Sunday, March 31, 2013

Di manakah saya...menyepi sahaja...

Owh...tak de idea nak story hape...saya masih ada macam biasa...hidup macam biasa...sentiasa BZ dgn life w/pn x kerja...ni tulis pon sebab suami tanya dah tak update blog ke? rupanya dia silent reader saya...kihkihkih...

sebenarnya naik malas nak update gambar...nak upload ke notebook drp camera/hphone...sekarang ke mana-mana ngan hphone...internet kat situ je...notebook ni pon dah a bit slow...sbb selalu update ape-ape software kan...asyik pop up je notification dia...sudahnye yes, allow, accept je laa...so sekarang dah jadi berat sikit...tapi masih OK...& masih disayangi...nak belajar jahit kat sinilah, online banking pon kat sini laa...saya masih sayang kamu notebook...apa yang suami bagi semua pon saya sayang!!

kesimpulannya pasal saya, saya masih menjahit, masih urus rumahtangga mcm biasa, driver anak-anak ke sekolah, berkebuh dll...

Haa...nak citer hari tu sakit gusi lagi kat geraham bongsu...nyutnyutnyut gitu...tapi tak dapat MC & rehat macam orang kerja...sedih...tekad buat appointment ngan dentist kt Klinik Pergigian Rohaya kat Kota Damansara...bila doktor check dia memang advise suruh pull out lah gigi 'manja' tu...walaupon masih elok & xde rosak pon...3 hari lepas tu appointment untuk buat minor surgery kat gusi...pasal gigi tu memang kat hujung sangat & rapat kat pipi...kene toreh laa gusi & pipi yang berkaitan tu. Mula-mula doktor tu kate gigi tu kene belah dua, sebab maybe payah nak tarik keluar. Sebab keluar separuh je, separuh lagi masih terbenam dalam gusi. So dia bius 2 atas & 2 bawah. Lepas bius, toreh, lepas tu dia tolak-tolak gigi tu, nak bagi akar gigi tu loose sikit. Alhamdulillah tak de pulak dia potong gigi tu, terus kepit, pulas & tarik je...memang tak de rase sakit pon. Doktor India tu memang gentle je. Setiap kali dia nak buat ape-ape kat kita mesti dia akan inform dulu, so that kita akan ready. Tapi saya ni tetap takut & berdebar...dalam pada tu berserah je lah pada Allah...doktor tunjuk gigi tu kat saya, rupanya gigi tu besar...selama ni kan keluar separuh je...macam comel je, rupanya gedabak! Kat si bongsu tu ade lagi daging gusi yang melekat kat situ...ngeri kan?! Doktor tu siap tanya lagi nak bawak balik ke??!!! heee...tak mo lah doktor...kalo boleh jual nak laa jugak kan...

Malam lepas cabut gigi tu sakit sangat, Tuhan je yang tahu. Masa bius masih ada OK laa lagi. 2 jam lepas tu, ambik, rasakan seksa yang orang duk cerita selama ni...macam dihiris-hiris. Tak de denyut, tapi sakit yang continuously. Letak ais kat pipi nak bagi pipi kebas...painkiller memang tak berkesan. Tahan je laa...sampai tertidur. Alhamdulillah, bangun pagi reda & sakit kurang...but still takut nak gerak kuat-kuat, urat tengah bengkak kan. Pipi pon bulat je sebab bengkak...2-3 hari jugak bengkak tu...makan yang lembut je kekdahnya...part yang sangat nak kena jaga part pipi yang kene toreh tu...kulit nipis memang sakit. Gusi OK lagi...

So, sekarang dah tak de dah si bongsu tu. Khamis lepas pon dah bukak jahitan...yelah, dah toreh mesti laa jahit balik kan...sekarang rasa selesa laa kat dalam tak de gangguan. Cuma yang bongsu atas masih ada...pon tumbuhnya senget je...tapi keluar habis. Doktor kata kalo yang tu pon bawak masalah boleh cabut. Yang tu boleh cabut biasa je...untuk si bongsu yang dah arwah tu, melayang RM6 ratus...huhuhuuu...abe Noor kate tak apalah, janji dah tak sakit lagi lepas ni, 2 tahun tuuu sakit on & off...rezeki kita bukan semua bahagian kita, padanya ada bahagian orang lain...kena redha. Tu semua hak mutlak Allah. Dia boleh beri dan ambik bila-bila masa Dia mahu, kita cuma kena beringat...jangan kuat sangat joli, boleh bawak kepada pembaziran...bila membazir Allah murka & tarik rezeki...takutnya, hilang kasih sayang Allah...kan...

Tu jelah citer nye...xde gambar yang berkaitan sebab x cantik...macam lah sihat pon cantik...puiii...cantik in my own way lahh...ciptaan Allah cantik-cantik belaka...kannn... ;)

-THE END-
"The Best is yet to be"

0 adorable people:

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki