Saturday, August 20, 2011

Macam ni lah selalu

Tiap kali giliran beraya ke kampung mertua, saya mesti jadi lemah semangat. Sebulan puasa tu memang tak ade ingatan untuk raya pon. Bukan tak ada, tapi malas nak kenangkan...padahal dah 5 tahun saya jadi isteri orang. Dah...itu baru 5 tahun, 20 tahun lebih saya beraya ngan ummi abah & adik-beradik saya yang happening gilerr tu, of course laa saya jadi lemah semangat. Yang paling penting moment-moment malam raya & pagi raya tu tau!!!

Suasana tu memang tak boleh chellen laa orang kata. Family saya sangat happening...juadah pon banyak dan sangat best!!! Best sebab kami sama-sama masuk dapur masak & memBZkan diri. Malam raya sibuk kemas rumah & tukar langsir, bubuh biskut raya dalam bekas cantik-cantik (walaupon rumah family saya sangat buruk & banyak kekurangan)...mercun dum dam, dum dam macam perang dunia ke-3, cantik-cantik pulak tu...tak akan ada suasana tu di rumah mertua...huhuhuuuu...(sorry but I have to say this)

So sekarang ni...
tak ada semangat nak shopping raya, untuk anak-anak je kot
tak ada semangat nak buat biskut raya
tak ada feel nak dengar lagu raya
sedih tak dapat convoy balik kampung ngan adikbradik
sedih tak ada acara salam-salam & bagi duit raya bersama-sama nanti

cuma
nak masa cepat berlalu je

akan balik jugak walaupon akan miss 1st raya
tapi masa tu meriah tu dah kurang 5% kot
tak apa laa, janji balik jugaaaa...
uwwaaaaaaaaaaaa...

raya uols pulak macam mana???

-THE END-
"The Best is yet to be"

9 adorable people:

Connie said...

same la kite...
rase semua org mcm tu jgk kot...

cume ade kes mcm officemate Connie..

Dia kate raya umah mentua lagi best, sbb lagi happening dr kg sendiri..

EdaManAli said...

Connie : xsangka ade jugak yg same perasaan ngn ida...heheheee...yelaa, mane nk same kan...skrg ni buat2 biase je, dlm ati Tuhan je tau...udah2, jgn sebut lg psl raya ini thn...huhuhuuuu...

Agoogoo said...

PIL ida org mane? awat, kt sane sgt tak bes ke smbutan raye nye? xdop salam2, bg duet raye? kekompiusan sebenter. heheh.

jie @ azie said...

hihihi...jie ni tak sabar doh ida dok menghitung hari nak balik..wpun ktorg rumah dekat2 tp berebut sokmo nok berayo rumah sapo dulu..wpun rumah mertua lbh happening sbb family ramai tapi rumah/kg sendiri lagi besttttttt..

EdaManAli said...

Gra : Org k.kangsar...br 2 thn kot blk duk sane. sblm ni family husb duk sg.buloh...rayanya mmg xse-happening family sndiri lah...dh laa xramai...msk2 pon xde. diorg jenis xdop msk2 yg grand2 tu...salam2 tu ade laa...keyword dia xhappening laa...huhuhuuuu...

Jie : OK laa gitu. ida pon tggu jgok bile nk meriah umoh PIL ni...xramai pon xpe actually asalkn memasing mesra2 & xwat hal sndiri2...ade msk2...main2 bunga api...br best...

MamaMiminAleesya said...

keadaan mar lebih lg teruk dari akak, bukan time raya je.. time biase2 pn mmg mar brt hati nk blk. ade bnyk perkara yg menyentuh perasaan mar.. mar pksa jugak blk, mengenangkan diorg da tua.. "esk lusa blm tentu kita blh jumpe lg".. itulah kata2 semangat dari samsul mar klu dia ajk mar blk..

Ruziawati Yusof said...

salam eda
tahun ni kak t balik raya di kg hubby, saja plan gitu coz next year baru sama dgn adik beradik kak t yg lain. walau tahun lepas dh raya di kelate, tp tak pelah, coz next year dpt berkumpul semua adik beradik.. kalau nak dikira, raya di kg kak t atau di kg suami, dua2 meriah coz family di kg kak t jugak di kg suami, semua perangai satu kepala.. gile2! well u know wanikan? ha gitulah kami semua.. sebab tu kak t mintak kat hubby nak raya di kelate tahun ni coz tahun depan baru dpt beraya bersama family kak t.. coz sebelum ni setting time raya tak sama.. apa2 pun.. SELAMAT HARI RAYA buat eda dan famiy..

EdaManAli said...

Kak T : best laa gitu kak T...happening kan...

Mar : nape xbest tu mar, ape yg menyentuh hati tu...akak ni hati tersentuh & t'luka ade jgk laa...ye, akak slalu PK, xnk ank2 akak pon xblk raya umah akak bile dh tua nnt. tp akak dh ready, ank lelaki akak msti akn lebih ikut isteri, except kalo umah k.ida happening, msti dia tetap nk blk umah ummi dia ni kan...heheeee...

ratu hatiku said...

ups...da

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki