2
adorable people

Wednesday, February 23, 2011

Hos Baru M.E.L.O.D.I...

Pagi td, on the way blk ke rumah lepas anta Iman g school, dgr dlm Hot.fm, Zizan dgn Dira akan jd hos br Melodi m'gantikan Fafau & Wahid Senario. Kenape Fafau & Wahid Senario dh xjd hos?? sebab diorg dh tamat kontrak. OK jugak tgk muka lain pulak jd hos kan. Saya ni bukan lah big fan rancangan Melodi yg mmg wajib tgk Melodi every Sunday (saya sudah tidak m'punyai peluang yg total utk menonton TV sejak b'title ibu), tp saya big fan Zizan Raja Lawak...suka tgk dia melawak sbb lawak dia bg saya x over & selamba je...plus idung dia mmg I like (idung saya pon ade sikit mcm tu...ehheee...) & dia org Terengganu mcm saya (walaupon saya cuma Terengganu di pinggiran, tp mmg family saya pure Terengganu, xde campuran dr negeri-negeri lain ye...).

tgk idung pon dh nak gelak...tp mancung weih...hensem ape!! pelawak pujaan hati kooo...

 anak-anak buah saya kate, muka Zizan mcm pakcik diorg (my brother, yg kat tgh tuh!)

meh nak bg senang uols compare...heheheee...ntah tang mane laa yg budak-budak tu kate same. tang idung besar tu kot yg sama, tang kulit itam b'karat tu, Zizan xleh chelen...

ni plak Dira, yg b'lakon drama Rona Roni Makaroni tu...

So, arap-arap nya diorg ni best laa jd hos Melodi. Tp xleh nak samakan dgn hos lame. Mereka pon ada style mereka sendiri. Ape-ape pon, kite tgk je laa nanti.


-THE END-
"The Best is yet to be"
0
adorable people

Tuesday, February 22, 2011

FaceBlog

Anda pon boleh join the club!!

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

Edit
TERIMA KASIH 

saya pon br nak explore alam baru yg pinky nih...

-THE END-
"The Best is yet to be"
5
adorable people

Friday, February 18, 2011

Less Talk

Hmmm...sejak jd surirumah ni masa mmg 90% kat umah laa. Masa nak b'komunikasi sesama insan-insan lain kat luar dh jd amat limited & less. Hari-hari b'cakap dgn suami, Iman & Aisyah je. Kalau dgn Iman skrg ni dah boleh kembangkan topik perbualan, sbb hidup dia dah semakin meluas. Dia dah ke sekolah, boleh laa dgr cerita dia pasal kawan-kawan & cikgu, ape yang dia belajar, ape yang dia makan & ape yang dia buat kat sekolah. Itu pon xpjg mane ceritanya, sbb Iman xpandai laa story telling. Nama kawan xingat, nama cikgu xtau...kene pandai korek, br boleh dapat isi ceritanya. Susah betul ummi nak b'bual dlm 1 hari.

Dgn Aisyah pulak, dgr cerita pasal bebear dia, dolly dia, nak itu nak ini, nak nim(read: vitamin), nak tagen(read: vitagen), nak susu, dgr aisyah berangan & nyanyi...pastu yg byknye jerit pekik saya kat dia time dia naughty sesgt tu, lps tu dia nangis meraung mcm kene dera...uhhuuu...itu style komunikasi ummi-aisyah.

Dgn suami pulak, kualiti komunikasi terbaik time dlm kete bile nak ke mana-mana. Pastu time dia blk keja, saya yg selalu mulakan conversation, cerita psl karenah anak-anak, telatah diorg, share psl ape-ape je yg saya tgk kat TV, ape-ape yg saya baca dlm blog, dlm facebook. Tu je. Dia pulak akan bukak cerita psl keje dia, kawan-kawan dia, agen-agen bawah dia, client-client dia, manager dia. Tu pon susah nak dpt peluang b'borak tu. Blk keje, xdan jam 10 mlm mata dia dh lelap dulu. Kadang-kadang xsempat pon saya nak bercerita itu ini ngan dia sbb t'ganggu dek anak-anak. Bila dah ade anak-anak ni ade laa mase yg saya rase rindu nak borak-borak ngan suami saya mcm dulu-dulu.

Kalau dulu mase keje ade laa peluang nak borak-borak ngan opismate kan. Gossip-gossip sikit, share cerita anak-anak laa, mcm-mcm lg. Sekarang ni semua tu dah xde. Saya pulak jenis yg jarang nak keluar hang out ngan kawan-kawan. Nope, bukan jarang, tp xpenah kot sejak kawen ni. Mmg tinggalkan terus kawan-kawan...perkembangan pasal kawan-kawan cuma dpt tau melalui internet ni lah. Nak borak dgn jiran pon jgn harap. Jiran sblh kiri, pendiam mcm saya, bile jumpe kat laman rumah, paling2 pon kami smile to each other, just that. Jiran sblh kanan ni pangkat makcik, so setiap kali pon dia lah yang akan tegur dulu. Tp kalo borak xpenah pjg, sbb dia pon bukan jenis yg dagu t'sangkut kat pagar kan...byk je keje umah dia nak setelkan. So, sekejap-sekejap je ktorg borak. Thank God makcik tu jenis yg mcm tu, buatnye jenis yg lebat je b'borak, mau t'sangkut je dagu kt pagar, saya pulak jenis yg xreti nak escape kan diri...oh, nasib baik...

Weekend kalo jumpe my sisters, byk laa jgk perkataan yg kluar dr mulut ni. Ktorg mmg kuat gossip, tp bkn laa ngumpat psl org xtentu pasal ye, cerita psl anak-anak jugak, psl keje diorg, almost about everything. Mase tu laa we all make jokes & laugh together...rase b'gerak laa sikit otot-otot muka.

Hari-hari bila difikirkan rase...how bad my life is...how pathetic my life is...xde social life with people other than my family. Nak b'cakap pon rase xreti, nak tya teacher Iman pon t'gagap-gagap. Dah laa dulu keje pon dgn komputer, kurang jugak nak communicate ngan org lain. Skrg dah jd surirumah pon masih lg mcm tu. Tp sebenarnya saya mmg xsuka sgt b'ckp byk & berdepan dgn org yg b'ckp byk. Orang yg betul-betul close dgn saya je yg boleh tgk saya lebat b'borak. Kalo x jgn harap!!...cuma skrg ni rasa life ni makin sempit & a bit silence lah!! sunyiii...



-THE END-
"The Best is yet to be"
0
adorable people

Monday, February 14, 2011

Allahumma Solli 'Alaa Sayidina Muhammad

Salam Maulidurrasul...marilah kita perbanyakkan selawat dan salam ke atas junjungan besar kita, Nabi Muhammad...contoh & teladan sepanjang zaman, lelaki terhebat ciptaan Allah!!!...



-THE END-
"The Best is yet to be"
6
adorable people

Thursday, February 10, 2011

Dah cakap dah budak ni memang naughty(X)...

ni kejadian mase saya solat Zuhur td. Saya solat dlm bilik, kunci pintu bilik sbb takut diorg kacau. Lepas solat, bukak je pintu, dua2 dh duduk atas tu...

mase ni Iman dh turun, tp adik pandai naik, turun xpandai...

mintak tolong ngn abg Iman...

konon cam konpiden jek nk dukung adik bwk turun, tp xdpt jgk...

last2, merayu ngan ummi jugak...

hmmm...kene pakai TV LED nih...xleh!! tunggu masuk umah br...lg sikit ari je...kalo pakai skrg, nnt masuk umah br semua dh jd belacan...sabo..sabo...


-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki