Sunday, March 06, 2011

Kunci

Hari ni br dpt kunci rumah br. Ikutkan dh lewat 6 months drp mase yg sepatutnya (ikut date dlm agreement tu). Alhamdulillah akhirnya dh jd milik kami (pdhal milik bank!!) walaupon rumah tu xsebesar mana. Tp cukup besar kasih sayang Allah beri rezeki tu pd kami. Alhamdulillah...Anak-anak pon nampak mcm xsabar nak stay kat rumah sendiri & dpt bilik sendiri. Sabar ye anak-anak, sikit mase lg. Iman pon dh pandai belek-belek majalah Anjung Seri td, nak tunjukkan bilik yg dia mintak ummi & ayah buatkan utk dia...amboiii...

Jiran sebelah kanan dah jumpe td, pangkat kakak lah, sbb anak sulong dia pon dh standard 6. 4 org semuanya anak-anak kakak tu. Peramah orangnye, suami dia pon baik. Harapnya baik-baik saja kan. Jiran pon penting tau! Yelah, bukan nak tinggal sehari dua je kat situ kan. Cuma jiran sebelah kiri blom ketemu lg...
Itu saja setakat ini.

Hope everything will goes as plan...

-THE END-
"The Best is yet to be"

6 adorable people:

Nurul Ulfa said...

Tahniah ida...dah ada rumah bolahlah kami bertandang bila balik KL nanti ;)sure bestkan nak menghias rumah..ulfa n family masih tak tahu nak setle down kat mana...keje hubby tak akan stay dkt satu2 tempat...huhu

tapi plan pencen mmg di selangor/Kl sbb both parents ada di sana...

EdaManAli said...

@ Ulfa
mcm tu uffa kene simpan duit byk2. dh byk duit nnt cri tanah kt selangor & beli. dh dkt nk pencen nnt wat banglo sebijik. by the time both of U pencen terus bleh msuk banglo kan...ida pon one day nk blk besut gak, wat umah besar kt sane plak. impian kami, husb ida pon nk duk di besut, dia kate best ade pantai, mknn yg sedap2 lg murah, ikan2 fresh...heheheee...suka ida!!!

bardboo said...

hai..slm kenal dr sy...thx sudi follow blog sy.. =)

em bestnya dia dh ada umah sendiri..sy n hubby ni masih lagi..kalo ada uamh sendiri, mesti rasa best je nak buat deco mcm2 kan..

napish said...

eda, beli rumah dekat mana?

EdaManAli said...

@bardboo

xpe, ade rezeki nnt msti bleh beli pya...umah kami biase2 je pon...

EdaManAli said...

@napish
nouri, beli kt meru...umah kecik je nouri...muatlaa 4 beranak...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki