Monday, April 02, 2012

Sarung Bantal

Tengahari tadi sampai ke petang, ni hasil menjahit...2 bantal lama yang dah koyak sarungnya...zip masih boleh diselamatkan...

duk kat tempat dia...atas sofa kat small family hall kat atas...Kain Elyza ni...beli dari seorang kakak yang niaga langsir, sarung bantal, kain kat flea market, Space U8...kain lebih-lebih dia buat langsir kot, dah packet-packet, RM10/meter. Ikutkan mahal kain ni, tapi kakak ni jual murah...

close up...jahit ni tak susah mane, tiru bantal-bantal hiasan kat ruang tamu je...termasuklah jahitan zip...tang piping tu yang susah...

ni laa piping, yang kat tepi tu...tau tak macam mana nak buat piping jenis ni?

ni laa dia...lepas tu, boleh jahit kat kain utama...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
My workstation...



-THE END-
"The Best is yet to be"

2 adorable people:

Nurul Ulfa said...

terarnya ida..menjahit ;)..belajar la jahit baju nanti kita tempah baju dekat ida..hehe

Mrs Shyza said...

waaaaaa...siap ade workstation...br la smangat nak jahit...kagumnyeeeee....nak rajin cmni jugak

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki