Wednesday, April 18, 2012

Assignment

Konon nak gi belajar buat gown, tapi akhirnya jahit sendiri kat rumah...

Menyepi sekian agak lama...bukan tak ada projek jahitan nak buat, tapi saya tunggu sesuatu. Sesuatu tu akhirnya sampai hari ni...Last Monday saya gi kelas, nak belajar jahit gown bulan ni. Bahan-bahan dah beli dua minggu lepas. Pergi sana just dapat potong kain je, lepas tu berkejar ambik anak-anak balik sekolah. Cikgu-cikgu pulk sibuk duk jahit ape entah. Masing-masing duk menjahit. Kami students menjahit kat tempat kami. Kan bagus kalau cikgu-cikgu boleh duduk kat meja kami. Boleh monitor kerja jahit kami. Ni kang sekejap-sekejap nak kena panggil, tak best laa...so, saya ambik keputusan jahit kat rumah je laa...Alhamdulillah, 2 hari jugak baru siap, dalam pada duk malas-malas tu...pasal banyak kerja remeh sikit buat gown ni...

Gown Tentera Laut katenye...

Belakang

Sulam tampal...tak kemas sangat, nak kemas pakai mesin sulam autometik yang diorang duk suruh beli tu...ingatkan lama tak datang kelas, tak de laa lagi nak suruh beli mesin sulam tu, rupanya masih nak tanya lagi...huhuhuuuu...lagi laa malas nak pergi kelas...

Close up...

harap-harap betul laa cara jahitan saya ni. Ikut buku yang Epal bagi, pakej beli mesin jahit tu...ebih kurang sama je macam belajar kat tutorial internet...

Yang ditunggu...
tak salah berangan kan??? lepas ni semua product hasil tangan saya akan ada label ni...  :)  label ni nak kena edit lagi bagi lagi cun, untuk tempahan akan datang laa ye...

-THE END-
"The Best is yet to be"

3 adorable people:

neiazarul said...
This comment has been removed by the author.
neiazarul said...

Salam,.u bunga tu guna kain apa? Bukan felt kn

EdaManAli said...

Bukan, tu kain biase...plain...gosok pd kertas yg ade pelekat, then jd adhesive, bleh lekat plak kt kain bile digosok...tujuan utk tetapkn kedudukan dia bile nk jait...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki