Friday, May 14, 2010

Happy Birthday Anak

Dah 14 MEI...

Happy birthday ummi nak ucapkan pada ank ummi, Muhammad Faris Iman yg ke-3. Ummi sayang Iman selalu...semoga membesar dengan sihat, jd bijak pandai & anak yg soleh pd ummi ngan ayah kerana itu antara bekalan utk ummi dan ayah di sana. Ummi nak Iman b'jaya di dunia & akhirat...



latest pic yg ade

Cite sikit psl Iman, dua bln lps iman dh stop b'diapers. siang dn mlm. kalo buang air kecik, dh pndai bsuh sndiri. tp ummi still nk monitor iman, tkut basuh xbtol2 bersih. slalu pakai tgn kanan bile nk basuh, sbb iman kn kidal...uhhuuu...tu pn salah 1 sbb knape ummi kene monitor. gosok gigi pn sndiri je, tp index k'bersihan OK la, takat2 nk npiskn taik gigi je. bkn ummi mls nk gosokkn, tp sejak dh bsr skit ni byk bnde iman nk buat sndiri. kalo xbg, iman merengek nk buat sndiri jgk(alangkah indahnye kalo iman merengek2 nk bancuh susu sndiri ngn susu adik aisyah skali...ehheee...) sejak dh petah ni, iman byk ckp. kdg2 tu xtau dr mane dia pndai ckp sesuatu bnde tu, sbb rasenye xpnh ajr. makin active & slalu bile b'gabung ngn aisyah ummi jd loose control. nenek ngn atuk pn pening kpala. tp nk sedapkn ati, "bdk2 active ni, otak diorg sntiasa b'jln..." ye tak???

Tahun ni ayah Iman belikan Iman basikal, dh beli sebulan yg lalu, kt kg(nnt akn snap gmba basikal Iman & upload). tp Iman still lg blom pandai kayuh basikal tu, kaki pn blom dpt cecah sepenuhnya kt pedal.

Mcm thn sudah slalu ummi sibuk prepare goodies utk bg kt kwn2 Iman, tp kali ni Iman dh xduk kt nursery, so xde laa sume tu(jimat duit ummi yg xde gaji ni). Plan ktorg nk celebrate secara outdoor, sambil picnic. Kalo xde aral jd laa kot next week. Thn ni Iman dh pandai request cake b'day. nk yg Ben Sepuloh pya. nk potong cake. tp ummi order cupcakes lah iman, sng nk bhgi2kn nnt. arap2 OK laa bg iman...cupcakes pon bleh potong jgk ape...arap2 cantik laa Kak Lynn buat utk iman. kak lynn ni customer ayah iman jgk tau, aci x nk mntak discount...ehheee...

Dh besar dh anak ummi, ummi makin tua laa iman, makin gemuk jugeee...

- THE END -
"The best is yet to be"

5 adorable people:

Agoogoo said...

oh, saya sookka button like itu.
nk buat jgk! hehehe..

Agoogoo said...

tp alamak, die update kt profile fesbuk la plak kite like sape2. huhu..

Connie said...

Happy Birthday Iman... pandai dah ye pi toilet sendiri.. huhu..

feel sorry atas kehilangan blog yg lama.. huhu..

Zuraiha Idris said...

yea auntie connie, iman dh semakin independent...sng ati ummi, lalalalaaa...

Zuraiha Idris said...

a'aa...dia publish kt FB plak...tgh wat testing je tuh...

xbest plak button like tu nnt over-expose blog ni kt public...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki