Thursday, June 14, 2012

Top pulak, macam mana rupanya tu?

Start jahit tadi dari pukul 2pm sampai 12am tadi baru siap, macam ambik masa yang lama kan, yelaa, bila anak-anak balik sekolah je, terganggu sikit laa kerja menjahit ni, plus lepas Maghrib pergi pasar malam Saujana Utama beli ayam Uncle Bob...Yum!!

mula dengan draw pattern kat atas kertas majong...trace t-shirt top Aisyah yang ada. Lepas tu gunting pattern tu, untuk gunting kain pulak. Kiranya, pattern tu gunanya untuk gunting kain laa, based on pattern tu. Dah gunting every part, boleh laa mula jahit...

ini hasilnya...Boleh pakai ngan jeans ke, ape-ape jenis seluar laa...Owh ye, Olivia Top nama dia...tapi bila Aisyah pakai, dia tukar jadi Aisyah Top...heheheee

Entah sapa ajar pose macam ni...Owh ye, sekali lagi kebetulan, kain stripes ni memng ada, dah lama beli, sama-sama beli online ngan kakak...bila tengok dalam tutorial ada jahit top guna kain stripes, maka makin laju laa projek ni jalan...

Tepi & belakang

Nampak macam suka je...gown kurang minat si Aisyah ni...suka pakai seluar laa pulak!

Lagi pose ala-ala majalah wanita...berangan...

Tutorial ada kat sini...comel sangat model dalam tutorial ni...sila tengok!!

-THE END-
"The Best is yet to be"

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki