelah bebrape kali asyik postpone je nk blk kg, akhirnye diorg blk jgk tumpang big bro. sedih rase nk pisah, tp bak kate En. Noor Fadzli, "skejap je tu, abg bajet lg seminggu 2 lg syg b'salin, lps tu bleh laa kte blk kg plak jmpe Iman"...psl aku nnt akn b'pntang kt kg. InsyaAllah...

so, everyday I'm counting the days to my EDD. I hope to see my little baby earlier than that. Also can't wait to see my Iman...br 2 ari dh rindu giler...sape nk byr harga rindu aku yg xt'tanggung ni? adekah pompuan yg jge ank aku kt nursery tu paham??? tetibe plak rase nk mrh...sabar eda...sabar...

was taken 2 days before he went back to kg...

- THE END -

0
adorable people

Monday, December 01, 2008

Fie Kawen

gmba mase reception kt melaka, taken by k.fida(1 of my officemate yg g sane)

SELAMAT PENGANTIN BARU buat fie & faizal. semoga jodoh b'kekalan ke akhir hayat & dikurniakn ank2 yg soleh & solehah. Amin...diorg nikah pd 22 Nov & knduri kt Trg umah fie ari tu jgk. 29 kt melaka umah faizal. fie ni kwn 1 opis. malangnye aku xdpt g knduri dia psl tgh sarat ni, kang t'beranak kt sane plak, naya...haru biru jdnye. kt melaka pn xdpt g, psl adik ipar kawen plak...mmm...sorry laa fie, k.ida doakn dr jauh je laa...

- THE END -

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki