Saturday, June 06, 2009

Nasik Ayam Annivesary...

masak sndiri itu lg tinggi value nye...ade sentimental value org kate...
Sempena anniversary 3 ari lps, aku msk laa nasik ayam td...supnye smlm lg msk. ayam pn perap smlm. takut ari ni xsmpat, sbb byk gangguan nnt kang...well, nasik ayam dia buat pakai paste nasik ayam beli dr C**w*y. Sup, wat laa sup cam biase, bkn stakat bhg tulang2 ayam je, isi2 pn buat sup skali. Haa...yg isi2 tu nnt toskan & perap ngn kicap K****s U***g(ni laa kicap yg aku guna, other brand also would do). Buh kuah sup skit dlm kicap utk perap ayam tu...perap laa 1 mlm. td goreng...sup dipanaskn, tmbh daun sup skit. smbal cili, pakai cili kecik2 tu, blend ngn bwg putih, perah limau, garam gula secukup rase. pastu siapkn laa sayur2 dia tuh...& ini laa rupe nasik ayam ku...

baik pya food presentation...ngehngehngeh...

tp yg nih xsempat nk prepare cntik2...sup, kicap(yg wat perap ayam), sambal cili...OKlaa...homemade rice chicken...

-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa

6 adorable people:

CoNniE said...

perghhh.. buleh buat jual nie.. sure laku... eheheh.. yummy.... kite suke nasik ayam....

Nurul Ulfa said...

Happy Anniversary ida...semoga hari-hari mendatang akan terus bahagia bersama yang tersayang...

P/s Nasi ayam memang nampak sedap sangat...

EdaManAli said...

tq sume...nk mkn nasi ayam dtg laa umah...kite wat lg...

syazma said...

hepi anniversary!!! semoga bahagia hingga akhir hayat..

hasz cda said...

nasi ayam ni nampak macam best je...
nanti kak ngah datang...jgn lupa buat lagi...nak try...

suri_ummah @ ummi_chan said...

salam.. happy anniversary and happy birthday. dua-dua tu belated belaka. Hehe.. dah 28 tahun umur kita dih? Dah berumahtangga dan beranak-pinak. Dan dah 16 tahun rasanya kita tak jumpa sejak habis darjah nam.. rindu jg kat ida.

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki