Monday, June 11, 2012

31th

11 June ikutkan hari yang selalu saya tunggu, tunggu ape pon tak tau, maybe tunggu something special will come to me kot...padhal dah tahu tak akan ada yang special-special itu!

Hari ni berlalu macam hari-hari biasa, no celebration, no special treat...sama je macam 31 tahun yang sudah...hari ni walaupon hari yang saya tunggu, saya masih perlu memasak, basuh baju, kemas the whole house, sidai baju pulak, pokok-pokok belakang dan depan saya siram, suap anak-anak makan, siap-siapkan diorang ke school, drive pulak anak-anak ke school, jemput balik...konon nak lipat kain petang tadi tapi sakit kepala tertidur...sampai rumah lepas jemput anak-anak balik school tadi macam hari-hari biasa jugak Aisyah mengamuk, agaknya bila dapat jawapan yang ayah dia belum balik kerja lagi. Dah laa ummi adalah bukan favourite anak-anak, kene tahan telinga pulak dengar anak meraung...apa laa nasib...sudahnya dapat cubit ngan ummi se-das dua(lebih kot)...tak tahan jugak dah 4 - 5 tahun macam ni...eh eh, meluah perasaan pulak! Bestnye jadi ayah, konon BZ cari duit kan...tapi boleh duduk-duduk, lepak-lepak dengan kawan-kawan, borak-borak dengan orang...tak ada laa tekanan sangat...dah tu anak-anak sayang sangaaatttt pulak...ummi kat rumah pulak??? (pasal anak-anak sayang ayah lebih ni nanti saya buat entry lain...sedih)

Masa kecik-kecik dulu pon tak ada celebration, birthday wish dari my dearest ummi ada laa, adikbradik pon pandai wish sejak ada FB ni je kot...ada jugak time ada rezeki lebih ummi masakkan masakan yang agak special wlaupon kami tak ada kat rumah sebab di hostel tempat belajar...hadiah & party?? oh no, jauh sekali!! Kami yang tak berduit ni macam tu laa cara hidup nya, but still I had joy & happiness in our lives in our own way. Kami dulu amat mengerti keadaan & kesusahan ibu bapa kami. Anak-anak saya beruntung, walaupon saya bukan favourite diorang, saya lah yang terlebih dulu fikirkan something untuk birthday diorang...mesti ada kek, birthday goodies, present walaupon cuma celebrate di school je...Ayah disayang lebih mungkin sebab ayah yang keluar duit...tak ada ayah, tak menjadi laa semua yang ummi plan... :(

Hari ni sangat biasa...kecuali sedikit emo kerana sepotong kek & sedikit diketepikan...spoil my day laa you!!

BTW, thanks to all yang wish birthday saya hari ni...thanks yg tak terhingga untuk doa-doa yang baik-baik itu...saya nak share doa itu dengan kamu semula...

Kalau boleh wish untuk birthday ni, saya nak slim macam zaman sekolah menengah dulu...huhuhuuuu...adeh, perut pedih tak makan nasik lagi...

-THE END-
"The Best is yet to be"

6 adorable people:

gra said...

heppi befday lg skali.
byi entri ni lebih pd luahan prasaan jek. hehehe. tp xpe, tu slh satu cara detox jgk. heheh.

ida dh cube terapi ckp ngn roh anak2 mse meke tido? try buat, lg bkesan klu time meke mamai2 nk tido, time tu otak meke input je bulat2. be specific bila bckp ngn meke. cth: huda jgn gigit2, pukul2 abg, x bole mcm tu, bla bla.. huhuhu..alhmdulillah, works jgk la walopon x immediate la..

tp time sorang2 ngn ank je buat. *segan laki dgr* hahahaha..

jie @ azie said...

ida..
sedih bila baca entry ida ni..untuk pengetahuan ida, bukei ida sore mengalami nasib anak2 sayang ayah lebih dari ummi. Anak2 kakak jie pun sama :( dia pun mcm ida.. sedih. Anak2 mcm tu maybe sbb ayah tak 24hours duk ngan diorg.. ayah tak pernah marah, ayah tak pernah suruh belajar..ayah asyik bermain/bergurau ngan diorg. Takpe ida, nnti bila diorg dah sekolah baru diorg akan tahu/faham. Ummi adalah segala-galanya ;)

Happy belated birthday, my lovely friend!!!!

EdaManAli said...

Jie: ye laa tu jie...ummi slalu byk pantang larang, byk rules...utk m'bntuk ank2 jgk...dgn ayah slalu diorg dpt ape yg diorg nk...pegi shopping, Aisyah masuk dlm troli je ape dia nk...ayah main byr je...ayah pon bkn nk b'kira, m'bazir ke tidakkk...lg 1 ummi suke mrh2, bile pnt, ank meragam, jd cpt mrh...bile PK2 mmg diorg ni kecik lg, tp sedih tu xleh buang laa, tetap rse jgk...

EdaManAli said...

Gra: xpnh cuba, slalu srh ank2 masuk blk tido, mase bile diorg lena pon xtau...nnt nk try laa jgk...mmg stress ikutkn ade ank yg kuat tantrum ni...xkire kt mane, blk kg ke, gi shopping ke, kalo dio nk jerit, dia jerit je...ummi dia zaman kecik2 tkut ngn org, jd nk buat ape2 pn ketakutn je...

-gedek! said...

Olololo....

happy 'bird' day, babe!


En suami ada bagi hadiah special ke? Eham-ehem...

EdaManAli said...

Uncle: blom lg, tggu bonus bln 7 kate dia...uhhuuuu... :P
tp nxt week nk gi holiday ke Sabah, tp bwk ank2 skali...xleh nk romantik laa gituu...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki