Friday, June 26, 2009

Cuti semalam & wayang

ari ni mata aku bengkak, sbb smlm kul 3am br tdo:hilo:. aisyah mengamuk, merajuk sbb aku pukul ponggong dia sbb xnk tdo...alaa...pukul2 mnja je, mane tau melarat smpai kul 3am. smpai serak suara menangis...:tsk:

Semalam aku amik cuti. ckp ngn boss "personal matter". ape saje reasonnye diorg approve je. baikkn boss bsr & boss kecik aku...tp ini reasonnye yg sbnr...(shhh...rahsia ni...)
1. Jusco Sunway Pyramid ade member day smlm...giler aa...dkt je ngn opis. kalo jumpe ma'am, I'm a dead duck!!
2. ktorg ade 2 tiket wayang GSC free. can choose to watch any movie. oleh krn yg paling latest tgh show skrg ni adalah Transformer, so...we picked that movie...
3. dh lame sgt ktorg xb'dating b'dua. so, ini laa peluangnye...
(kpd sesape yg mengenali boss kecik saya esp wife kpd boss kecik saya, tolong jgn dedahkn rahsia ini...ngeeeheheheeee...)

kul 8am, kami g anta ank2 ke nursery. mcm ari biase nk g keje...then blk umh siap2 utk kua. sblm tu kami breakfast roti je ngn sausage, telur dadar...hehheee...cam western plak cuma xde baked bean. dlm kul 10 lbh br kua.

Oleh krn nk g shopping kt Jusco Sunway Pyramid & Sunway Pyramid plak hya ade TGV, so kami decided g GSC kt The Summit, USJ. itu yg paling dkt...so, 1st place to go, The Summit laa, g beli tiket dulu. Transformer ni cam pisang goreng pns, cpt abis...kami beli show kul 2.25pm. luckily, dpt middle seats yg xt'lalu dpn...sedang2 elok je. what a luckily movie day...hehehee...

tiket pn nk tunjuk...

pastu ktorg cpt2 g Sunway Pyramid, msuk Jusco...wow...dh ramai org. mcm yg dijangkakn, ramai bangsa **n* yg dtg. seolah2 bangsa sndiri dh jd minority kt Malaysia bumi bertuah ni. betapa kurang 'ada' nya bangsa sndiri di tanah air sndiri...aku ni pn xde laa bwk byk duit pn, tp dpt laa grab kids apparels utk ank2, juge utk kami b'dua...mmg byk sgt dpt less...cuma xbyk pilihan laa...bju2 xkene ngn selera, dh ade yg b'kenan xde plak saiznye. susah jgk tu...ingtkn nk laa shopping utk raya, tp cam hampeh skit laa...beli jeans utk Iman saiz bsr laa plak. ntah dh bleh pakai ke x raya ni...utk aisyah pn xbyk dpt...xde yg menarik pn. (lg menarik shopping online...ngeeheheee)

shopping pup pap, pup pap...dh kul 1.45pm...alamak, dh dkt ni...canne. En. Noor Fadzli dh risau, lunch time blom lg nih...aku xlapa sgt sbb syok shopping...pompuan biase laa, kalo psl shopping bnde lain bleh tolak tepi. kami pn rush laa ke The Summit plak. En. Noor Fadzli kate dkt GSC tu ade tmpt mkn. cuma smpt xsmpt je. & mmg dijangka kami xsmpt lunch. trus msuk cinema ngam2 br start. nasib aku xmiss, psl aku yg b'iya2 nk tgk. mane xnye, promotion kow2 pya kt semua media b'cetak mahupn elektronik...En. Noor Fadzli g toilet plak. so, dia miss laa a few scenes t'awal. tp dia beli popcorn...utk lg feel tgk movie kt cinema.

fuhhh...Transformer, Revenge of The Fallen mmg dahsyat. best giler cite dia...penuh aksi, penuh emosi, humor pn byk...asik gelak je...tp ade jgk org ngntuk tgk citer tu. sape lg, my husb laa. dh lbh drp separuh dh br ngntuk. bkn xminat, letih katenye. my husb ni wat keje je dia bleh control mata dia...selain drp tu mmg akn ade mase dia mengantuk. maklum laa, mlm2 kene bangun wat susu Iman & Aisyah...OK laa tu...huhuhuuu...

aku xtau laa, smpai ari ni aku xleh tgk lori kontena, msti t'ingt kt Optimus Prime. psl dlm episode kali ni Optimus Prime mmg menyerlahkn keheroan dia melawan Decepticons & sedara Prime nye, The Fallen. watak manusia utama, Sam xsah ckp laa...b'habis2an b'juang dlm peperangan robot ni. apelg bile The Fallen nk musnahkn matahari & bumi. ade jgk watak2 yg klaka, cam BumbleBee, Autobot yg twin tu, roomate Sam(Sam dpt msuk kolej), Simmons dll. kali ni watak BumbleBee klaka jgk, bleh tgk air mata dia kua time dia menangis. eeeiii...mmg best aa...korang tgk aa sndiri. ni 1st time aku tgk wayang blk sejak jd isteri & ibu ni. dh lame bangatt xg movie.

video

abis movie, ktorg chow cpt2 sbb nk amik ank2 plak. lgpn itu time dh smpai time org blk keje, satgi kang trap in traffic jam. singgah kt Restoran Sri TTDI, mkn lunch merangkap dinner...hehheee...tapau utk Iman & Che Wa, adik aku yg akn smpai jam 6pm ari tu. tp smpai jam 7pm lbh. tu je nk citer, tp mmg seronok kua b'dua, tgk movie b'dua, shopping b'dua:inlove:. tp ingatn pd ank2 ttp ade, sbb selalu diorg ade same...Iman & Aisyah dh bsr nnt kite g movie lg ek...



-THE END-

"The Best is yet to be"

3 adorable people:

FdausAmad said...

gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua..
ikut baca doa skali pun takpa..
lauk simple simple saja..

napish said...

aha edame..you should spend masa berdua..amik je cuti. Aku selalu buat mcm tu gak..(tanpa rasa bersalah dekat anak hehe)..tp klu tgk wayang aku bwk je qaisara

EdaManAli said...

rase nk bwk iman, tp rase b'salah plak kt aisyah sbb ditinggalkn. sbb tu tgglkn dua2 skali...

slalu xb'kesempatan nk kua enjoy2 sbb asik ade bdk kecik yg muncul...heheheeee...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki