Friday, March 09, 2012

Batman Sling Bag

Kerana 'ini', saya tidur pukul 3 lebih pagi...untuk anak tercinta...
Ok, ini my first sling bag yang saya jahit...guna beg Alain Delon kakak saya yang dah terkopek-kopek kulit kat bahagian tangkai beg tu. So kain dia saya gunting untuk jahit beg Iman. Actually bukan macam kain pon, bawah dia macam ala-ala kulit, atas je yang macam kain...Yang mahal kat sini batman sign yang saya jahit guna reverse applique jugak macam t-shirt Aisyah hari tu...tpi yang ni lebih mencabar...

Reverse applique, bawah guna kain felt yang dah lame beli...tu je sumber fabrik kaler kuning yang ada...lambang ni lukis sendiri kat kertas, google dalam internet dulu lambang ni, pastu tekap kat skrin notebook, pasal saya tak de printer, hoke!!! dah rosak dikerjakan anak-anak...pastu jahit laa atas kertas tu, bawah adalah lapisan kain. dah siap jahit, gunting lah dengan jayanya...fuhhh!!!

ni lah rupanya bila dah siap...susah jugak nak jahit ni, sebab fabrik jenis macam ni, bawah dia ala-ala kulit...bila jahit, fabrik ni tak nak gerak, so duk jahit tempat yang same je. Nak jahit kene tarik bagi berjalan...

first time jahit velcro snap...

first time jugak jahit zip kat atas macam ni...berjaya!! yang beg Aisyah semalam lain...

dalam dia

zip beg asal...opsss...lupe nak jahit kain sikit dekat kepala zip tu, yang asal dah buruk & tak elok sangat...

Dengan ini, terkorban sudah handbag Alain Delon kak Ngah...dah jadi sling bag...OK tak beg yang ni???

ni lah tuan sling bag yang belum sempat mandi lagi...

cool, isn't it???

-THE END-
"The Best is yet to be"

4 adorable people:

Ruziawati Yusof said...

salam dear,

tq so much. rajin sgh baca blog kak t.

kak t sggh terpegun. kamu pandai menjahit meh!! hasilnya cantik bangat! kagum!

nanti kak t nak order. dh bukak utk order brg2 yg u jahit ni?

EdaManAli said...

Kak T: ida tgh dlm fasa blaja...nk amik order pon blom konpiden...nnt dh pro ida pakse kak T order...hihihiii...insyaAllah bile ida dh ready, ida bgtau kak T...

Connie said...

huhu.. sling bag untuk girl bleh tak?? err. dah open ke utk order??

EdaManAli said...

Connie: nnt ida try buat 1, kalo Connie suke nnt ida let go kt Connie...utk Syasya ke? kalo utk syasya tali beg msti lbih kurang yg Iman pya ni...insyaAllah ye Connie...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki