0
adorable people

Wednesday, May 27, 2009

Kaedah Menentukan Arah Kiblat


sumber: emel rakan se'office
www.falak-online.net
-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
0
adorable people

Wednesday, May 20, 2009

Can't wait...

- Iman & Aisyah will see atuk & nenek tomorrow.
- I want to have nasi kerabu for breakfast tomorrow.
- Mu husb want to ask my mum to make 'Percik Ikan' for lunch...mmm...yummy...
- Will take Iman to the beach.
:woooh:

- pulang ke kg mmg seronok, sehingga xdpt digambarkn dlm blog ni
- hilang tensi, hilang serabut...setiap saat ceria
- mkn sedap, minum sedap, tido sedap, mndi sedap
- borak2, gelak2, gurau2
- ank2 jd sihat, senyum gelak setiap masa, kurang meragam
- itulah hikmah b'ada di kg, hikmah dkt dgn keluarga sebenarnya, hikmah dikelilingi limpahan kasih dan sayang org tua...

-THE END-

"The Best is yet to be"
10
adorable people

Thursday, May 14, 2009

Birthday Iman

Ari ni birthday IMAN yg ke-2. happy birthday, Iman...semoga pjg umo, murah rzki, jd ank soleh, bijak, cerdik, b'jaya dlm akademik nnt, b'jaya dlm idup di dunia & akhirat...sejukkn ati ummi ayah ye.

hmmm...birthday party blom wat lg ni, plan nk wat ujung bln. insyaAllah...birthday gift pn blom beli, tp kami dh PK ape nk bg. Iman tunggu je laa ye...

Goodies yg ummi ayah prepare utk anta ke taska Iman. kite bg kwn2 Iman ye, sempena birthday Iman

-THE END-

"The Best is yet to be"
2
adorable people

Wednesday, May 13, 2009

Aktiviti Spjg 2 Minggu yg Lalu

Ni aktiviti kami spjg 2 minggu x update blog nih... 

2 Mei: g tgk Dinosour & Insect Exhibition kt Midvalley. yg pegi, k.lang & ank2, k.ngh & ank, ude, wawa, ijat, aku n family...entrance fee: RM12/Adult, RM8/Children, free for children under 5. Seronok jgk w/pn rase mcm xbrape b'baloi je...heheh...plan aku laa ni...sblm msuk pameran ade a few booth yg dibkk utk wat promosi cam Vico, Cookie Crisp, channel ceria ASTRO...ktorg dh bedal mknn2 tu agk2 smpai nk kenyang jgk laa...mknn free sape xmau, ye tak...b'ulang 2-3 kali g amik mknn2 tu...hehehe...biase aa ktorg.

Last wknd: g umh k.ngh kt Kajang. ni g Jusco Cheras, saje bwk bdk2 g jln2...iman ngn cousin nye aizara main kt game zone. pstu dpt belon drp clown, agk lame jgk menunggu turn nk dpt belon tu. aku ade beli a few things kt situ. tp kn, kt Jusco Cheras ni aku xtau laa nape, panas gile kt dlm nye. pertama kali g Jusco yg panas w/pn b'air-cond...huhuhuuu...masam ketiak...mlm tu k.ngh blanja sate, bkn sate kajang, tp sate bangi. sate kajang dh jemu, lgpn rasenye kualiti sate kajang dh makin menurun...aku rase laa...org lain aku xtau...

pstu esoknye mndi kolam kt umh k.ngh...pg, ptg terjun kolam...aku pn xketinggalan...best giler...

mlm, k.ngh cook for dinner, siakap stim(sedapp wooo...), sambal udang, sup sawi, ayam goreng...licinnn...

tu je summary aktiviti2 ktorg spjg xupdate blog nih. mata dh ngntuk, nk tdo...mlm ni sejuk psl td ujan...best sket tdo...rindu ujan...


-THE END-

"The Best is yet to be"
6
adorable people

Wednesday, May 06, 2009

Totally Stressed!!!

~sigh~
1. It's Conficker again, here & there & everywhere...should I just quit???
2. Miss those soundly sleeps...zzzz...
3. He cries again, again & again...please stop it, dear (I wish I can read his mind & feeling).
4. Miss my mom so much. But I think I can't see her in a nearest period.
5. Pain at the back up to the neck. Hard to turn my head left & right.
Why all these things happened in a first place???

-THE END-

"The Best is yet to be"
7
adorable people

Tuesday, May 05, 2009

Perasaan ini...

Pg td abg aku yg sulung dh b'tolak blk ke kg setelah sebulan lbh stay ngn kami. ntah bila pulak abg aku tu nk dtg sni sbb dia dh decided utk b'hijrah ke kg. dlm t'gesa2 nk b'siap ke tmpt kerja sempat aku sediakn nasi putih & panaskn lauk yg suamiku beli smlm utk dia & suamiku mkn.

rase sayu & hiba plak dlm ati ni bile dia dh nk blk. perasaan yg same waktu ummi nk b'angkat blk ke kg setelah 2 bln m'jaga aku & ank2(perasaan yg ni lbh kuat lg). sayu & hiba memandangkn hospitality yg xseberapa kami sediakn utk dia sepjg b'ada di sini. mkn minum pn ala kadar saje, ape yg kami ada, itu lah yg kami hidangkan utk dia. itu lah juga ape yg kami nikmati di rumah kami. sayu & hiba juga kerana sedikit sebyk kami merasakn dia tlh m'jd sbhgian drp isi rumah kami. bermula mlm ini, iman xdpt lg kacau ayah long dia tdo mcm selalu. walaupn kami xbegitu mesra, sebagaimana aku ngn kakak2ku, tp perasaan ini tetap terasa, kerana dia abg aku, satu2nya abg yg aku ada dlm dunia ini. sayu & hiba juga di sebalik kisah2 dukanya. sayu & hiba kerana ini shj bantuan yg dpt aku hulurkan. sblm pergi kami b'salaman. "terima kasih tolong abg long", katenye. smpt jgk dia b'pesan pd aku, spya jgn selalu marah2 kt ank aku Iman yg lately suka sgt meragam & mengamuk tanpa sbb yg kami fahami...aku cuma mengangguk(bkn sengaja nk marah2, aku pn dlm proses mengawal baran aku, tp aku cuma manusia biasa, xlari dr sifat marah & xsabar). aku akn cuba ikuti nasihat dia...

Semoga Allah bantu abg long, murahkn rezeki dia utk isteri & ank2nya, mudahkn jln hidupnya, cekalkn hatinya, kuatkn semangatnya dan juga bhgiakn kami sekeluarga di dunia & di akhirat.

-THE END-

"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki