3
adorable people

Tuesday, March 29, 2011

Sakit Selepas Sihat

Saya xtau laa kenapa kan, sejak akhir2 ni kesihatan saya xbegitu memuaskan. Agaknye sbb usia dh nak m'hampiri 30's kot. Selalu kalo after selsema, it's will turn out become sinus(resdung)...& it will last for about 1 or 2 weeks. But this time, susahnye nak baik. Sakit tu sampai ke kepala, mata pon rase berat je nak bukak. Bile time nak sujud tu mesti rase sakit bhg muka & kepala. & it last for weeks...lepas tu resdung tu sekadar reda je. Kahak is still there, dlm rongga nasal tu. X selesa rase. Baru je reda dlm 2 minggu, dtg balik. Hari tu siap ngan sakit tekak, sakit gusi, selepas gusi yg jauh di belakang tu pon sakit. Berdeyut2. Dah baik...dlm sebulan dah baik, lepas tu dtg blk sakit tekak & sakit gusi tu...sakitnye Tuhan je yg tau. Saya telan Active5(eja gini ke, alaaa...panadol yg kuat sikit tu...) je...rase laa redaa sekejap. Nak jumpe dentist takut nye...paling akhir jumpe dentist mase sekolah rendah dulu...lepas tu gigi2 saya xde masalah pon. Even yg dh t'cabut tampal tu pon xsakit...mase pregnen pon xde masalah. sampai laa si bongsu ni yg keluar senget, xberada di atas landasan yg betol!!!...dugaan...banyak dosa kot, Allah nak hapuskan dosa saya sikit agaknye...Hopefully akan baik dlm sehari dua lg...baik dgn sendiri mcm last time...

Saya pakai paint, cuba melukis...ini hasilnye...dah lame xpakai paint...nak pakai A.Illustrator malaslaa plak...

saya sedang menangung kesakitan sekarang...

-THE END-
"The Best is yet to be"
0
adorable people

Wednesday, March 23, 2011

Najwa Mahiaddin "Got to Go"


also love this song, presented by Najwa...I think her voice is so unique as well as her song, wrote by herself...

nape laa lately asik post psl lagu je...heheheee...happy kot!


-THE END-
"The Best is yet to be"
2
adorable people

Tuesday, March 22, 2011

Zizan Raja Lawak ft. Dina - Selamat Tinggal


suke lagu ni & sedih jgk jln ceritenye...I love Dina...Owh, inilah lagunye bile ade peserta Raja Lawak 5 yg t'singkir...


-THE END-
"The Best is yet to be"
4
adorable people

Monday, March 21, 2011

Hot Air Balloon Lagi...

Dua tahun lepas rasenye, kami dah pernah tgk Hot Air Balloon Festival kt Putrajaya. Mase tu umur Aisyah 3 bln...kali ni kami pegi lg, Kak Ngah yg ajak pegi. Tapi cuaca hari tu rainy & cloudy je...mcm xceria. Cuaca je xceria, tp kami ceria je. 

En. Noor Fadzli xdpt join sbb ade hal, so t'paksa laa saya angkut Iman & Aisyah tumpang MyVi Kak Lang, nk sgt bwk anak2 g sane...mcm dh lame je xb'jln...Kak Lang pon drive sendiri sbb Abe keje. MyVi dia dh mcm sardin, sbb Ude & Wawa pon ikut...campur anak Kak Lang 3 org...ce kire, ce kire, ce kire  brape...heheheee...

Kami singgah rumah Kak Ngah dulu kat Kajang, mkn tghari kat sana. Masing-masing bwk lauk, ala2 pot luck gitu. Lepas Asar br kami pegi Putrajaya.

OK Jom layan picas...

Ceria bukan?...bestnye jd bdk2...ni dkt ngan Masjid Sultan Mizan


Hot air balloons...ade 2 bdk retarded yg jakun tgk hot air balloon...

saya suke gambar ni, credit tu my bro, Arin...sorry ye Kak Ngah, kamu se-family tiada dlm ini gamba...huhuhuuu...

Doraemon yg aisyah suke...

selain drp doraemon

Dalam Masjid Sultan Mizan, tgh tunggu org yg solat bersolat...yg snap photo ni xsolat...

ini lah Kelisa yg telah kusesat kan...Kelisa Kak Ngah...

Ye...mase blk drp Hot Air Balloon Show ni, saya dh sesatkan kelisa ni...byk sgt kete, sampai dh xdpt nk follow kete Honda Kak Ngah & MyVi Kak Lang...saya bwk kete ni pon sbb penumpang ramai, xmuat kete...2 lg adik saya ikut, Ilham & Arin(diorg mmg stay kt umah Kak Ngah wknd tu...). Saya ni bwk kete je pandai, nk ingat jln mmg fail lah!...sudahnye kami b'sidai kt sebelah Wisma Tani, tunggu Abg Azran jemput, lps tu br saya follow blk...susahnye jd seorg Idamazuraiha ni...tp Alhamdulillah, kami selamat pon sampai rumah...really enjoy that day!!!

-THE END-
"The Best is yet to be"



0
adorable people

Sunday, March 06, 2011

Berjalan Petang Tadi

Lebih kurang jam 4 lbih ptg td, itu time anak-anak dh mula tido, En. somi ajak saya keluar. Anak-anak saya  mintak adik saya, Wawa jagekan sekejap. Kami pon b'siap-siap. Ingatkan dia nk bwk g menyangkul kat rumah br, rupa-rupanya g ke showroom Fella Design, Bukit Subang. Memang beberapa hari ni saya ade ajak dia ke situ sbb saya tgk ade byk khemah-khemah kt luar bangunan Fella Design tu. Saya agak ade sale. Saje je, bukan nak shopping ape pon, saje je cuci-cuci mata. Sampai je situ, memang btol laa ade sale. Diorg nak clear up stocks yg lepas-lepas. Nak keluarkan design-design baru plak.


kat sini laa, penah pegi x?

a'aa...hari ni last...saya pon baru tau td...uhhhuuuuu...

kalo laa byk duit kan...hmmm sedapnye laa shopping kan. Tgh semangat umah br plak tu. Mmg murah giler-giler laa. Telan air liur je tgk. Xpe next time ade lg. Pekerja dia kate, sekali setahun je akan buat sale mcm ni, biasenye after CNY laa. So tggu next year laa, mungkin ade rezeki...heheheee...ade rezeki xde rezeki kene laa kumpul duit kan, tu je kekdahnye...

Kat dlm tu mmg bleh tgk pekerja-pekerja duk jahit curtain, sarung sofa...mmg bagus jugak laa kalo beli kat situ, sbb katekanlah saya beli sofa & next time nak tukar sarung, just bgtau name/design sofa yg dh beli tu, pilih fabrik kt situ & diorg akan jahitkan. Nak beli kusyen sofa br ke...mmg senanglaa...tempat lain mungkin ade jgk mcm tu, saya pon xberapa pasti.

Ermm...sorry laa bg info sale yg last hari ni, saya pon br tau td. Gi sane pon was improperly planned. Main terjah je...so sesape rase nk beli sofa yg ade sale, tggu lps CNY next year ye...heheheee...

Visit Fella Design: http://www.fella.com.my/

-THE END-
"The Best is yet to be"
6
adorable people

Kunci

Hari ni br dpt kunci rumah br. Ikutkan dh lewat 6 months drp mase yg sepatutnya (ikut date dlm agreement tu). Alhamdulillah akhirnya dh jd milik kami (pdhal milik bank!!) walaupon rumah tu xsebesar mana. Tp cukup besar kasih sayang Allah beri rezeki tu pd kami. Alhamdulillah...Anak-anak pon nampak mcm xsabar nak stay kat rumah sendiri & dpt bilik sendiri. Sabar ye anak-anak, sikit mase lg. Iman pon dh pandai belek-belek majalah Anjung Seri td, nak tunjukkan bilik yg dia mintak ummi & ayah buatkan utk dia...amboiii...

Jiran sebelah kanan dah jumpe td, pangkat kakak lah, sbb anak sulong dia pon dh standard 6. 4 org semuanya anak-anak kakak tu. Peramah orangnye, suami dia pon baik. Harapnya baik-baik saja kan. Jiran pon penting tau! Yelah, bukan nak tinggal sehari dua je kat situ kan. Cuma jiran sebelah kiri blom ketemu lg...
Itu saja setakat ini.

Hope everything will goes as plan...

-THE END-
"The Best is yet to be"
2
adorable people

Tuesday, March 01, 2011

Pissed Off & Annoyed

Pissed Off
With secondary school students today yg xreti nak jalan tepi-tepi sikit kat atas jalan...kalo dilanggar, reti plak nak marah orang. Tak tau laa ape yang diorg fikir. Jalan tu bukannya lengang, tp mmg BZ dgn mcm-mcm jenis kenderaan. Kot ye pon nak bersembang, keselamatan jgn laa letak kat tangan org lain. Diri sendiri nak kene jage. Jgn sampai menyusahkan org lain. Terpaksa guna hon bila diorg buat xreti kan (better laa drp saya bkk tingkap & yell kt diorg)...ni kejadian mase jemput Iman blk sekolah jam 1 ptg.

Annoyed
With secondary school students jugak, sbb mcm xde masalah je naik moto m'bonceng lelaki perempuan (lelaki bwk, pompuan bonceng!). Ish, mane MALU tu pergi??? Bila jumpe senario mcm ni, dalam hati saya cuba bersangka baik, yg diorg tu adikbradik ke...@ ade hubungan keluarga kan...walaupon tgk muka mmg langsung xsama. Saya xnak libatkan hal ni dgn tanggungjawab ibu bapa yg total ke atas anak-anak @ guru semasa mereka bergelar student. Tapi kamu, budak-budak sekolah...kamu ke sekolah, kamu belajar dan kamu seharusnya tahu di mana batas kamu dan ia bermula dgn perkara yg selalunya dipandang remeh seperti yang saya lihat ini. Letak lah MALU itu pada tempat yang sepatutnya ia berada. Jgn simply buang je ia dr dalam diri setiap antara kamu...(peringatan utk diri sendiri juga walaupon sudah abih sekolah)

Annoyed lagi
Dgn budak-budak yang main kat playground taman tempat tinggal kami sekarang ni. Bukan budak-budak remaja je, kanak-kanak join sekali. Petang-petang selalu jugak saya bwk anak-anak pegi riadah kat playground tu, kesian diorg sepanjang hari t'kurung je dalam rumah. Nak laa bg diorg bebas main kat luar pulak kan. Budak-budak ni semua dtg nak main bola, sebab ade kawasan lapang yang dijadikan padang. Tapi budak-budak (yang saya maksudkan td) dtg ke situ ade yg smocking laa, ade yang dgn gitar kotak sambil nyanyi kuat-kuat tepi jalan, dan paling xsedap nak dengar diorg cakap sambil jerit-jerit sesama diorg dgn bahasa yang kasar & perkataan 'hodob', 'gnagnab', 'relig' (sila baca ikut bacaan jawi, right to left). Memang sgt jelas. X bleh ckp elok-elok sikit ke???!!! Dah tu bagi p'dedahan yang xbaik pd anak-anak kecik mcm anak-anak saya nih! Owh, mcm mane laa nak dptkan persekitaran yang baik kat luar!!! Anak-anak kecik kan sentiasa belajar drp ape yang mereka dengar, lihat, sentuh, rase...anak-anak saya pulak lg suka tgk org main drp diri sendiri yang main mainan kat situ...huhuhuuuu...jgn laa lekat dalam kpala ape yang diorg dgr tu. 

sila klik gamba utk lebih jelas...t'paksa kecikkan kat sini sbb dah over ke luar post area...kelihatan huduh!

Ish...bile difikir-fikirkan sungguh m'cabar nak m'besarkan anak-anak di zaman 'mcm-mcm adaaa...' ni kan...bile kite ajar baik-baik kat rumah, kat luar ntah ape laa yang diorg blajar, ape laa yang pengaruh diorg kan...bile tgk keadaan budak-budak skrg rase takut, risau, xyakin nak besarkan anak-anak...pendek kate 'mcm-mcm adaaa...' rase nak je kurung diorg kat rumah, nanti kang jd katak pulak...semoga Allah permudahkan kita semua yang bergelar ibu bapa m'didk anak-anak ke jln yang Allah redha, dan semoga anak-anak kita semua sentiasa t'pelihara drp segala yang buruk...

-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki