Thursday, July 23, 2009

Monolog Seorang Insan yg X Makan Nasi

Ari nih dh 2 ari aku xmkn nasik...huhuhuuuu...(br 2 ari Okay...dh riuh kt sni...)
tp bkn laa langsung xmkn bnde lain. ade laa aku mkn mknn lain, cuma xmkn nasik...
knape xmkn nasik???
huhuhuuuu...kegemukan melanda. berat bdn dh naik...itu psl laa...
takut laa gemuk...nnt susah nk kurus. pstu kene blanja byk beli produk kuruskn bdn, xpn kene kua duit utk program2 pelangsingn bdn...
itu blom dihidapi penyakit2 lg tuh...
w/pn En.Noor Fadzli kate bdn aku OK aje...mungkin dia nk jge ati aku...(jge ati yg bleh m'binasakn tuh)
knape bdn aku bagai dipam2 slps melahirkn ank ke-2?
mungkinkah sbb pil itu???...mungkin...
knape xb'senam? kekangn mase nk b'senam kt lua @ b'jogging (alasan sungguh!). tp bleh jogging setempt kt dlm umh kn...lari2 ank ngn ank2...
keje umh pn byk, tu bleh dijdkn excercise jgk tuh...
sblm Iman pndai ejek aku "raksasa b'lemak" baik aku kuruskn bdn...
ape yg pnting, kurangkn mkn...kurangkn nasik...b'azam dr skrg. monitor berat bdn...
chaiyokk eda...chaiyokk...buang segala nightmare mu itu...

-THE END-

"The Best is yet to be"

8 adorable people:

Agoogoo said...

switch pills maybe?
lain org lain efectnye..

jie @ azie said...

sbb pil kot eda.. jie tak makan pil, makan makjun. berkesanla jgk masa zikry dulu..ni pun makan makjun jgk..

EdaManAli said...

makjun ape tuh jie? bleh try ni...tp cam tkut je...
hehehee...ni br switch pill, arap2 xde effect mcm dulu...

Nurul Ulfa said...

ida gemuk ke?
ulfa pun susah gak nak turunkan berat slps dapat anak no 2..setakat ni berat masih 50 kg...huhu..nak turunkan sampai 48 ni..kena slow2 takleh diet sbb anak masih menyusu...so bila tak diet ufa pun exercise...kalu tak pi gym ufa joging dgn anak2 sama ada kat taman perumahan or dalam rumah je ...exercise yg paling mudah sekali ufa skiping kat rumah dapat dlm 15-30 minit itu pun dah rasa penat sgt dah...sama-sama kita berusaha ye

EdaManAli said...

kalo menyusukn bby bdn akn slim...tp ida...huhuhuuuu
ida lg berat dr uffa tau *0kg...(rhsia)...

ratu hatiku said...

ita pun risau gak ni...org kata senang ati..kalo dah naik badan susah jgk hati ni...tak dapat berat macam anak dara dulu..dapat turun sampai 55kg pun jadila....
diet dgn cara yg betul..kang tak larat nak layan anak2..

mama kiter said...

salam eda..try2 lah benti mkn pil..bukannye bagus punn..nanti kalau big saiz..nak g ke normal..susah tuu..nangis nantii

mama x mkn pil pun..maintain jee..hehehe..

EdaManAli said...

pil utk merancang keluarga ni mama...maybe ade side effect...
nk rehatkn bdn & organ2 dlmn ni, psl ank rapat laa...
kesian kt diri sndiri...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki