Tuesday, July 12, 2011

Bermula Episod Siri ke-2 FRACTURE!

Cukuplah setakat 2 siri ye anak-anakku...

Kepala sakit sgt lepas balik dr kedai gunting rambut smlm(I have new hair cut!!)...so, saya baring atas sofa cuba nak dapatkan tido barang seminit dua. Tapi yang dapat cuma tido-tido ayam je...biase lah, ade budak-budak nih, memang xpernah nak duk diam...Iman ngan ayah dia main computer game, aisyah pon ade skali ngan diorg. Sambil-sambil makan honey star...lepas tu si abg kejar adik. Lari-lari kaki tersadung & jatuh tersembam...btol-btol depan sofa tempat saya baring. 

Dia menangis meraung. Saya cuma sempat tengok kepala dia t'hantuk dkt sofa, tapi sebab lembut tak de laa sakit pon. Tapi Aisyah still lg menangis, dia kate tangan dia sakit. Dalam tengah sakit kepala tu plus mamai-mamai, saya suruh aisyah g kat ayah dia, suruh ayah dia tengok-tengokkan. Bile ayah tengok tangan aisyah, dia kate nak bawak Aisyah jumpe jiran lame ktorg kat Puncak Perdana dulu. Hah, perlu urut ke? saya cakap dalam hati. Lepas tu saya g  tengok tangan Aisyah...bengkok sikit & bengkak t'bonjol keluar...saya terus menangis sambil cakap kat En.Noor Fadzli "tangan adik patah ni..." terus saya capai kain sapu tangan dia & buat anduh utk support tangan Aisyah...xnak dia gerak-gerak sangat. Sebelum g hospital saya sempat buat susu utk Aisyah. Masuk kereta, bg susu Aisyah terus diam...lepas tu tido. Sampai kat HTAR Klang, Aisyah dah tak nangis lg. Iman terpaksa ditinggalkan kat rumah dgn adik saya, Che Wa...

Kat hospital standard laa ramai orang, Monday plak tuh...majority orang-orang yg gelap tuh...menunggu lah kami. Nasib baik lepas daftar, terus boleh g X-Ray...sebab dekat tempat register tu ade doktor yang terus check tangan Aisyah & arahkan utk diX-Ray. Ikut procedur biase - 

1.daftar > 2. ambik suhu bdn & tekanan darah > 3. jumpe doktor > 4. X-Ray > 5. jumpe doktor balik > 6. jumpe doktor orthopedic > 7. simen. 

kami dah bypass step no 3 tu which is setiap step utk jumpe doktor kene tunggu giliran yang panjang & take a long time...huh!!!...hospital kerajaan biaselaa...tp kat HTAR ni bile X-Ray, diorg xonline terus ke PC doktor mcm kat Hospital Sg. Buloh dulu (mase Iman dulu)...kat Hospital Sg. Buloh kami xperlu tunggu filem X-Ray tu keluar, kami terus je g tengok kat PC doktor...hospital lame mcm tu laa...tulang tangan Aisyah memang patah & t'jongket pd 1 hujung yang patah tu...sebab tu laa nampak bengkok, bengkak & t'bonjol keluar...Iman dulu cuma retak je tulang kaki dia...

so kami kat sane dari pukul 4 pm, pukul 9 pm lebih baru kami sampai rumah...what a tiring day for 3 of us...

sebelum ke kedai gunting rambut...cantik kan bunga saya, baru kembang tu...heheheee...

ceriakan saya!!...mase tengah tunggu doktor orthopedic...kat ward zone biru, ward sementara for monitoring...

snap td, time mood OK, sengih je, bile datang mood blue...marah-marah je...

even tangan dah patah pon Aisyah still continue dengan potty trainning dia. Dia dah pandai bgtau bile nak buang air, malam-malam pon kurang buang air...so, jimat dah diapers...esok pegi hospital lagi utk simen full cast...simen yang sekarang ni cuma bahagian atas je, sebab bahagian bawah tu bengkak, takut kalau simen full cast nanti akan bg tekanan pada bahagian bengkak & boleh block salur darah. Takut lain pulak jadi...esok activity menunggu lagi lah nampaknye...

-THE END-
"The Best is yet to be"

6 adorable people:

MamaMiminAleesya said...

Dugaan dari tuhan, semoga akak tabah menjaga budak aisyah yg comel itu.. Dalam pada sakit2 tu aisyah blh tersenyum lg..

Kak,bunga bnyk kt umah xde yg ade anok ko?

EdaManAli said...

yelaa...tp simen tu berat laa, kalo aisyah mntk dukung akak xlarat...

pokok2 umah k.ida byk yg jenis xde bunga, b'daun je...k.ida mmg suke gitu...ade yg ade anok, mai laa mari umoh kalo nk gak...

MamaMiminAleesya said...

Nnti mar nk g, mar call.. Nk tngk aisyah sekali.. Mggu ni xleh nk blk kg, Mggu dpn ade family day. Pose2 buleh mari dok rumoh? Hehe

EdaManAli said...

dtg time puase nak jamu ape...dtg time raya lahh...

Connie said...

alahai... sian aisyah.. ehmm.. takpela.. semoga cpt2 baik tgn tu yer...

EdaManAli said...

tq, aunt connie...xtau raya nnt bleh pakai bju kurung ke x...huhuhuuuu...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki