Tuesday, July 19, 2011

Ape Citer ni Asyraff???

Sedapnye name Mohd Asyraff Hafiz, name penuh makna gituh!!

Tapi yang sedihnya nak tukar jadi Aleesha Farhana pulak!! boleh gitu? ingat senang ke? aishhh...apa tak pernah belajar agama ke, lahir lelaki tak boleh jadi pompuan. Lagikan pakai pakaian menyerupai pompuan dalam lakonan pon dah haram, ni pulak nak jadi pompuan terus, siap buang alat sulit & bikin yang baru. Banyak cantik, suka-suka tukar hak Allah yang Allah cuma bagi pinjam tu...oh no, emo daku sekejap!!

Kalau kate khunsa pon, kene tengok kecenderungan individu tu bila meningkat dewasa, ke arah lelaki ke pompuan, dr segi fungsi organ seks, hormon dan yang berkaitan dengannya. Dan mengikut kecenderungan tu individu tu boleh pilih jantina yang sesuai dengannya. Itu pon mesti dapat pengesahan daripada doktor yang lebih arif. Menurut paper yang saya baca hari ni pasal kisah ni, ibu bapa Asyraff kata alat sulit dia memang alat sulit lelaki sejak lahir, tapi kecil dan tak berfungsi dengan baik macam rakan sebaya yang lain. Mungkin boleh dirawat, kan??

Bagaimanapun, Addha dalam hujahan balasnya berkata, peguam pempetisyen gagal melampirkan laporan lengkap daripada doktor bahawa pembedahan dijalankan berjaya menjadikan Mohd Ashraf Hafiz seperti wanita tulen termasuk mempunyai rahim dan tubuh kewanitaan dan fakta apabila perlakuan seksual berlaku antaranya sama ada dia boleh mengandung. – Berita Harian

Itu macam tak boleh laa nak tukar ye...harap maklum...

ashraf aleesha 
siap bergelang emas lagi...saya pon tak pakai...

Banyak sebenarnye kes-kes konflik identiti/jantina macam ni. Lelaki nak jadi pompuan, pompuan pulak sebaliknya. Semua tu hasutan iblis je...kene cari benteng untuk halang hasutan ni & perlu dorongan drp orang sekeliling especially family supaya lebih kuat. Saya pernah kenal dengan sorang lelaki lembut di kg saya, tapi dia cuma berperwatakan lembut je, akhirnya berkahwin dan dah berana-pinak pon. Macam tu kan senang, tak de laa menimbulkan masalah. Biarlah bergelar lelaki lembut, suka masak, suka make-up kan orang, suka deco-deco rumah, tapi tanggungjawab & peranan sebagai lelaki masih tetap dilaksanakan sebaik mungkin. Biarlah orang nak panggil DONUT pon, janji 'kelelakian' kamu ada fungsinya dan ada hasilnya...walau dah buang alat sulit bagai, sebagaimana jantina yang Allah beri mase dilahirkan, sebagai itulah kamu akan dihisab nanti...

Selagi masih sempat nak give-up nih, give-up jelah, memang tak akan lulusnya permohonan kamu tu, unless memang kamu ada organ wanita, hormon wanita, kromosom wanita...bertaubatlah sementara masih ade waktu dan kesempatan ni, jangan tunggu sampai bala Allah turun, masa tu apa pon tak boleh!!

-THE END-
"The Best is yet to be"

2 adorable people:

-iXxOrE- said...

dunia akhir zaman kak..

~Queen Q~ said...

haaaaaaaaa.. sebab ni lah bahaya virtual friend.. tiba2 dpt kwn mcm ni kan susah.. hehe

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki