3
adorable people

Monday, October 26, 2009

Please VOTE for ME!


I want to invite U, readers to vote for my daughter...It's a Huggies photo contest. I just filling up my time entering this contest for my daughter but still hoping that we could win...so, please make our hope do come true...

Feel free to go to: Huggies Photo Contest and vote for Aisyah...
If the link happen to be broken, try this one. Search for Aisyah Humaira & vote...
TQ...mmmuuuaaahhhhh...



-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
8
adorable people

Thursday, October 22, 2009

Lefthanded

Aku rase ank aku kidal laa...huhuhuuuu...anything wrong with that??? sbb family aku xde yg kidal. family hubby pn rasenye...xlrt nk ajr, nk btol kn dh...bile dia guna right hand, left hand akn b'gerak skali. mcm tu kidal laa kn? korang rase? cuba korang guna left hand korang, gitu laa rupenye...

iman juge adalah thumbsucker yg agk tegar...ye...btol.dia isap ibu jari kiri. pnt ckp "don't use ur left hand, it's poo-poo hand"...dia lps skejap, pastu dia continue blk. itu habit yg susah nk buang(grrr...rase nk potong ibu jari dia tu, nmpk kurang ke-intelligent-an kt situ). mcm aku ngn habit aku, bite finger nail(ade kaitan ngn mslh physcology x? sbb bile runsing lg byk kuku yg jd korban, sejak umo 4-5 thn). tp, pakar motivasi Dr. Shukri ade ckp, bia kn je kalo ank kita cenderung utk kidal. cuma control tgn utk mkn dia, mst laa tgn kanan kn. ummi xleh paksa iman. kalo iman selesa gitu, xpe laa...lps ni name br iman, Man Kidal. tp jgn main gitar...jd doktor OK. xslh kalo doktor kidal kn?...



cuba lukis tgn sndiri

abaikn kualiti gmba. snap pakai hset adik aku, ude. camera hset ni dh rosak. camera kami left at k.ngh's house plak...
korang ade petua x, canne nk buang habit thumb-sucking ank aku ni...rimas plak tgk...kalo ade, share laa ek...

-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
2
adorable people

Thursday, October 15, 2009

Kembali Memandu

Sejak Isnin lps, aku start drive blk setelah sekian lameeeenye xdrive ke opis. En. Noor Fadzli yg sblm ni m'anta & m'jmput aku dr opis dh ade tugas lain. dia kene anta & jemput adik aku plak yg tgh blaja/practical kt s.alam(mcm skim latihan lpsn graduan tu, elaun RM1K sbln tau...kejenye blaja bnde2 yg dh reti...mcm bosan je, tp krn RM1K tu, adik aku pegi jgk...hehehee...) aku rela utk adikku t'syg...(jgn lupe share elaun mu itu, ye ude) En. Noor Fadzli lg ske anta adik aku tau, psl dkt je, dh tu dia msuk kul 9pg...b'lmbt2 laa mereke tiap2 pg. blk kul 5 plak tu...time blk keje, bg En. Noor Fadzli lg lmbt lg bagus, tp dh t'pakse sbb tu adik wifey. kene laa jgk kn...hehheee...maklumlaa, org keje freelance ni gitu laa. kebebasan masa tahap maksimum, & dia manage masa dia, bkn cam kite. masa yg manage kite...tp kene bijak laa, jgn plak nk b'mls2an je...

eh, nk cite psl drive pg ni ke opis. aku geram ngn 1 kete kncil dpn aku...POMPUAN yg bwk(nape laa pompuan ske m'cipta reputasi buruk dlm arena pemanduan???) time tu aku kt s.alam, lps Flextronics, dkt ngn traffic light ke Giant, TTDI Jaya tu. dlm keadaan yg kete penuh kiri & kanan, kire sesak laa...dia bleh bwk 40-60km/j!!!...aku follow je kt blkg smbil cucuk2 dia. psl i have no choice, kete kiri kanan penuh...& dpn dia lengang...sebatu jarak dia ngn kete dpn. byk laa kete lain amik peluang msuk lane kami tu.

agk2 wajar ke memandu dgn kelajuan tu, dlm keadaan kete yg penuh sesak tu? cuba PK...kalo pn nk "pandu cermat jiwa selamat" agk2 laa...xadil laa bg org lain. dlm keadaan sume nk rush ke opis, xke m'buatkn jiwa insan2 di blkg m'bara sehangat api!..jenis yg drive xpndang cermin blkg, sisi...xnotice pn org blkg duk cucuk2 dia. kalo pn kete tu dh mmg xde power nk speed, bwk laa kt lane paling kiri. lane tgh bkn utkmu OK! (kete aku pn kete lame gak!) xpon jgn drive on a peak hour cam td. anda nk g keje ke @ nk b'siar2? anda msuk keje kul bape aa? well aku msuk keje kul 8.30pg OK, dlm kpala duk PK nk smpai b4 the time & duk PK jgk kot parking kt opis penuh, kene park kt lua mcm smlm. sungguh merisaukn...aku ni pn bkn pro pn bwk kete, tp at least PKran aku msih lg rasional ketika memandu...dan tidak selfish jugeee...

aku sungguh menci memandu, menci..menci..menci OK! bleh wat muka aku b'kerut pg2 ari, kaki cramp, hati yg xhnti2 merungut...sume tu negative element tau...bleh wat umo jd pendek. yeke? teori sndiri bikin ni...hehheee...dlm keadaan terrafic yg makin t'sumbat, dlm keadaan aku yg xrela bgn sblm subuh utk ke opis aku duk PK2 apekah option utk aku in the future bile kediaman kami semakin jauh jaraknye ke opis....huhuhuuuu...xabis2 PK psl ni...

-THE END-

"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki