Wednesday, September 26, 2012

Girl's Romper: Dan mesin jait saya masih memecut...

sejak last week duk aim nak jait dress, Bubble Dress...oleh kerana my girl dah besar, dah 4 tahun pon, maka saya mencari mangsa untuk jadi pemakai baju yang saya jait ni. Teringat laa anak kawan husband, new baby born, dah tengok pon raya hari tu, tapi belum bagi apa-apa lagi. Rasanya baby tu lah yang lucky untuk dapat baju ni...

Lepas tu sinus pulak ganggu prestasi...faham-faham jelaa macam mana effect sinus ni, sakit kepala berat gitu, sakit muka, leher...kalo sampai leher tu kira teruk laa tu. Pulak tu en.somi outstation ke Sarawak time tu...semua urusan rumahtangga sendiri yang setelkan, tak ade bantuan. Jadi keje menjait tergendala laa...

Semalam gigih balik menjahit. Actually last week jugak dalam pada duk sinus-sinus tu sempat laa belek kedai barang-barang jait kak Edina...rase nak try guna prong button. Pernah dengar tak prong button? Biasa dekat baju romper baby ada button ni, kadang-kadang kat t-shirt baby & toddler ada guna button ni atas bahu tu kan. Itu laa prong button...so,belilaa ngan kak Edina. RM30 tool dia, free 20sets prong button...sukeee... :D...


gambar ihsan en.google...http://mel-allwrappedup.blogspot.com/2011/10/how-to-attach-metal-snap-prong-button.html . Bagi tutorial sekali...

PK pulak mana nak attach button ni kan, kalo nak cepat guna, apa kata buh aje kat dress yang belum siap ni kan...tapi tak jadi dress dah laa, jadi romper...ini hasil dia...






Tutorial kat sini: http://www.makeit-loveit.com/2012/04/turn-a-baby-dress-into-a-bubble-romper.html

tu je nak share... :)

-THE END-
"The Best is yet to be"

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki