3
adorable people

Friday, June 26, 2009

Cuti semalam & wayang

ari ni mata aku bengkak, sbb smlm kul 3am br tdo:hilo:. aisyah mengamuk, merajuk sbb aku pukul ponggong dia sbb xnk tdo...alaa...pukul2 mnja je, mane tau melarat smpai kul 3am. smpai serak suara menangis...:tsk:

Semalam aku amik cuti. ckp ngn boss "personal matter". ape saje reasonnye diorg approve je. baikkn boss bsr & boss kecik aku...tp ini reasonnye yg sbnr...(shhh...rahsia ni...)
1. Jusco Sunway Pyramid ade member day smlm...giler aa...dkt je ngn opis. kalo jumpe ma'am, I'm a dead duck!!
2. ktorg ade 2 tiket wayang GSC free. can choose to watch any movie. oleh krn yg paling latest tgh show skrg ni adalah Transformer, so...we picked that movie...
3. dh lame sgt ktorg xb'dating b'dua. so, ini laa peluangnye...
(kpd sesape yg mengenali boss kecik saya esp wife kpd boss kecik saya, tolong jgn dedahkn rahsia ini...ngeeeheheheeee...)

kul 8am, kami g anta ank2 ke nursery. mcm ari biase nk g keje...then blk umh siap2 utk kua. sblm tu kami breakfast roti je ngn sausage, telur dadar...hehheee...cam western plak cuma xde baked bean. dlm kul 10 lbh br kua.

Oleh krn nk g shopping kt Jusco Sunway Pyramid & Sunway Pyramid plak hya ade TGV, so kami decided g GSC kt The Summit, USJ. itu yg paling dkt...so, 1st place to go, The Summit laa, g beli tiket dulu. Transformer ni cam pisang goreng pns, cpt abis...kami beli show kul 2.25pm. luckily, dpt middle seats yg xt'lalu dpn...sedang2 elok je. what a luckily movie day...hehehee...

tiket pn nk tunjuk...

pastu ktorg cpt2 g Sunway Pyramid, msuk Jusco...wow...dh ramai org. mcm yg dijangkakn, ramai bangsa **n* yg dtg. seolah2 bangsa sndiri dh jd minority kt Malaysia bumi bertuah ni. betapa kurang 'ada' nya bangsa sndiri di tanah air sndiri...aku ni pn xde laa bwk byk duit pn, tp dpt laa grab kids apparels utk ank2, juge utk kami b'dua...mmg byk sgt dpt less...cuma xbyk pilihan laa...bju2 xkene ngn selera, dh ade yg b'kenan xde plak saiznye. susah jgk tu...ingtkn nk laa shopping utk raya, tp cam hampeh skit laa...beli jeans utk Iman saiz bsr laa plak. ntah dh bleh pakai ke x raya ni...utk aisyah pn xbyk dpt...xde yg menarik pn. (lg menarik shopping online...ngeeheheee)

shopping pup pap, pup pap...dh kul 1.45pm...alamak, dh dkt ni...canne. En. Noor Fadzli dh risau, lunch time blom lg nih...aku xlapa sgt sbb syok shopping...pompuan biase laa, kalo psl shopping bnde lain bleh tolak tepi. kami pn rush laa ke The Summit plak. En. Noor Fadzli kate dkt GSC tu ade tmpt mkn. cuma smpt xsmpt je. & mmg dijangka kami xsmpt lunch. trus msuk cinema ngam2 br start. nasib aku xmiss, psl aku yg b'iya2 nk tgk. mane xnye, promotion kow2 pya kt semua media b'cetak mahupn elektronik...En. Noor Fadzli g toilet plak. so, dia miss laa a few scenes t'awal. tp dia beli popcorn...utk lg feel tgk movie kt cinema.

fuhhh...Transformer, Revenge of The Fallen mmg dahsyat. best giler cite dia...penuh aksi, penuh emosi, humor pn byk...asik gelak je...tp ade jgk org ngntuk tgk citer tu. sape lg, my husb laa. dh lbh drp separuh dh br ngntuk. bkn xminat, letih katenye. my husb ni wat keje je dia bleh control mata dia...selain drp tu mmg akn ade mase dia mengantuk. maklum laa, mlm2 kene bangun wat susu Iman & Aisyah...OK laa tu...huhuhuuu...

aku xtau laa, smpai ari ni aku xleh tgk lori kontena, msti t'ingt kt Optimus Prime. psl dlm episode kali ni Optimus Prime mmg menyerlahkn keheroan dia melawan Decepticons & sedara Prime nye, The Fallen. watak manusia utama, Sam xsah ckp laa...b'habis2an b'juang dlm peperangan robot ni. apelg bile The Fallen nk musnahkn matahari & bumi. ade jgk watak2 yg klaka, cam BumbleBee, Autobot yg twin tu, roomate Sam(Sam dpt msuk kolej), Simmons dll. kali ni watak BumbleBee klaka jgk, bleh tgk air mata dia kua time dia menangis. eeeiii...mmg best aa...korang tgk aa sndiri. ni 1st time aku tgk wayang blk sejak jd isteri & ibu ni. dh lame bangatt xg movie.

abis movie, ktorg chow cpt2 sbb nk amik ank2 plak. lgpn itu time dh smpai time org blk keje, satgi kang trap in traffic jam. singgah kt Restoran Sri TTDI, mkn lunch merangkap dinner...hehheee...tapau utk Iman & Che Wa, adik aku yg akn smpai jam 6pm ari tu. tp smpai jam 7pm lbh. tu je nk citer, tp mmg seronok kua b'dua, tgk movie b'dua, shopping b'dua:inlove:. tp ingatn pd ank2 ttp ade, sbb selalu diorg ade same...Iman & Aisyah dh bsr nnt kite g movie lg ek...



-THE END-

"The Best is yet to be"
13
adorable people

Thursday, June 11, 2009

Hari ini dalam sejarah...

Hari ini, 28 thn yg lalu, jam 2.20 am, aku telah dilahirkn ummiku di rumah b'alamat 108, Kg. Sentosa, Besut, Terengganu, iaitu rumah nenek kesayangnku. bilik tmpt aku dilahirkan tu kami gelarkn labour room psl 5 org adik-beradikku t'masuk aku + a few cousins ku lahir kt situ. kebetulan b'day aku thn ni jatuh pd hari yg sama dgn hari aku dilahirkn iaitu hari Khamis yg mulia.

hari ni genap usiaku 28 thn, b'kerja, dh kawen, dpt ank sepasang, idup bhgia smpai ari ni. syukur Alhamdulillah...terima kasih yg xterhingga pd Allah, juga p'hargaan ikhlas dr hati sanubari buat ummi yg m'lahirkn, m'besarkn, m'didik smpai hari ni. sayang ummi...& xlupe jge abh...

hadiah dr yg t'sayang dh dpt dh, seminggu awal...in advance org kg aku ckp. tq dear...suke sgttt...next year nk hadiah lg...wknd blanja eda mkn plak...

aisyah ngn iman kul 4 pg dh bgn ari ni...agaknye nk wish b'day kt ummi dia ni kot...

doakan yg baik2 saja utk aku, OK.

-THE END-

"The Best is yet to be"
6
adorable people

Saturday, June 06, 2009

Nasik Ayam Annivesary...

masak sndiri itu lg tinggi value nye...ade sentimental value org kate...
Sempena anniversary 3 ari lps, aku msk laa nasik ayam td...supnye smlm lg msk. ayam pn perap smlm. takut ari ni xsmpat, sbb byk gangguan nnt kang...well, nasik ayam dia buat pakai paste nasik ayam beli dr C**w*y. Sup, wat laa sup cam biase, bkn stakat bhg tulang2 ayam je, isi2 pn buat sup skali. Haa...yg isi2 tu nnt toskan & perap ngn kicap K****s U***g(ni laa kicap yg aku guna, other brand also would do). Buh kuah sup skit dlm kicap utk perap ayam tu...perap laa 1 mlm. td goreng...sup dipanaskn, tmbh daun sup skit. smbal cili, pakai cili kecik2 tu, blend ngn bwg putih, perah limau, garam gula secukup rase. pastu siapkn laa sayur2 dia tuh...& ini laa rupe nasik ayam ku...

baik pya food presentation...ngehngehngeh...

tp yg nih xsempat nk prepare cntik2...sup, kicap(yg wat perap ayam), sambal cili...OKlaa...homemade rice chicken...

-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
8
adorable people

Friday, June 05, 2009

Anniversary

Smlm...
Suami: Happy Anniversary...
Isteri: Huh?!
Suami: tp dh t'lmbat...
Isteri: Huh, yeke? ari ni brape hb?
Suami: A'ah...smlm, ari ni dh 4 Jun. abg pon lupe. heheh...
Isteri: laa...eda xingat langsung...apelaa...1st time sejak kite kawin ni eda lupe...

Hish...lupe lak...it's not a big deal, right. xpe pon kalo xingat. skrg otak t'paksa b'kerja lebih utk mengingati byk lg perkara yg lbh penting. itu psl aku dh t'lupe...tp, b'day aku sntiasa plak aku ingat, hmm...bln ni jgk. psl thn ni dh 28 thn aku idup. lg plak ade org dh jnji nk bg present yg special skit...

Happy Belated Wedding Anniversary to us...it's been 3 years we've been together. Alhamdulillah...dpt harungi segalanya sampai tahap ni & telah dikurniakan 2 anak yg comel2 yg sgt mencuit hati. Semoga jodoh kami kekal ke hujung usia, bahagia dunia akhirat b'sama zuriat yg soleh & solehah...Amin...


-THE END-

"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki