0
adorable people

Wednesday, April 30, 2014

Kau yang merubah aku

Mereka fikir aku kuat
Mereka fikir aku tabah
Sedangkan telah banyak kali jatuh
Jatuh dan tersungkur
Cuba bangkit
Tersungkur kembali
Air mata tanpa henti
Dinding rumah ini jadi saksi
Setiap satunya mengimbau kembali
Dalam luka parut pun nyata
Jelas terlihat meski tiada niat
Dan sakit itu berulang pedih
Akukah itu yang tiada tahu bersyukur
Atau kau yang tak sedar dek untung
Membolot segala selagi belum cukup
Mencari tampungan selagi belum puas
Sedang aku kau pandang enteng
Seolah aku tiada berjiwa
Hei! Aku bernyawa
Hei! Aku berharga
Hei! Aku punya rasa
Kau yang buta!!!

2
adorable people

Wednesday, April 16, 2014

Barang keperluan baby

30 weeks dah saya ni...tapi masih lagi menjahit...banyak perasaan x happy mengandung kali ni, sejak awal lg...so, nak dapat happiness pegi laa menjahit, itu saya laa...suke tgk kain2 yg colorful, & seronok tgk hasil jahitan...keje yg xmelibatkan orang lain...bebas je...masa pon bebas je...

Sepanjang pregnancy kali ni saya banyak jait barang baby...baby binder, nursing cover, baby snuggler, set sarung tilam baby, baby comforter, nursing pillow & telekung...Alhamdulillah, ade jgk tempahan, lg byk dr sblm2 ni...rezeki baby kot...paling byk tempahan baby binder, nursing cover & baby snuggler...skrg ni rase dah nak stop jait brg baby & stop ambik tempahan sbb nak focus jait baju raya pulak...tp ade je tempahan baru dtg...walau pn xsebanyak gaji dulu & gaji ibu2 yg berkerja, tp puas hati sbb ni adalah sesuatu yg saya enjoy buat...walau sakit blkg, pinggang sume...tp happy...jom tgk gambar...







utk baby sendiri

testing jait...test skill

 ni pon same, testing mode...so dua2 comforter dpt kat baby sendiri, blom ready nak jual kt org...



 nursing cover sume tempahan, ade lg yg xmasukkan kat sini...

 utk keperluan sendiri

sume tu utk menantikan org baru...

so, sape2 nak tempah boleh je, tp tempahan dibuka lepas saya deliver laa kalo xde aral melintang...paling awal in OCT 14 nanti...bleh watsapp saya

watsapp : 013 3973674 (watsapp shj)
FB: Idamazuraiha Idris

Note: kain yg sama mcm dlm gmbar mungkin xdpt laa, akan come out dgn pilihan2 kain yg lain...

-THE END-
"The Best is yet to be"
1 adorable people

Tuesday, April 01, 2014

A few more days to 28w

Tak sabar, words t describe my everyday feeling...

BSP hari ni OK, alhamdulillah sgt...so, next 2 weeks br repeat BSP lg...BSP tu cucuk jari nk check gula dlm darah...ambik bacaan 4 kali sehari, hari yg ade BSP tu laa, not everyday ye...mula jam 8am sekali, 10am, 2pm & 8pm...telunjuk kanan, hantu kanan, telujuk kiri, hantu kiri...antara jari yg mjadi mangsa...last week bacaan tinggi sbb makan ikut normal ibu sihat mengandung...tp hakikatnya saya ni xsihat, diebetic...so result xOK, kene laa bebel ngan doktor...benci doktor & nurse kerajaan...bkn xbersyukur...tp sbb ade yg pe'el xbest bile serve pesakit ni laa jd buruk name hosp/klinik kerajaan...my biggest regret...tp xleh nak patah blk dh, xbleh dah...bacaan hari ni OK pon slps berlapar...mmg xambik nasik, sampai habis sesi BSP tu...just makan roti fiber, fries yg belikan utk anak2 tghari td, biskut cream cracker cicah air milo...tp air milo tu xminum laa, utk cicah je...the whole day i drink plenty of plain water...just that...blk je drp klinik lps sesi last BSP tu, pulun nasik ayam yg saya msk tghari td...lapar weyhh...oren manis hampir sebiji...bayangkan itu yg saya lalui sejak kandungan berusia 4 bln...kene diet, mmg lapar giler & sengsara...org mengandung selalu nak makan mcm2 kan...kali ni saya mmg teringin sgt nak makan kek...tp kene thn nafsu...mmg xenjoy langsung pregnancy kali ni...tp baby dlm perut mcm ceria je, kicking kuat laa jgk, lately lg laa, mcm kurang tido pon ade bdk ni...nnt dah dekat due, please anak, jgn lewat keluar ye...sian ummi...keluar dgn mudah je ye...jgn ade problem lg, ummi dah xsanggup...anak kene sihat ye...

Owh, lg nak cite psl pregnancy kali ni, HB saya mula turun sejak bln lepas, tp blom tahap kritikal laa...lepas tu berat badan pon naik tak byk...muka kecik mcm muka mase xmengandung...lengan pn same...sbb diet n stress ngn kencing manis tu laa kot...mmg stress...xhappy pn...rase dukalara je masuk blk mjait, jait ape2...order pn ade sikit2, rezeki anak...Alhamdulillah...

Doakan semuanya Allah permudahkan ye...

-THE END-
"The Best is yet to be"

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki