Tuesday, June 21, 2011

My Lil' Kitchen

Alhamdulillah, hari ni akhirnya KC saya 100% complete...Actually last week lg diorg dah pasang KC ni, 3 hri jgk laa amik mase. Lps tu xcomplete sbb 4 drp pintu cabinet tu t'silap buat. So, hold dulu. Hari ni diorg selesaikan.

Pelik ke saya pilih warna putih & oren?...tp oren tu sikit je, yg byk kaler putih. Sbb ruang dapo yg minimum, kene guna faktor kaler utk nmpk lebih luas. Warna oren utk lebih ceria ketika memasak(erk...relevan kah??). Ikutkan kombinasi kaler putih merah agak glamer skrg ni utk KC, tp sbb jiran sebelah dah buat kaler tu dulu, so t'paksa pilih kaler yg ceria ni...hehehehee...tiles kt dinding tu kami xtukar, guna yg asal...takut over budget...

dapo saya kan ruangnya agak sempit, so saya buat cabinet gantung tu smpai atas. Ruang sempit perlu lah maksimumkan ruang storage kan...so, kene panjat tangga nk reach yg paling top tu...

panjat guna ni...anak2 nak basuh tgn kat sinki pon guna ni...psg sendiri ni, dr IKEA...

ni area basah...alah, kering ngan basah satu tempat je pon...

setentang dgn cabinet above adalah ini...tempat bancuh teh, kate En. Noor Fadzli...

Laundry room kecit saya. Cabinet gantung utk letak alat2 pencuci sume...

tu je, xleh citer byk2 sgt...dapo biase je. lepas ni boleh mulakan activity baking. T'ingin nak buat cupcakes, cake & lasagna...

TQ tu En.Noor Fadzli yg telah b'jaya menyempurnakan dapo saya yg m'jd impian saya selama ini...

-THE END-
"The Best is yet to be"

10 adorable people:

MamaMiminAleesya said...

woww menarik, alhamdullilah da tercapai nk dapur impian akak.. bila nk bt makan2 jemputla ye.. brg2 dapur bnyk dibeli kt IKEA kan..

EdaManAli said...

insyaAllah, lps2 ni akn buat mkn2...tp xtau lg bile...kene tya big boss. a'aa, beli @IKEA, ade laa skit2. brg kecik gitu bleh laa beli kt situ, yg bsr2 bapak mahal, mcm xb'baloi plak...nnt m'bazir...

Agoogoo said...

comey2..teratur je barang2.
malu bile compare ngn dapor sdri. ekekee..

EdaManAli said...

gra: br2 ni mmg laa t'atur, bln dpn & seterusnye, blom tau lg...lg plok nk msuk blog harus lah t'atur...heheheee...mlm2 sblm tido duk mengelap dapo laki bini, nk masok pon syg...ngeheheheee...

Agoogoo said...

tmpt pisau tu magnet ke kekdahnye?
mahai dok?

EdaManAli said...

gra: ye, tmpt pisau tu mmg magnet lah kekdahnye...beli di IKEA, name dia GRANDTUL...xmhl mane, dlm RM40 lbih je...mudahkn nk letok pisau, ank2 pon xleh capai...ade jgk bekas rempah yg besi tutup kace, bleh jgk buh situ, cantik...

jie @ azie said...

lawa nyer dapur eda.. kemas pulak tu ^-^

EdaManAli said...

jie: tq...tp kalu dapo kemas gini org kate, "xmasok ke dia ni..." heheheee...tgh br2 ni rajin laa ngelap KC ni...2-3 bln lg xjnji...hehhehee...

Nurull 101 said...

comeynye dapo ida. tringin sgt dapo organize gini. Tah bila tah nak beli rumah ni tataula.. ehehe.. color mmg bez ahh.. merah dgn oren mmg color idaman huda utk dapo... kalo complete tempah KC gini bape ekk ida?

EdaManAli said...

Huda : InsyaAllh ade rezeki nnt dpt beli, mase tu mst akn tiba. KC ida ni biase2 je Huda...KC gini dlm RM7k...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki