Monday, February 16, 2009

Introducing...AISYAH HUMAIRA

gaya santai, tp muka serius...

This is my lil baby girl...we call her Aisyah...welcome to new world & welcome to our family...Ummi & Ayah love U with all my heart, as well as ur brother Iman...

pg2 lg Iman ngn Aisyah dh kene anta nursery br. Iman nangis skejap je, kate bdk pengasuh tu(aku call nursery tu tghari td, tya kaba ank2). Iman pndai bwk diri, cpt adapt ngn new surrounding...Jnji kene ade OBOB dia, alaa...OBOB tu...kn pnh cite dulu dlm post yg lps. Bolster busuk dia tu...kalo x, xleh tido dibuatnye. Aisyah kecik lg, tdo je dia tau, pastu nk susu. Tp Aisyah xkuat tido mcm Iman dulu, bile bkk mata dia nk org main2 ngn dia. kalo x dia nangis...bile pegang dia je kaki dia keras nk diri, bile diagah dia senyum & reply by making sweet sounds...tu je laa cite psl diorg stakat ni. Byk sbnrnye nk cite, yelaa...almost 2 months xupdate...nnt lah, ade kelapangan bleh laa start menaip dgn jayanya. Skrg byk keje...24 jam sehari rase xcukup...

Mlm krg nk bwk Aisyah jmpe Dr. Zaini, psl susah berak bile minum susu botol. Nk pump susu, dh kekurangn ni. T'pksa bg susu botol. Mntk advise skit ngn dr. tu...

-THE END-


"The Best is yet to be"
Posted by Picasa

5 adorable people:

napish said...

Congrats on your newborn baby...nursery baru ok ke? baik monitor selalu utk mengelakkan perkara yg x elok happened mcm kes iman dulu...one more Aisyah x full breastfeed ke? Klu bfeed x de prob susah nak berak tu..Dia kecik lg..kena full breastfeed utk bg dia kuat sikit...+dia dok nursery byk chances of getting infected by virus....ko pam x? klu ko consistently pam insya-allah susu cukup. Aku dulu kumpul stok masa dlm pantang lagi...trylaa edame, it's still not too late. Byk lactation expert on the net yg boleh bantu...utk anak kita jugak..just my 2 cents

EdaManAli said...

so far, nursery tu OK...much better than before...
a'aa...xfully breastfeed. susu aku kali ni kurang skit. nk pump pn xdan laa nouri...ank sorang ngn ank dua byk sgt beza. skrg ni byk bnde nk kene buat. ank sethn sorang...tu yg pyh tu...Iman plak asyik meragam, nk dilayan mcm dulu agknye...
diri sndiri pn xt'jg. mkn minum aku pn ntah kemana. tido xcukup, mkn pn xlalu...tp aku abaikn je kepentingn diri...I've try to do the best thing for my children.mmg aa rase kene pump...sbb smlm doc suggest mcm tu. kene laa try...

napish said...

a ah mmg kena sacrifice a lot bila nak bfeed...tp ko kene ingat jgn stress tau.Nnt susu x de..Yang penting ko try pump pagi2 lps subuh ke..time tu diorg x bgn lg...pastu kat ofis pun boleh pam lps semayang zohor and after asar...klu x smpt after asar bila budak2 dah tido mlm ko pam lg sekali..insya-allah frequent pumping akan stimulate blk susu...yg ptg jgn stres and cari makanan yg boleh byk kan susu.. browse susuibu.com byk info and tips

EdaManAli said...

thanks nouri...smlm dh pump dh. agk byk jgk...ari ni dh bekalkn ke nursery utk aisyah...td pump kt opis skit je...tu laa...nk kene minum susu nih...blk nnt pump lg...

napish said...

Aku mmg semangat sikit bab2 ni..hehe..sbb masa aku bfeed qaisara dulu ofismate aku byk bg info n sokongan..so aku hrp ko jgn cpt putus asa...kena byk sacrifice sikit tp faedahnya byk..esp for baby...mula2 pump mmg sikit..tp klu konsisten n frequent insya-allah otak kita stimulated and jd byk susu..aku dulu mula2 2oz je tp bila dh selalu pam dpt smpi 8oz pun ada...klu ko nk info or ada apa2 nak tanya ke email la aku noorizahrasol[at]yahoo[dot]com

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki