Thursday, October 22, 2009

Lefthanded

Aku rase ank aku kidal laa...huhuhuuuu...anything wrong with that??? sbb family aku xde yg kidal. family hubby pn rasenye...xlrt nk ajr, nk btol kn dh...bile dia guna right hand, left hand akn b'gerak skali. mcm tu kidal laa kn? korang rase? cuba korang guna left hand korang, gitu laa rupenye...

iman juge adalah thumbsucker yg agk tegar...ye...btol.dia isap ibu jari kiri. pnt ckp "don't use ur left hand, it's poo-poo hand"...dia lps skejap, pastu dia continue blk. itu habit yg susah nk buang(grrr...rase nk potong ibu jari dia tu, nmpk kurang ke-intelligent-an kt situ). mcm aku ngn habit aku, bite finger nail(ade kaitan ngn mslh physcology x? sbb bile runsing lg byk kuku yg jd korban, sejak umo 4-5 thn). tp, pakar motivasi Dr. Shukri ade ckp, bia kn je kalo ank kita cenderung utk kidal. cuma control tgn utk mkn dia, mst laa tgn kanan kn. ummi xleh paksa iman. kalo iman selesa gitu, xpe laa...lps ni name br iman, Man Kidal. tp jgn main gitar...jd doktor OK. xslh kalo doktor kidal kn?...



cuba lukis tgn sndiri

abaikn kualiti gmba. snap pakai hset adik aku, ude. camera hset ni dh rosak. camera kami left at k.ngh's house plak...
korang ade petua x, canne nk buang habit thumb-sucking ank aku ni...rimas plak tgk...kalo ade, share laa ek...

-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa

8 adorable people:

ratu hatiku said...

habit mak dia tu memela...kekoh kuku....keno jekoh baru sedar..hehehe!!!

Nurul Ulfa said...

anak ufa kan..habit suka hisap jari hilang sebab jari yg dia suka hisap tu terkena seterika...huhu..taklah teruk cuma merah je..tp tiap kali dia hisap sakit kan so dia tak lah hisap...then walaupun jari tu dah baik dia tak hasap balik pun..
advise yang sangat tidak membantu kan...hehe

EdaManAli said...

xkn nk seterika plak ibu jari iman, uffa...huhuhuuuu...a'aa...xm'bntu. stakat kongsi cite je laa...yg mane 1, zuran ke?

ASMAH ANIZAN said...

lama2 habit tu akan hilang nga sendirinya. anak buah saya sama gak,umur 5 thn,msuk sekolah dia tinggalkan habit tu nga bantal busuknya skali, kami semua terkejut gak laa.

EdaManAli said...

lame lg laa habit tu yea...
kalo dia tgglkn xpe, buatnye xtggl2...huhuhuuuu...xleh imagine rupe bolster busuk nye tuh. skrg ni pn dh siksa rupe nye...

Imma said...

hmm..ni kes turun habit mak erk..hmm..klu camtu..bila tgk dia isap jari kan..pasang lagu industan then ajak dia menari2..mesti dia lupa part isap jari..alaaa..habit mak dia jugak..dgr lagu industan pastu ala2 enjoy pastu lupa laa gigek kuku :-P agak2 membantu tak.. ;-)

EdaManAli said...

chett...imma bkk citer lamer plak...dulu minat aa nari hindustan. skrg xde dah...
tp bleh try tuh!...kot2 mak dia yg over plak...

hidayah said...

anok oghe pun suka hisap jari. tapi loni kurang doh sikit, bila napok isap jari jer, abi dia kata kalu isap jari, nnti tak cantik, gigi jongang. tp nk kena ingatkan sokmo. tapi kalu di gian tuh, bg la can. ehhe..

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki