3
adorable people

Wednesday, December 16, 2009

Happy Birthday sayang...

slalu ummi cium aisyah sambil cakap "sayang aisyah"...xpnh jemu cium ank2...

Hari ni, !st birthday Aisyah Humaira'... sethn dh mase b'lalu kami b'sama aisyah...dr dlm bedung smpai dh bleh b'jln. tp ummi still xtau nk bg aisyah present ape. tp msti bg, sbb dulu abg iman dpt 1st birthday gift.

sepatutnya ari ni pengasuh aisyah di nursery dh agih2kn birthday goodies aisyah kt kwn2 aisyah. mcm birthday abg iman dulu. tp kami xsempat nk prepare goodies tu. brg2 sume dh beli cuma party bag je blom. mlm td aku, en. noor fadzli & iman g giant (aisyah ditidokan ude kt umah). tujuan utama kami nk beli party bag tu...

sampai giant > amik duit kt ATM > masuk giant > beli air kotak ude > byr & kluar giant > msuk Cosway > beli liquid detergent & dish washer > :ha?: > blk...

tang yg :ha?: tu laa sepatutnye kami g beli party bag...tp smpai je dpn gate umah, br aku t'ingt...aiissehhh...nk marah rasenye...sbb xde sorang pon antara kami yg ingat psl party bag tu. jd ari ni aku pesan ngan adikku ude belikan party bag tu kt Tesco s.alam, psl training class dia dkt sgt ngan Tesco tu. sementara aku on the way jemput dia karang, aku arap dia pon xlupe laa nk g beli benda alah tu...esok bleh bg kt bdk2...

party xtau bile nk buat. umah xselesa laa...tggu pindah umah br nnt laa...tp still xjnji...heheheee...kite celebrate within our family je laa aisyah ye...

tu je nk story...Selamat Hari Lahir, aisyah...semoga sihat & ceria selalu, dilindungi Allah selalu, bahagia selalu, jd ank yg solehah selalu, b'jaya di dunia & akhirat...ummi sayang sgt aisyah & iman...

-THE END-

"The Best is yet to be"
7
adorable people

Monday, December 14, 2009

Cerita semalam

Jalan2 weekend...

Petang semalam kami gi IKEA...cuci mata. ade jgk 1 benda yg dah lama nk beli...tp today xnak aa citer lebih2...tgk gamba je laa ek...

bkn senang dh skrg nk bg bdk 2 org ni focus kt camera. penat panggil...diorg wat dek je...ayah je laa yg focus w/pon xdipanggil...iman duk berangan nk g school...

aisyah nk tepuk tgn...

tu laa benda yg dh lame nk beli tu. MAMUT table...nk beli yg round, dia pya kaki still dlm store, ari ni br diorg kluakn. yg round table tu, bsr sikit. bleh main ramai2, beza harga cuma RM10 je dgn yg ni. hmmm...can't wait any longer. stool tu pn dh sethn beli...sbb kami nk tunggu aisyah besar utk next visit ke IKEA...

iman jgn arap laa nk pandang camera skrg...kene ikut mood dia...

tgk tu, iman dh boring...start baling2 bowl tu...


tu je...


special photo: 6 btg gigi aisyah yg kelakar...

-THE END-

"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
2
adorable people

Wednesday, December 09, 2009

Update anak-anak

Anak-anak adalah anugerah Allah yg tidak ternilai...

ni laa wajah aisyah yg latest, wajah bdk kecik yg lg seminggu nk masuk 1 thn. orgnye tetap kecik je. aisyah dh 2-3 ari pandai b'jln. dh kurang merangkak dh. tp still lg blom stable. gigi dh 6 batang. 4 atas, 2 bwh. mkn mcm2...ape yg kite mkn dia nk. aku pn suap je laa, so far xde laa sakit perut ke ape ke...paling suke yogurt CalciYum...xpnh cukup 1. tp ngamuk mcm mane pn ummi tetap bg 1 je. xleh mkn byk2, disiplin OK, itu yg nenek ajar ummi...Scott Emulsion pn xcukup skali mkn. eeiii...pelik aku...kebolehan yg t'kini, merajuk tendang2 kaki...huhuhuuuu...jgn laa bg dia peluang merajuk...buruk padahnye. orgnye kecik, tp suaranye lantang m'jerit...huhuhuuuu...pandai dh skrg kaco abg Iman. tarik rambut laa, pukul2 mnja laa...abg Iman plak ganas. main msti nk berebut. nnt ade laa yg menangis. yg kecik laa yg menangis...dh pandai copy words yg kite ajar...senang ngikut...pg ni aisyah xberenti panggil aku, "mi...mi...mi...". heheheee pandai laa ank ummi ni...seronok dgr...


Iman plak skrg tgh passionly with new activity. menulis...pantang jumpe pen, msti cri kertas. arap2 smpai besar laa...rajin2 blaja kn Iman. vocabulary semakin byk. tp still lg ade yg pelat2. xpe, bleh improve. masih lg suke main ngn bekas2 ummi kt dapo. godek2 ngn senduk...suke main pondok2 laa tu. main cars, transformer, basikal tu pn favourite dia. bdk bsr ni, blom tau lg mainan yg sesuai utk diorg. sume pn dia main. xpe ummi bg je main ape2 pn. janji jgn sepahkan umah...


perkara mustahil tu...sejak diorg dh pandai b'gerak sndiri ni, umah xpnh nk kemas dh. ummi pn naik malas nk kemas bnde yg same ari2. tggu wknd, kite tidy up everything one shot...

Aku xtau nape bile post entry guna ie msti gamba yg dipost xleh nk click utk actual size view. bile nk click xklua ape2...pakai Mozilla OK plak. nk kene update kah???

-THE END-

"The Best is yet to be"
3
adorable people

Monday, December 07, 2009

Big Decission

Last week, setelah lame b'fikir, akhirnye 1 keputusan yg agak besar dlm idup telah aku tetapkn...demi utk mase depan aku & keluarga, aku nekad. mcm2 perasaan timbul setelah keputusan itu dibuat, sedih, lega, risau...semua b'campur-baur. tp yg paling kuat m'belenggu ialah perasaan takut, takut jika jalan ini bkn jalan yg betul utk aku, takut jika tmpt itu tidak sesuai utk aku, takut jika lbih byk kepayahan yg akan timbul. aku cuma redha dan terus tawakkal, tawakkal dan tawakkal...kite hya merancang, Allah jua yg menentukan.

Doakan yg baik2 saja utk aku...

-THE END-

"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki