Monday, June 21, 2010

Pengalaman Pertama Iman & Aisyah Naik Train Komuter

Mak aii...pjgnye judul...hikhik...lame xguna word judul...

Sabtu lepas kami x ada plan nk ke mana-mana pon. Bangun pagi siapkan anak-anak macam biase untuk keluar breakfast. Kami breakfast kat Restoran Sri TTDI Jaya a.k.a restoran merah(tu gelaran yang kami sendiri bagi). Lepas breakfast en.Noor Fadzli tanya nak jalan-jalan kat mana ari ni? aku suggest gi Subang Parade sebab kat situ tempatnya x crowded. On the way ke parking Subang Parade, lalu depan stesen komuter Subang Jaya. Aku pon wat plan nak try bawak Iman ngan Aisyah naik komuter. So the best place to go is Midvalley. Lepas park kereta kat parking lot stesen komuter Subang Jaya, kami pon belilah tiket komuter. Iman nampak macam seronok bila kami bagitau dia yang kita semua akan naik train macam Chugginton. Tapi ari sabtu punya lah ramai orang. Tiket dah pon beli, redah je lah...kalo x sampai bila pon diorg x dapat experience ni...OK...enjoy this photos...

mase tunggu 'Chuggington'...hehehee...

dalam train...ade je orang yang nak ribakan Iman, tp Iman xmau...

transit kt KL Central...

sampai je, terus duduk kat The Warung, minum dulu, hilangkan penat...

baru ada energy nak jalan-jalan...
rasa sangat kecewa dengan warga Malaysia yang masih dengan tabiat tolak-menolak, berebut x tentu pasal masa nak naik komuter. Xbagi laluan pon pada penumpang lain yang nak keluar dari train. Foreigner pulak xsah cerita laa. Duduk kat muka pintu train, xnak langsung masuk ke dalam...menyusahkan orang lain nak masuk train...
En.Noor Fadzli dalam geram kat diorg ni sempat pijak kaki diorang dengan kasut Timberland gedabaknya yang baru dibeli dari London(show off)...hahahaaa...kasi kejam sikit! Tapi dalam pada tu, masih ada yang nak bagi seat pada ibu yang mendukung anak kecik macam aku ni. TQ!...apepon kata en.Noor Fadzli, this also would be the last experience for our kids to have journey on train. Sebab dia dah serik dengan kepadatan penumpang komuter...


 -THE END-
"The Best is yet to be"

6 adorable people:

Agoogoo said...

gambar 1st iman buat muke gitu sbjik napok cam bapak dia..:)

Connie said...

bestnye jln2.. bdk2 mesti best..

EdaManAli said...

@Agoogoo
ye ke? ank bapak...

EdaManAli said...

@Connie
kami mmg slalu b'jln, connie...xbleh duk umah je. wknd je ank2 tau nk ajak b'jln...

Nurul Ulfa said...

oo kalu keadaan crowded macam tu..sure pk dua tiga kali nak buat anak-anak...takut hilang...anak-anak ufa sgt independent memang tak suka di pegang semuanya nak buat sendiri..jalan pun tak nak di pimpin..tu yg pakaikan baby harness tu...

EdaManAli said...

@Nurul Ulfa
ye ke...iman mmg akn b'pimpin kalo kate "nanti ade org ambik iman..." kdg2 nk jln sndiri jgk. aisyah mmg tkut ngn org...agk susah naik komuter yg padat, sbb t'paksa dukung ank2 bile xdpt seat...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki