2
adorable people

Tuesday, November 22, 2011

Kerana Ular

Pagi tadi kami bersiap-siap nak keluar breakfast(breakfast ke dah pukul 11am??)...lepas breakfast kami plan nak gi Tesco nak beli barang rumah yang dah mengering tu...Abe Noor & anak-anak keluar dulu, saya nampak abe Noor berdiri kat muka pintu jerit-jerit kat anak-anak, mintak diorg ambikkan sliper dalam kereta. Anak-anak terlebih dulu masuk kereta. Lepas tu saya pulak keluar nak tolong ambikkan sliper dia sebab anak-anak xjumpa sliper ayah diorg. Keluar je dari rumah memang mata saya terus je nampak ular berlingkar atas sofa kat luar rumah saya. Saya tak terkejut beruk sangat sebab otak saya terus tafsir tu ular sawa, ular sawa kurang aktif dan kurang agresif berbanding ular berbisa, terus saya bagitau abe Noor ape yang saya nampak. Dia yang dah lame berdiri kat luar boleh tak perasan. so sempat laa saya hulurkan sliper abe Noor dan melompat terus masuk kereta. Saya duk diam-diam dalam kereta dengan anak-anak, nasib baik anak-anak masuk kereta dulu. Tak lama lepas tu, saya nampak ular tu mula angkat kepala, agaknye sebab anak-anak saya bising kot. Abe Noor call jiran kami, abg Yus. Diorang laa yang berusaha halau ular tu. Abg Yus tak bagi bunuh, sebab takut kaum kerabat ular tu datang balas dendam pulak...mana laa tau kan...saya takut & geli sangat tadi, sampai xsempat nak PK nak snap gambar ular tu. Rupa ular tu lebih kurang gini laa...


ehheee...nampak sangat penipunye...bukan, ni cuma boleh jumpe dalam filem ye uols...


corak cantik macam ni laa jugak. Rugi tadi tak tangkap, kulit kasi buat handbag kan...handmade lagi ekslusif...

ular memang ada sebab depan rumah ada hutan...saya notice ular datang sejak kami jumpa muncung cencurut depan rumah, siap ada darah-darah lagi kat lantai car porch tu. Agaknya kucing kot yang letak, sebab nak tunjuk hero kate abe Noor. Sejak tu 2 ekor dah ular datang. Yang mula--mula dulu ular kaler hitam, sebesar batang penyapu, panjang jugak, siap masuk dalam rumah. Kata adik lelaki saya ular tedung. Tapi keluar balik lepas terpandang saya yang jelita ni. Kami pon tabur belerang sekeliling rumah. But then datang spesis lain pulak...datang bercuti kot...so, dari hutan tu dia datang ke hutan tu jugak abg Yus baling ular tu supaya dia balik semula ke tanah air dia.

Dah settle kami pon jalan nak gi breakfast. Sampai je kedai mamak kat Setia Alam, baru perasan saya pakai sliper jepun je. Pakai blouse & jeans dengan tudung yang sopan, tengok bawah sliper jepun yang saya pakai untuk berkebun tu...jalan laju-laju skit boleh tercabut tali dia. Adehhh...belasah je laa. Tapi kan jap lagi nak gi Tesco, lagi sekali, belasah je lah...Kat Tesco tu rembat laa sliper murahan RM15. Pasal sandal berjalan-jalan dah ada, malas nak beli yang baru. Lagi pulak kat Tesco tu sandal cantik mana ada jual???

ni je yg paling selesa...pink terang gitu...pink pon pink laa, janji jalan tak sakit kaki...abaikan kaki surirumah yang berkarat tu yea...saya xada masa nak gi SPA kecantikan, nak cuci-cuci kaki...

lepas Tesco, abe Noor ajak gi Jusco Bukit Tinggi pulak. Saje jalan-jalan windw shopping. Alamak, sliper jepun kaler pink inikah akan menapak ke Jusco??? lagi sekali, belasah je laa...bini oraang dah pon, suami tak kisah...orang lain nak kata apa, ada aku kisah!!! kat Jusco Bukit Tinggi(port Jusco favourite kami sekarang!!) ada member day rupanya, wow!!! kami memang suka sangat member day ni. Tapi tadi macam tak de nafsu nak shopping pon(padahal komisyen kami suami isteri baru masuk...mueheheheee...)...sebabnya ada benda lain yang saya nk beli, tapi tak ada kat situ. Lagi satu pening tengok ramai sangat orang cina shopping, crowded...masing-masing berebut macam apa je duk kibai-kibai kain baju. Tapi setiap seorang beli, mak aiii...banyak gilerrr...esok Jusco tak niaga pon tak apa, untung member day hari ni dah boleh cover jualan esok kot. Cuba jugak cari notebook permintaan Aisyah(nak sebok-sebok jugak tu), tapi tak ada yang menarik hati saya pon. Kalau dah niat nak bagi yang itu, yang itu jugak akan saya cari...sabar ye Aisyah...

posing dengan my precious little girl yang moody...

Alhamdulillah, tadi dah bayar full registration fees untuk sekolah baru Iman & Aisyah pon insyaAllah akan mula bersekolah tahun depan. Hopefully diorang OK dengan sekolah ni. Sekolah apa, nanti akan story...

-THE END-
"The Best is yet to be"
7
adorable people

Tuesday, November 15, 2011

Ape Untuk Aisyah

Lately tak ada cerita yang nak di-story...life runs as usual. Raya haji hari tu balik Besut. Kat kampung pon nothing much...macam biasa je, except for the weather, started to get wet & cold all day long. Kat sini pon ape kurangnya, asal petang je hujan rahmah mencurah, rahmah Allah, tak perlu nak siram pokok-pokok lagi kan. Kat kampung hari tu, time hujan lebat, saya lepaskan anak-anak mandi hujan. Berpesta laa diorang, dengan ayah diorang sekali. Orang membesar kat bandar tak ade experience macam tu. Kalau masa saya kecik-kecik dulu memang tak pernah miss mandi hujan, siap bershampoo & sabun bagai...saje je saya nak bagi anak-anak alami sikit the enjoyment yang pernah saya rasa dulu. Sampai hari ni diorang still talking about mandi hujan tu, best sangat laa tu!!! Gambar diorang tak boleh nak snap, sensored amat. Ade ke ayah diorang lepaskan anak-anak bogel je mandi hujan...belasah je laa...

Sebenarnya hari ni nak bagitau next month birthday Aisyah yang ke-3. Saya rasa nak beli something untuk Aisyah. Aisyah jarang dapat something yang grand sikit. Kalo Iman dulu dapat motor Harley Davidson guna bateri laa, basikal mahal laa...macam-macam lagi laa. Untuk Aisyah, ayah selalu beli yang biase-biase je. Tak pe, biar ummi yang beli kali ni...saya pon tak de idea nak beli ape. Idea cuma ada yang ni je...harga dalam RM140

yang ni boleh beli online daripada http://sweetpinkystuff.blogspot.com/2011/11/ready-stocklimited_07.html (tuan kedai, saya pinjam gambar ye...)
dah tanya Aisyah, dia kate dia nak notebook Barbie ni. Si Iman pulak sibuk nak jugak, yang Ben 10 katenye. Aduh kering laa ummi macam ni. Kalau Iman nak mintak ngan ayah laa pulak...kalau lambat-lambat beli online ni abis stock pulak nanti, saya tengah duk PK ape lagi hadiah yang boleh jadi option beside this. Notebook Barbie ni banyak jugak function dia, kalau nak tau boleh visit sendiri kedai kakak ni.

Kalau UOLs ade idea, boleh laa share...tapi tak nak laa yang mahal-mahal sangat, den tak kojo...kalau mahal sangat den keno kumpul duit haa...

-THE END-
"The Best is yet to be"
2
adorable people

Tuesday, November 01, 2011

Cari Balik Favourite Songs





Hari tu pergi PKNS Shah Alam, terdengar ada kedai pasang lagu ni...Balik rumah je terus cari lagu ni. Ini adalah lagu favourite saya mase muda remaja di UKM dulu...mase muda remaja dulu I always love to listen to music, saya guna walkman je, sambung speaker & dengar radio. Dulu tak de broadband, kalo tak mesti dah open radio online je. Notebook tak de, tapi saya dah beli desktop PC, maklumlah budak Computer Science, haruslah ada PC kan...heheheee...sekarang masih dengar music, tapi bila teringin je laa...nyanyi-nyanyi pon dah kurang, kalau tak dulu bilik air laa tempatnya. Agaknya sebab umur dah makin meningkat kot. Minat tu dah makin berubah, sesuai dengan usia dan tahap kematangan...matang ke? ehheeee...tak macam pon...so, cuba dengar lagu Mandy Moore ni. Saya sangat suka lagu-lagu yang dia nyanyi. I wonder why I like all songs in Tangled movie (alaa...citer Rapunzel tu)...hari-hari anak-anak saya duk mengadap movie tu...huh! bosan jugak tengok hari-hari...masa bawak diorg tengok wayang citer tu dulu sibuk main sana sini dalam panggung tu, sekarang dah pandai tengok TV ni asyik menghadap je laa kerjanya...




ni pulak salah satu lagu dalam citer Rapunzel tu, walaupon dah basi but I Loikee!!!


-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki