0
adorable people

Monday, August 23, 2010

myMetro | Gadis sunti bermukah

MasyaAllah, baru 12 tahun, tp sudah pandai melakukan hubngan seksual!!! di bulan puasa pulak tu!!!!...
Masa aku berumur 12 tahun, aku ngan adik-adik tgh syok main cikgu-cikgi & main-main berlakon keje bank.

Mana parent dia? Kenapa x pantau anak dia? Kenapa boleh biar 'anak kecik' keluar rumah & xbalik2 ke rumah? Tak sedar ke anak xde kat rumah? Ya Allah, peliknya dunia sekarang. Anak tu kan amanah kita wahai ibu dan bapa...bila dah jadi macam ni, kenapa nak mengamuk pada pasangan anak kau tu, wahai ibu!!! Kenapa tak salah kan diri sendiri????!!! Di sinilah mulanya, bagaimana kes pembuangan anak berlaku...nampak jelaskan, dunia dah akhir zaman...

Na'uzubillah, mintak Allah jauhkan drp kita semua yg telah bergelar ibu bapa. Mintak Allah sentiasa bimbing kita utk didik anak-anak kita ke jalan Allah...

-THE END-
"The Best is yet to be"
1 adorable people

Saturday, August 21, 2010

Dah lame x buat TAG

Saya buat entry ni sbb telah ditag oleh Connie. Connie ni wife kpd ex-colleague aku mase keje kt Subang dulu. Heheheee...bleh jumpe kt alam cyber nih. Kami mmg pernah jumpe, mase ade event office yg spouse turut sama dijemput. 
Nama samaran yang anda paling suka dalam hidup anda dan kenapa?
Ya : Panggilan aku kat umah...panggilan dr kecik lg, xpasti sape yg bg nick ni...

Kak A : ni panggilan adik-adik kat aku, & ahli famili yg lebih muda...(kakak aku pulak Kak E heheheee)

Idama : Panggilan kat sekolah rendah & sekolah menengah

Ida : panggilan kat MRSM, tp ade jugak yg panggil aku Idama...mase di alam keje juga...juga panggilan oleh famili belah En.Somi

Sayang : Panggilan oleh En.Somi. Uuwweeeekkkk...

Ummi : Panggilan oleh Iman & Aisyah

Che A : Panggilan anak-anak buah aku...

Tu je laa kot...
nak tag mereka-mereka ini pulaks...


-THE END-
"The Best is yet to be"
0
adorable people

Tuesday, August 17, 2010

Diari Ramadhan Mek Ha

Mek Ha??? sape tu? kat umah tu laa gelaran yg family aku bg kt aku, tp name manja Ya...hehehee...skrg ni aku menulis smbil dgr lagu raya. Bukan semangat raya, tp sbb lagu-lagu tu br ja download, so nak dgr dulu br bleh burn ke CD, kot laa ade lagu yg separuh jln je. En.Somi yg srh ni, dia kate xpyh beli lagu raya lg nk dgr dlm kete mase blk kg nnt, nak2 bila tiba kt kawasan yg t'putus frekuensi radio...hikhik...

Diam xdiam dh hari ke-6 puasa Ramadhan...esok cukup 1 week. Alhamdulillah, b'jaya puasa setakat ni tanpa sebarang masalah yg besar...

Cuma 2-3 hari ni je, aku sakit tekak...perit nk menelan, nk telan air liur pon terasa peritnya. Pulak tu ade sebijik (sebijik ape nk ckp ek, sebijik bijik laa...)tumbuh kat belah kanan, blkg skali antara hujung gusi atas & gusi bawah. Yg tu mmg sakit...td dh telan Uphamol sebijik, kot2 laa bleh reda...jgn aku pengsan sepanjang hari ni dah laa...

Sambutan Ramadhan tahun ni biasa dan ala kadar je...dari segi juadah b'buka puasa. setiap hari aku masak 2 jenis lauk je. kalau En.Somi rase nak tambah lauk dia akan g beli kt pasar Ramadhan. Aku tahun ni xde mengaruk nak makan itu ini. Kalau g pasar Ramadhan pon xde terliur pon tgk juadah yg dijual. Sebab dalam kepala dah set, makanan kat sana bukan best sgt pon. Pasar Ramadhan yg selalu kami g kat Meru & Saujana Utama. Kalau nak dekat sikit, kt sebelah UiTM Puncak Perdana tu je. Hmmm...setakat ni blom jumpe pon kueh-mueh yg menepati citarasa tekak aku ni. Sume xsedap...tp once dh beli kene laa habiskan, xboleh m'bazir...ye, itulah azam puasa tahun ni, nak elak p'baziran....

Stock baju raya anak-anak dah ade yg dah beli, lama dah beli...cuma nak tambah sikit je lg. Baju melayu Iman & ayahnya blom beli lg...entah bila nak g cari. Tunggu ayahnya b'gaji laa kot...baru bleh g shopping...Tiap kali raya, preparation utk diri sendiri selalunya biasa-biasa je. Utk anak-anak je yg lebih...

Tahun ni insyaAllah kami akan beraya kat Besut, kampung aku. X sabar nak jumpa ummi abah. itu je yg ade dlm kepala hotak aku skrg, & nak sgt b'kumpul sume adik-beradik...kakak-kakak aku pon sume turn raya pertama umah ummi...mmg dh plan gitu...hehehee...tp 28/29 hb ni maybe akan balik Kuala Kangsar, umah mertua. balik utk join bukak puasa sama-sama.

Tu je diari Ramadhan Mek Ha utk kali ini...jumpa di hari dan waktu yg blom tentu sama...
Doakan bijik tuh surut & sakit tekak ni go away...

-THE END-
"The Best is yet to be"
0
adorable people

Tuesday, August 10, 2010

RAMADHAN datang lg...

Alhamdulillah...dipertemukan oleh Allah dgn Ramadhan yg mulia ini...
Memohon kpd Allah agar dipanjangkan umur utk terus hidup dgn beribadah kpd Allah di dlm bulan Ramadhan ini...
Tahun ini masih belum dpt bertarawih lg...
Al-Quran recitation harapnya jauh lebih baik dr Ramadhan yg sudah...
Ingatan t'hadap insan yg dikasihi yg telah pergi selamanya muncul kerana kenangan tarawih dan amalan membaca Al-Quran amat sinonim dgnnya...
Semoga rohnya tenang di sana...
Cuba sedaya upaya menyucikan hati sebelum ibadah bermula...
Mengawal hati dan juga perasaan agar tidak keterlaluan...
Tingkah laku yang seiringan dgn jiwa yg murni...
Harapan semoga Ramadhan kali ini lebih bemakna dr yg lalu...
Agar Allah juga makbulkan segala hasrat & doa...
Utk hidup yg lebih bahagia bkn shj di dunia malah juga di sana...

RAMADHAN MUBARAK EVERYONE!!!

-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki