Tuesday, March 06, 2012

Aisyah In Ayah's Shirt

Petang semalam buat sewing project lagi...sampai tengah malam tadi siap, tak ambik masa lama sangat. recycle kemeja ayah Aisyah...dah tak muat nak pakai, tapi nak buang sayang, nak bagi orang tak tau sapa yang nak...
Masih lagi dengan tutorial daripada minah saleh...sepatutnya turn out to be like this...


http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-shirt-dress.html

tapi jadi macam ni je, sebab pagi ni bila suruh try, untuk buat ukur lilit pinggang...terus tak nak bukak...& pakai je...OK jugak macam ni kot...next time buh getah kat pinggang lagi cantik...

sedang elok lah...lukis sendiri pattern atas kertas surat khabar je, ikut dalam tutorial...pastu trace kat kain untuk digunting...


nampak lusuh sikit sebab baju recycle kan. Bahan ummi untuk belajar, beli kain baru mahal-mahal kang, kalo tak jadi rugi pulak, baik try pada baju-baju lama je...


ingatkan dia tak suka...rupanya nak jugak pakai...

-THE END-
"The Best is yet to be"

1 adorable people:

Mrs Shyza said...

pasni jimat la belanja beli baju aisyah sbb umi dia recycle je...
tp cantik la...ok ape,lgpon dress budak pompuan mahal la...admire dgn kerajinan k.ida...bile nk rajin jugak ntah..huhuh

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki