Friday, December 12, 2008

Jalan2 nk cptkn proses b'salin...

Errkkk...mcm xbest je tajuk kt atas tu...tp mmg pn, smlm aku jln2 je keje nye...sempena cuti B'day Sultan Selangor. ye laa...org kate petua nk cpt b'salin kene laa byk b'jln. so, aku pn ajk En. Noor Fadzli g jln2 smlm. sblm tu, pg2 ari aku dh lipat kain. dlm kul 7 gitu. awalkn?...sepatutnye kain tu dilipat mlm sblm tu, tp sbb rase cam mls je + xselesa nk duduk sbb perut asyik mengeras je, so aku pn biakn je kain tu dlm bakul. nasib baik xbyk...mlm tu plak En. Noor Fadzli xde kt umah, g main bola ngn mmber2 Takaful dia, kunun ade tournament...tp malangnye team diorg kalah. 10 thn dh xmain, canner nk menang. dgn perut yg dh m'boroi tu lg laa...eh apesal cite psl mlm sblm smlm ni...aku nk cite psl smlm, aku g jln2 daa...

OK lps lipat kain, tetiba ngntuk plak, sbb woke up quite early that morning. so, aku msuk blk n tdo blk. En. Noor Fadzli syok tgk TV...(aii...slalu dia yg liat nk bgn pg, ni bgn awl tgk TV plak...pelik!). before that, sempat msukkn kain dlm washing machine. dlm kul 9 lbh gitu aku bgn, cuci muka then terus amik vacum, aku vacum 1 umah...1 umah tau! power x...heheh...En. Noor Fadzli yg aku tgk still rileks on couch aku order srh cuci toilet...hahahaaa...aku bkn bleh tgk ade org duk senang lenang...let's do house chores together, okay...cpt je dia bgn g cuci toilet. agknye takut aku m'bebel kot...bile dh settle sume br ktorg g mndi...siap2 nk breakfast. tghari br nk having breakfast...

sblm kua umh, aku smpat sidai kain. lps tu ktorg g mamam kt Restoran Darul Ehsan kt Sek 13. xjauh dr Giant S.Alam...mkn mee goreng mamak yg dh lame aku terasa nk mkn. lps tu ktorg blah...aku tya En. Noor Fadzli, "kte nk g mane plak ni, abg?"..."jom kte g jln2 kedai perabot CAVENZI..." dia jwb. kedai tu kt kg melayu subang...saje je jln2 kt situ, tgk2 perabot. bkn nk beli pn, smbil2 berangn nk letak perabot ape kt umh br nnt...heheh...lps tu En. Noor Fadzli ajk g IKEA plak...wah! best tuuu...dh lame xg...jom, cuci mata kt sane plak...ramai gile manusia kt IKEA ari tu...most of them are chinese...kaum yg aku rase pling byk duit utk shopping kt Tanah Melayu ni...malay people, just do window shopping. mcm biase laa, mmg xckup 1 ari nk belek every single part & every single item kt IKEA tu. + aku yg jln mcm siput ni, kejap2 berenti rehat...sofa kn byk, bed lg...tu laa tmpt rehat aku. smpai tmpt children stuff tu aku t'gerak ati nk belikn Iman stool. stool bulat, ade 3 kaler...blue, pink & green. ktorg pilih green & pink. 1 utk Iman, 1 lg utk adik dia(blom tubik lg pong...xpe laa, beli je...). harga dia RM19.90/item. heheh...meja pn nk belikn, tp cash on hand xcukup...td xcucuk dulu sbb xplan pn nk beli ape2...so, meja dia kemdian laa...mmg dh target dh yg mane nk beli...

blk umh kami pong psg laa stools tu. mmg cute laa...biase aa, brg2 IKEA. unik skit...w/pn Iman xde kt umh, ingtn kami kuat sgt kt dia. everytime ktorg kua, msti belikn something utk dia. poor my little boy, have to leave at kg right now. tggu ummi & ayah dtg ek...pg ni aku bkk w/site IKEA...geram rase bile tgk harga stool tu today only RM14.90/item...less RM5 tau...hangin nye laa...tp it last for today only...tomorrow it will return to it original price...rase cam nk beli kaler biru plak. nnt kak aizara dtg bleh main same2 ngn Iman...

sale only for today...

***smlm call ummi, tgh demam lg...xbaik2 lg. rase dh almost a week dh. skrg ni tgh diserang resdung, smpai t'paksa buang gigi palsu psl gusi swelling, heavy headache...sume tu m'buatkn ummi xlalu mkn...I've been wondering, since my mom not feeling well, whose taking care of my lil' boy??? huhuhuuu...I hope my mom will get better soon...

- THE END -

"The Best is yet to be"

1 adorable people:

Ibu Aizara said...

Ishhh, nak beli gak la... Kasi tambah geram itu org... Hahaha....

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki