Friday, February 20, 2009

Petua Memudahkan Bayi Buang Air Besar

Oleh kerana bby aku, Aisyah susah berak...so, aku pn cri laa plak petua utk atasi mslh Aisyah ni...mmm...pening kpala ummi, Aisyah...tp petua ni aku blom try lg...susah nk berak ni ade kaitan ngn baka @ keturunn x? sbb aku pn sbnrnye mcm Aisyah gak...constipation...heheh...

Memudahkan bayi buang air besar
Jika bayi anda sukar buang air besar, cubalah ambil sedikit asam jawa dan gaul atau ramas dengan sedikit air biarkan ia agak pekat kemudian sapulah pada bahagian ubun-ubun bayi anda juga pada pusatnya. Cubalah petua ini dan amalkan setiap hari. Insyaallah bayi anda tiada masalah sebu perut.

sumber: http://ilham-bicara.blogspot.com/2009/01/memudahkan-bayi-buang-air-besar.html

Bayi Sukar Buang Air Besar
Ramas beberapa helai daun keledek. Ambil lendir tersebut dan sapukan pada perut bayi. Biarkan ia kering. Lakukan dua atau tiga kali sehari.

7 adorable people:

Agoogoo said...

aisyah tu x ngam ngn FM tu kot.
try test susu lain. klinik bese ade sample susu. mitak la wat collection. hehehe..

-gra

EdaManAli said...

a'aa...agknye laa...bape byk nk test ni...huhuhuuu...

Idama said...

x pun guna la susu pekat..pasti berak tp bkn berak sesaje..cirit sekali...Dah amalkan ke petua tu...anak kite pun sembelit gak pagi tadi...tp rasanye kepala je complicated sikit pas tu ok..wahuahua...

EdaManAli said...

ank yg sulung pn mslh gak tang nk kua kpala tu...lps tu OK je, siap sedia utk dicebok...

Butik Sutera Ayu said...

salam eda, aisyah minum susu apa skrg? anak jie pun dulu ade problem gak tp bila dah tukar susu baru ok.

EdaManAli said...

AnMum Essential...pastu dh tkr Mamex Gold...

Anonymous said...

Bg mnum sdikit air suam atau air zam zam..insaallah berak..

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 Inside Our World | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki