Sunday, December 07, 2008

Malam Raya Haji

Ni mlm raya haji. Aku kt umah kakak aku, kak e. Kt saujana utama. Ktorg sume tgh bz ngn activity masing2.

- Abg ipar aku tgh bz psg blind utk ltk pets dia kt luar, blind tu utk elak pets dia dr kene ujan laa...dia dibantu oleh adik aku, arin
- Kak e, sibuk kemas2 kt dapur, jap lg dia nk start msk utk juadah esk
- A.chik, adik aku tgh main football manager kt notebook kak e
- Wawa, adik aku gak tgh sibuk wat homework n assignment dia. Esk kul 2.30 ptg dia dh nk blk kolej dia kt tangkak...esk nk blk br sibuk nk buat
- Eam, adik bongsu tgh main zuma kt hset wawa
- Ude, adik aku gak tgh gayut ngn mmber dia, td dia sibuk menulis blog dia kt notebook k.ngah. 1st time nk tulis blog...siap wat cri ilham nk menulis
- K.ngah plak br nk mndi, kul bape dah...
- En. Noor Fadzli kt ats tgh tgk tv, smbil nyakat ank2 buah
- A.azran, husb k.ngah tgh tgk tv gak
- Haziq tgh wat homework Kumon dia, aizara jd tukang sibuk skali
Dan...
- Aku tgh tulis blog ni pakai NOKIA E90 k.ngah pya, sbb notebook dh ade org guna, desktop PC plak monitor rsk.

Aku rase cam janggal je, esk nk raya tanpa Iman di sisi. Slalu dia ade b'same walau kt mane aku berada. Lmbt plak rase nk deliver, xsbr sgt dh. Td siang call ummi, dgr suara Iman merengek nk main kt lua. Lps tu aku jd rindu yg amat plak kt dia. Mmm...aku rase lps ni xde dh aku nk b'pisah ngn Iman lg. Rase idup tanpa hati, tanpa jantung...mmg xleh idup laa kalo xde sume tu kn...tp xpe, dh xlama dh...nnt dpt gak jmpe Iman.

Kul 11.15 mlm ade citer sunder bolong, citer antu laa plak...nk tgk laa, sbb adik2 sume nk tgk. Sebut psl adik2, mst korang t'tya2 ape diorg wat kt sni mlm2 raya haji nih? Xblk kg raya ngn ummi abh ke? Well, arin lps SPM keje kt kedai game kak e, a.chik plak tgh cuti kolej, part time ngn kak e jgk. Wawa xblk kg sbb cuti 2-3 ari je, Ude blom blk kg lg sejak start cuti sem ari tu sbb bz nk prepare stuff utk final project. Eam pn xblk kg lg sejak start cuti skolah sbb nk wat homework pakai computer, since computer kt kg dh rsk n i-net dh kene cut. Yg ade kt kg cuma ijat, dia ikut ummi abh blk kg ari tu ngn Iman skali. Dia laa duk baby sit Iman skrg ni. Aku ngn kakak2 yg keje sni mmg xblk sbb cuti pn xbyk. Aku ni lg laa, tgh tggu ari je ni, wat ape lg nk blk...

Tu je laa nk citer...nk g tgk citer antu ni...SELAMAT 'IDULADHA kt sume...b'korban laa, semoga kita semua dirahmati Allah...

- THE END -

3 adorable people:

idafatimah said...

bile nk wat post br..letak la nuffnang kat blog oghe gok..nk duit gak..

EdaManAli said...

bleh...50% naa...

EdaManAli said...

rupenye ummi nangis di pg raya aji ari tuh...(t'lps dr mulut dia sndiri) psl xde org, ramai ank2 xblk...lain kali sume kene blk, otherwise ummi kene raya ngn ktorg kt sni laa...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki