Wednesday, May 30, 2012

OK, yang ni pesen lain ye...

Cerita gown...sebelum-sebelum ni saya jahit gown yang 1 body terus ngan skirt dia kan. Kali ni saya try yang body cantum ngan skirt pulak. Pattern daripada Epal, dapat free skali ngan buku-buku tutorial Epal. Kain ni dah lama beli, kat Jakel, jenis velvet. Tapi sebab confident level agak low untuk buat gown pesen ni, maka terbengkalai laa sekejap. Hari ni dapat siapkan atas alasan nak pakaikan Aisyah untuk kenduri this coming weekend. So, baru laa nak bertungkus lumus ye...

Simple je, malas dah nak PK nak decorate gown ni

Belakang. Owh lupe nak announce, Aisyah dah potong rambut, tu new hair cut laa tu...

Ni je hiasan nya...cloth button ni saya sendiri buat...

kerana gown ni saya dah pandai jahit lubang butang, jahit butang tu kacang je kan...

ni laa tools untuk buat cloth cover button tu...mesti ada cap & backing ye...tool ni saya beli online, dalam RM17 lebih je, cap & backing tu pon beli darpada orang yang sama...https://www.facebook.com/edinascraft

ini adalah kain-kain yang menanti untuk dijadikan gown & maxi Aisyah, insyaAllah raya ni tak perlu beli gown dah, sendiri bikin je lah...

-THE END-
"The Best is yet to be"

4 adorable people:

Nurul Ulfa said...

ida nak tempah untuk auni boleh?

EdaManAli said...

boleh, Uffa...tp kain mcm mane? auni umur brape?

gra said...

tool yg nak buat butang tu mmg dtg ngn set ke? (grey dan hitam tu). ke kne beli asing2?

klu butang biasa ltk kt kebaya tu saiz brp mm ek ida?

EdaManAli said...

Gra: ye, mmg RM17 ++ tu 1 set, hitam ngn grey tu laa...pastu beli button tu...yg ida buatkn utk aisyah ni 16mm size dia, utk kebaya kecik sikit kot...pastu button ni, bile aisyah gigit sng t'cabut, xsesuai utk bdk2 pya bju kot...xpon ida yg xreti buat...hihihiiii...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki