Friday, July 17, 2009

Mengapa Mereka???...Allah, bantulah kami perangi mereka...

Hari ini, Jumaat yg mulia, aku nk sedekahkn Al-Fatihah kpd seorg mujahidah di zaman kita iaitu Allahyarhamah Marwa Al-Sharbini…Al-Fatihah…Harum mewangi lah pusaramu Marwa, seharum wangi kasturi syurgawi…

Lmbtnye aku dpt info ni, berita ni, cerita yg sarat dgn kesedihan ni, yg m’bkr semangat kita umat Islam…seharusnya m’bkr semangat. Jika tidak, periksa iman korang…Ade disiarkn ke kt berita TV kite? Kalo ade, dh tntu aku dh t'lps. Sbb aku skrg bosan dgn cerita2 politician negara kite yg asyik b'telagah hari2, mengata sesama Islam. Politik yg memecah-belahkn ummah, pd pndangan aku. Hari2 disiarkn diberita, ttg ke'poyo'an mereka. Itu yg menyebabkn berita di TV bkn lg prioriti aku & family.

1 Julai yg lalu, sorg muslimah b’asal dr mesir yg menetap di Jerman tlh syahid ditikam oleh jirannya. Marwa Al-Sharbini yg b’usia 31 thn pd ketika itu sedang 4 bln mengandung tlh ditikam sebyk 18 kali oleh Alex W, lelaki Jerman b’keturunan Rusia yg sgt2 anti-Islam. Kejadian menyayat hati ini berlaku semasa Marwa m’beri keterangan tentang kesnya, kes yg m’heret Alex ke mahkamah krn menuduh beliau sbg 'terrorist' hanya kerana beliau memakai Jilbab. Malah Marwa m’dakwa pnh diserang Alex yg b’kali2 cuba menanggalkn Jilbabnya. Dan Marwa akhirnya syahid dlm m’pertahankn auratnya…

Suami Marwa juga tlh ditikam sebyk 3 kali dlm usaha menyelamatkn isterinya, dan kejadian ini b’akhir apabila suami Marwa tlh ditembak oleh security guard di situ. Mereka m’dakwa, security guard itu tlh t’lepas sasaran, maka tembakn nya mengenai suami Marwa. Yg paling menyedihkn, kejadian ini b’laku di depan mata ank lelaki Marwa yg b’usia 3 thn.

Bayangkn bagaimana lelaki itu sempat menikam Marwa sebyk 18 kali. Berape mase diambil utk melakukn 18 tikaman??? Xmungkin hya dlm 5-10 saat kn? Xpasti??? (Byk2 tgk CSI. Kalo CSI byk tipu, maka kite t’tipulaa…) 18 kali dlm keadaan sebegitu, tak ke ia mengambil masa. Tidakkah mereka yg lain yg b’ada di dlm bilik p’bicaraan itu sepatutnya m’buat sesuatu utk m’halang. Sehingga 18 kali kesempatan itu diberikan kpd Alex. Satu2nya org yg cuba m’halang adalah suaminya, ttpi malangnya dia ditembak pula oleh security guard. Malangnya nasib mereka. Tp insyaAllah b’untung mereka di sana.

Kejadian ini tlh ditutup oleh kerajaan Jerman utk disebarkn. Sape yg mmpu m’halang penyebaran berita di zaman cyber nih??? Nobody…spt wabak H1N1, cpt berita ni t’sebar…

Kejamnya mereka!!…apakah salah Marwa yg hya cuba menurut perintah agama? Adakah Jilbabnya m’ganggu ketenteraman sesiapa? Salahkah Marwa yg b’usaha m’jd wanita Islam yg sebnr2nya? Bknkah Alex keparat itu yg wajar digelarkn ‘terrorist’??? apa pula hukuman t’hadap Alex? Adakah dia kini m’jlni hukuman yg setimpal? Wallahu’alam…semoga Marwa ditempatkn di kalangan org2 mukmin dan para solihin…semoga hidup suaminya dan anknya dilimpahi rahmah dan rahim Allah…


“Marilah generasiku, b’jihad ke jln Allah. Bkn menyeru utk b’juang di medan perang. Cuma…p’thnkn ketinggian maruah mu, p’thnkn agama mu, p’thnkn aqidah mu…perangi kafir laknatullah…”

-THE END-

"The Best is yet to be"

3 adorable people:

CoNniE said...

siannye.... dasar tak guna diorng nie... geramm...

jie @ azie said...

baru tahu pasal ni.. siannya, al-Fatihah..

p/s:
Eda ingat dok masa kita kat kms dulu depan bilik kita tu Ira (klu xsilap) dia dah meninggal ker? Ira kan suke makan manggi goreng sampai kat dlm keretapi pun makan.. just tetiba teringat bila jumpa blog che li..

EdaManAli said...

ye ke? eda ingt lg dia. bdk rantau pjg...mate coklat, putih...
bakpo meninggal jie? kt blog mano??? nk baco...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki