0
adorable people

Saturday, April 20, 2013

Penamaan Calon

Bukan nak story sangat pasal penamaan calon hari ni...tapi saya selalu sebak tengok pemimpin ini yang senantiasa dilihat menjadi imam solat...pemimpin yang memimpin menuju akhirat. Tidakkah akhirat destinasi yang sentiasa kamu fikirkan...kerana dunia hanya landasan...jika ya, pemimpin bagaimana kah yang akan kamu pangkah nanti?

Pemimpin ini juga membuatkan saya rindu pada arwah datuk kesayangan saya...dengan janggut putihnya, warna kulitnya, tubuh rendangnya, serban dan jubahnya dan peranannya sebagai imam solat...Allah, panjangkan umur pemimpin ini dengan kehidupan yang penuh manfaat...amin...

0
adorable people

Friday, April 19, 2013

Recycle

Payahnya sekarang nak dapat satu new entry kan...entah lah, makin hari makin tak cukup masa rasanya. Dulu satu hari rasa panjang..sekarang macam makin pendek...sebab putaran bumi atas paksinya makin cepat ke? Putar keliling matahari makin laju ke? Itu memang tak dapat kita pastikan...yang pasti makin hari kita makin sibuk dengan hal duniawi, disibukkan dengan teknologi dan macam-macam benda yang kita nak cuba buat n kena buat...
Hari ni nak cerita ke-happy-an saya dapat recycle tudung saya yang dah lama sangat tak pakai...memang tak nak pakai dah sebab hardawning dah patah n kemek...plus dulu punya tudung macam kecik je...ada yang bercorak n ada yang plain. Boleh gabung tu untuk jahit yang softawning kat Aisyah...Aisyah pon jarang saya belikan tudung...duk pakai yang sama je 2-3 helai tu...kesian dia. Sekarang pulak Aisyah dah ada kelas al-baghdadi...bleh gilir-gilir tudung...so, recycle tudung ummi yang dah lame tu...Aisyah tak kisah sangat janji ada yang kaler pink n yang ummi jait...sayang awak Aisyah...
Yang kat bawah tu lah hasilnya...
- blog guna phone xbest laa...payah nak edit...pastu banyak typo plak tuu...haishhh...

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki