Sunday, February 07, 2010

Update...

lame sungguh xupdate...

aku xtau nk cite ape...xde yg menarik sgt. cuma kami se-family menanti kehadiran sesuatu yg br...heheheh...ape kah itu? skrg ni, tu je yg m'buatkn jiwa aku sedikit t'uja...

keje: amat memenatkn...t'amat sgt. PENAT X 100...huhuhuuuu...nk nangis tp xklua air mata, cuma klua peluh masam jek...blk keje b'gegas amik ank. drive bagai F1. smpai umah b'gegas nk msk plak...kaki mcm nk t'cabut. mlm je tido awl...rase nk resign sbb rase cam keje wat bangunan...kite tggu & lihat je laa...

ank2: sume sihat. tp lately ank2 mcm kurang minat t'hadap mknn...suap nasi pn xnk. ke dh jemu??? ummi nk msk ape yek iman & aisyah? bingung2...selera ummi ngn ayah makin b'tmbh2 laa plak...lg laa bingung2...iman suke m'usik. aisyah suke m'jerit. iman suke jeles. aisyah suke merajuk. pening2. dua2 pn suke sepah2kn mainn & ape saje bnde yg ade dlm umah. lg pening ummi...ptg td, iman telah menguncikn diri dlm biliknye...b'same2 dgnnye adalah adik manjanya, aisyah. konon nk usik aisyah laa tuh! aisyah xbleh kalo tutup pintu tnpa ade org dewasa b'same, dia akn menangis...dia laa yg start meraung dlm blk. iman cuba bkk pntu tp gagal...slalu bleh bkk. kali ni xbleh plak...dia pn ape lg, meraung same laa...lg kuat drp aisyah. kunci plak xde, ilang kot. srh bkk xmau bkk2 jgk...ape lg, ayah amik hammer, ketuk tombol pintu smpai jahanam. Rosak2...bile dpt klua, ummi tmbh laa lg se-das dua kt iman. xbleh thn sabar dh...asik wat hal je...hmmm...Ya Allah, tabahkn laa hati aku ngn ank2 aku. mcm mane nk stay ngn ank2 24hours ni???!!!

jiwa: sedikit down, kurang ceria

otak: pnt. cuma fokuskn 1 perkara je skrg. & cuba cri sesuatu yg br...

fizikal: sakit2 bdn je skrg...

tu je kot nk cite buat mase ni...CNY pya holiday korang g mane? aku n family xtau nk g mane. rase mcm nk blk kg jek...

-THE END-

"The Best is yet to be"

2 adorable people:

Nurul Ulfa said...

ida jangan stress sangat..anak2 nak perhatian bagi meraka kasih sayang itu masa+perhatian..mereka tak faham pun kualiti time bagi mereka lagi banyak masa + perhatian lagi sayang parents mereka kepada meraka...ufa bila tengah marah sangat ufa akan jauhkan diri biar anak tu maraung je sampai letih bila dah cool baru dekati meraka balik..takut kita marah atau pukul meraka sbb at the end kita akan rasa menyesal dan sedih sgt dgn perbuatan kita...take it easy, jangan stress sgt..pasal keje tu buat je yang termampu jangan tensen2 sangat ye..

p/s ufa untuk tenangkan diri ufa banyak kan membaca terutama buku2 spritual dan buku2 pendidikan anak2..banyak membantu..

EdaManAli said...

nk reading pn xde mase uffa skrg. ade mase free je msti rase nk baring je nk legakn sakit2 bdn. eda slalu xleh dgr ank2 menagis ke, m;jerit ke...rase b'asap je...tp cuba jgk control...mmg rase nk berenti keje sbb PKkn kualiti mase ngn ank2. eda risaukn iman, mcm kurang focus laa dia. bile srh wat ape2 lmbt je nk b'tindak. kene ckp 2-3 kali br dia faham...eda nk cri mase nk search psl ank2 yg mcm iman, ape eda patut buat, nk kaji jgk ape sbnrnye mslh dia...aisyah plak active sgt. kdg2 out of control...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki