Tuesday, April 05, 2011

April Sudah...

First of all, denyut-denyut sakit geraham bongsu dah xde, tp gusi tu ade sikit lg bengkak...Alhamdulillah...

Skrg dah masuk April, maknanya xsampai sebulan lg kami akan jd warga Meru & meninggalkan Puncak Perdana. huhuhuuuu...sedih jugak tu...mana taknye sejak mula-mula kawin smpai skrg kami menetap di sini. Lame jgk tu...

Rumah br dah siap renovate. Yg tinggal cuma kitchen cabinet je blom pasang lg...lg 2-3 minggu lg insyaAllah, kami akan mula b'pindah ke sana. 2 minggu lg our fixed phone line akan di cut, as well as this Streamyx. Kitorg kene register yg br, sbb tmpt br tu Telekom kene survey dh ade line ke blom. Tp kat situ bknnye tmpt br, rasenye sume line pon dah ade, taman perumahan je yg br. So, akan t'putus laa connection saya dgn alam virtual...don't know for how long it will take...xdpt nak bayangkan hidup saya tanpa internet. TV pon dh xberape minat dh skrg...hmmm...cpt-cpt laa Telekom perkenankan permohonan kami ni hendaknye...

dh siap pasang

cabinet blom lg...

laundry room...kecit je...

our rooms, bilik atuk nenek je xsnap


laman, sempat pose dpn umah

koleksi pokok-pokok saya, cute-cute je sume kan...

Actually kami menantikan langsir kami. Tgh jahit...tempah ngan sorang kakak kt FB. Next week siap kot. nnt dh siap kite cite psl langsir plak, harap-harap hasil jahitan kakak tu & husb dia memuaskan...

-THE END-
"The Best is yet to be"

16 adorable people:

jie @ azie said...

cantiknyer rumah eda, snap la lagi byk picture bila ur kc dah siap :)

Agoogoo said...

mesti teruja nk msuk umah baru ni..

EdaManAli said...

@ Jie
Biase je jie...simple dimple je...xde grand...insyaAllah nnt snap lg gmba, jgn mase tu klua gmba dinding kene conteng sudah laa...

EdaManAli said...

@Gra
T'uja jgk, sbb pnt dh ulang alik anta Iman g skool dr Puncak Perdana. Kalo pindah umah br, skool Iman sbrg jln je nnt...heheheee...skrg ni mmg hari2 akn singgah ke umah br tu, after anta Iman... :)

Ruziawati Bukhari said...

yeah! nak masuk pindah rumah baru.. yeah!!

nak kak t g tolong berkemas ke? :-)

kak t dlm setahun mesti kena dalam 3,4 kali bengkak gusi.. baru ni kak t guna colgate for gg sensitive tu.. jugak makan ubat herba hurix yg pil tu.. tahanla sikit..

EdaManAli said...

@Kak T
yeke? boleh laa ida cuba jgk nnt. tp ni mslh wisdom tooth, rasenye 1 je solution dia, pull out the tooth...br lancar proses mkn... :)

NikNadimah said...

rasanya tahu tmn desa meru ni,double storey kan?ada sorang cikgu sekolah beli situ gak,nama dia Jamilah keta kia picanto merah.

EdaManAli said...

Nik : rase btol ade jiran yg pakai kia picanto merah...

Nurull 101 said...

ida.. ida knal dgn nik nadimah ke? die x-osmet huda same dgn anis skali...keciknye dunia..

EdaManAli said...

Huda : Laa, Nurul 101 tu Huda ke...heheheee...ida xknl pon Nik ni, tp jumpe mase blog walking je...

NikNadimah said...

eda ni saing huda & anis ke?mesti ex qber nih.

huda,eda ni saing kpd saing aku kat pc.hehe...

Nurull 101 said...

ehehe... ye la.. nurull_101 tu mmg emel address sejak masuk U lagi. ehehe. selamat berkenalan dunia blogging pulak.. ehehe. Eh, ida dah lama ke benti keje? dulu keje katne?

EdaManAli said...

Nik : a'aa...ida ex-Qber...skali ngan Huda & Anis...saya juga adalah kwn Jie, yg juge adalah kwn awk kt PC...heheheee...saya sekelas ngn Jie di UKM...

EdaManAli said...

Huda : Ida dh setahun lebih berenti keje...keje kt Subang Jaya dulu...kuli IT je...skrg jd ma'am besar kt umoh...heheheeee...

Nurull 101 said...

ehm same plok kite. stahun lebih gok berenti. Bulan 6 tahun lepas. beh tu jadi ma'am besor ehehe...umoh besor plok tu.. bakpo berenti?

Dimah: laa.. kona2 kot tu jugok kite jupe ye

EdaManAli said...

Huda : umoh kecit je...nik nadimah ta kot umoh ida tu, dia pon nnt nk pndh umah br kt meru...jd jiran jauh laa kami nnt...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki