10
adorable people

Tuesday, June 21, 2011

My Lil' Kitchen

Alhamdulillah, hari ni akhirnya KC saya 100% complete...Actually last week lg diorg dah pasang KC ni, 3 hri jgk laa amik mase. Lps tu xcomplete sbb 4 drp pintu cabinet tu t'silap buat. So, hold dulu. Hari ni diorg selesaikan.

Pelik ke saya pilih warna putih & oren?...tp oren tu sikit je, yg byk kaler putih. Sbb ruang dapo yg minimum, kene guna faktor kaler utk nmpk lebih luas. Warna oren utk lebih ceria ketika memasak(erk...relevan kah??). Ikutkan kombinasi kaler putih merah agak glamer skrg ni utk KC, tp sbb jiran sebelah dah buat kaler tu dulu, so t'paksa pilih kaler yg ceria ni...hehehehee...tiles kt dinding tu kami xtukar, guna yg asal...takut over budget...

dapo saya kan ruangnya agak sempit, so saya buat cabinet gantung tu smpai atas. Ruang sempit perlu lah maksimumkan ruang storage kan...so, kene panjat tangga nk reach yg paling top tu...

panjat guna ni...anak2 nak basuh tgn kat sinki pon guna ni...psg sendiri ni, dr IKEA...

ni area basah...alah, kering ngan basah satu tempat je pon...

setentang dgn cabinet above adalah ini...tempat bancuh teh, kate En. Noor Fadzli...

Laundry room kecit saya. Cabinet gantung utk letak alat2 pencuci sume...

tu je, xleh citer byk2 sgt...dapo biase je. lepas ni boleh mulakan activity baking. T'ingin nak buat cupcakes, cake & lasagna...

TQ tu En.Noor Fadzli yg telah b'jaya menyempurnakan dapo saya yg m'jd impian saya selama ini...

-THE END-
"The Best is yet to be"
3
adorable people

Tuesday, June 14, 2011

I can online now @home!!

Akhirnya kami agak give up dgn TM, jenuh tunggu Streamyx (pdhal br 3 bln pindah rumah br, mmg xsabar kami nih, esp me!!)...byk kali call TM, last skali call diorg ckp port dh penuh. So, kene tggu sampai available (kalo ade user yg nk close streamyx account) br kami bleh masuk. Malas nak PK panjang, En.Noor Fadzli pilih Celcom Broadband, sbb kami mmg customer postpaid Celcom.

Xbest laa pakai wireless broadband ni. Signal xbrape stable...biase laa, wireless mmg laa gitu. Kalo wired, putus wire br ade problem kan...oleh kerana dh biase guna Streamyx, rase laa betapa b'beza nye antara kedua2 internet source nih. Lembap lah nk tubik, esp gamba...kalo dulu laju je. tu pon dh amik yg high speed dh tu. ape pon b'syukur sbb bleh online dh. Xde laa mcm katak bwh tempurung sgt. Tp maybe xhardcore mcm dulu ngadap notebook ni. Sbb mcm dh kureng minat (ntah utk berape lame xtau laa kan, heheheee...). Lgpon skrg ade cerita Korea best (erk, t'jebak sudah!!), tgk channel yg HD plak tu, gamba clear & penuh skrin 40"...sedap tgk, nmpak bulu roma pelakon Korea tuh sume...so, kene bahagi2 mase lah skrg. Apepon house chrores letak no.1 ye...mcm tu laa housewife, org keje lain laa kan...

Lastly, I'm still hoping for Streamyx to be here sooner or later...uhhuuuu...

-THE END-
"The Best is yet to be"
Posted by Picasa
0
adorable people

Sunday, June 12, 2011

30th & 5th

uishhh...lamenye x m'blog...lmbt sgt nk wujud streamyx kt umah...nk g cari broadband laa jap lg!!

smlm b'day saya yg ke 30. I'm getting older...uhhuuu...but getting wiser, insyaAllah...En. Noor Fadzli bwk saya & anak2 g mkn kt Bagan Lalang...kak Ngah & family & my sister Ude & Eam also join us...tq Abg for the treat. xmintak pon g makan2 kat sane, tp husb saya ni mmg slalu xplan ape2 pon yg dia nk buat, tibe2 je ajak pegi. I dunno if I can celebrate/give U anything on your b'day. kalo Abg nak ape2, beli sendiri je laa. Kalo Eda beli pon, drp poket abg jgk kan...ahakksss! Jap lg nk g cari kek plak...

ni gmba kami kt sane...gamba yg kelaut...kelaut-kelaut weihh!!

i'm at 30

bile laa dpt pose btol2 4 beranak nih...

Amik gamba mase mkn mmg xdipraktikkan oleh kami ye, sbb tu laa xde gamba time mkn...sbb kami ni xleh tgk mknn atas meja lame2...nnt sejuk xsedap, so, terus sumbat masuk perut laa...spesis piranha mcm tu laa...mmg byk mkn sotong! yummy...tp smlm xde kepah kegemaranku...huhuhuuu...kalo x mmg mkn smpai lupe diri laa, tu pon dh hampir nk lupe diri dh tu!!..lps mkn2, kami terus blk. itu plan asal. tp bile sampai Putrajaya je, tiba2 kak Ngah stop kt Presint 3, rupenye nak tgk rehearsal konsert akhir AF9...adik2 dpt snap a few picas Paknil, AC, Sarimah & Jimmy selaku host. Bdk2 finalist AF9 pon diorg snap. Tp kami duk blkg pentas je. So amik gmba ponggong artist je laa, t'masuklaa ponggong Mawi...uhhhuuu...


ini ponggong Mawi, percaya lahhh...nyanyi lagu Nour El Eid...patutnye nyanyi ngn Shahir, tp Shahir sibuk ngn RCW...

my sisters, eam & ude a.k.a ima...

suami sape laa yg over sgt nih, anak2 dia buat muka xheran pon!!

Last skali, 3rd June lps adalah our 5th Anniversary...semoga kami bahagia sampai hujung nyawa & murah rezeki selalu...5 thn dh, mcm xcaye je...selama itu kami b'kongsi idup dgn 2 anak...sungguh, I'm blessed with all I have...thank you Allah...

Love you abg...

-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki