Tuesday, April 07, 2009

An LED or a LED

(1st of all sorry, I jumbled up english & Malay words...)
this is the last week issue...rabu lps aku emel boss aku, Boss A menyatakn task aku dh siap(design catalog). dia srh aku emel sume boss, Boss B, C, D(the one & only woman Malay boss at my office) spya diorg give comment on my catalog. lame tggu diorg reply, xjgk reply. so aku assumed everything is OK laa(itu yg Boss A ckp)...then he asked me to print the catalog caused they(the bosses) need to submit it to Bomba. w/out saying a word aku pn g print pg jumaat tuh. tup-tup tghari emel smpai dr Boss D, menyatakn english grammar aku xbtol dlm catalog tu. kate Boss D dgn konfidennye...

Just to watch out the English.
- usually referred to as an MCP or "break glass" within the fire protection industry
-
by an LED, and it varies proportionately to
- The detection chamber consists of an LED and
* the red words indicate the wrong word

Boss A srh ktorg(aku & HOD) find out about this(dia ari2 ckp omputih pn xsure)...dgn perasaan yg bhwasanya aku mmg sure aku btol + ade keje2 lain lg yg lbh important aku pn ignore jap emel boss2 aku tuh. lgpn HOD aku dh reply kt Boss A, "word 'an' only can be use with word started with vowels". I thought it explained everything...

this morning, Boss A srh aku print blk catalog tu, according to correction by Boss D. aku pn bkk blk sume emel2 boss aku last week. dh...confused plak ngn bnde ni sume. aku sms k.ngah & ude tyakn hal ni. jwp diorg same jek ngn aku. xpuas ati lg trus aku google psl p'gunaan word a, an, the...dlm ati still kuat mengatakn mmg aku btol. then i found this...


aku bgtau HOD aku, siap attached lg article drp Wikipedia nih. mmg sah2 aku btol. tp aku mls nk argue ngn Boss D(mmg sikap aku drp dulu, lgpn Boss D ni susah skit). dh laa diorg nk bg feedback tu lmbt, kang pjg plak citenye, jd lmbt plak. aku nk settlekn cpt ni, psl ade keje lain lg menunggu. HOD aku fwd this to Boss A. tp oleh krna dh urgent, dia srh let it be. dia srh aku trus print je...well aku pn...OK lah kn. tp nnt jgn ckp aku xbtolkn plak...

aku ni jenis yg mmg mls/xske nk argue against thing that i don't agree with. aku lbh ske smpan dlm ati & PK sorang2 ttg bnr @ x sesuatu p'kara. & ati aku mmg kuat b'pegang pd things that I believe. sbb aku ni bkn petah pn nk b'debat ngn org. tp dlm hal yg aku citer td, mmg aku mls nk layan aku pya bosses, sbb diorg ni lmbt bg feedback.

sebut psl mls/xske nk argue ni, t'ingt mase form 5 kt MRSM Q-Ber dulu. time tu dlm kelas subjek Matematik, cikgu bg kump. ditakdirkn aku 1 group ngn scorer Modern Math. tp time tu, ant soalan2 yg cikgu srh ktorg solve same2 ade 1 yg aku x agree ngn jwpn mmber2 aku nih. psl jln kire dia slh. tp aku xbrape konfiden nk bgtau idea aku ni yg semestinye it will end up with an argument(sape laa aku ni kn)... dlm mase yg same ati aku degil, aku ttp nk ikut idea dlm kpala otak aku ni. lps cikgu mark latihan yg ktorg dh buat tu, aku kene tegur ngn cikgu. psl jwp aku ngn mmber2 lain xsame. & the best part is, jwpn aku mmg btol...diorg sume slh.

so, moral of the story...
- pengetahuan seseorg bkn bleh diukur pd pangkat @ jawatan yg dipegang. yes, she's one of the directors of the company but it doesn't means that she knows everything...if everybody can accept others idea & admit their mistake, it would be much easier...
- jgn amik mudah t'hadap sesuatu perkara, bila dh t'lmbat...yg sepatutnya bleh dibetulkn, xdpt nk dibetulkn
- kebenaran harus ditegakkan w/pn jlnnya pahit
-sharing is caring


-THE END-

"The Best is yet to be"

5 adorable people:

Nurul Ulfa said...

biasalah ida...bos kan selalunya betul...sebelum nak kata dia salah kita kena cari bukti baru dia nak terima tp kalu kita..kalu dia 'rasa' salah pun kita kena akur je *wink*

EdaManAli said...

sian kte kn uffa, bile laa nk jd boss...?
agknye kalo kte jd boss kte mcm diorg gak ke?...

Agoogoo said...

boss tu sek mane dlu?
ehehhee..

Kujie said...

Biasa ni....ego masing²
tapi rasan nya AN utk vocal tu masing2 dah hapal..senang je kan.

EdaManAli said...

bosses tu blaja oversea, Jepun kot...hehehe...
yg Boss D tu, xleh bgtau...rhsiaa kerajaan malaysia...huhuhuuuu...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki