Tuesday, April 01, 2014

A few more days to 28w

Tak sabar, words t describe my everyday feeling...

BSP hari ni OK, alhamdulillah sgt...so, next 2 weeks br repeat BSP lg...BSP tu cucuk jari nk check gula dlm darah...ambik bacaan 4 kali sehari, hari yg ade BSP tu laa, not everyday ye...mula jam 8am sekali, 10am, 2pm & 8pm...telunjuk kanan, hantu kanan, telujuk kiri, hantu kiri...antara jari yg mjadi mangsa...last week bacaan tinggi sbb makan ikut normal ibu sihat mengandung...tp hakikatnya saya ni xsihat, diebetic...so result xOK, kene laa bebel ngan doktor...benci doktor & nurse kerajaan...bkn xbersyukur...tp sbb ade yg pe'el xbest bile serve pesakit ni laa jd buruk name hosp/klinik kerajaan...my biggest regret...tp xleh nak patah blk dh, xbleh dah...bacaan hari ni OK pon slps berlapar...mmg xambik nasik, sampai habis sesi BSP tu...just makan roti fiber, fries yg belikan utk anak2 tghari td, biskut cream cracker cicah air milo...tp air milo tu xminum laa, utk cicah je...the whole day i drink plenty of plain water...just that...blk je drp klinik lps sesi last BSP tu, pulun nasik ayam yg saya msk tghari td...lapar weyhh...oren manis hampir sebiji...bayangkan itu yg saya lalui sejak kandungan berusia 4 bln...kene diet, mmg lapar giler & sengsara...org mengandung selalu nak makan mcm2 kan...kali ni saya mmg teringin sgt nak makan kek...tp kene thn nafsu...mmg xenjoy langsung pregnancy kali ni...tp baby dlm perut mcm ceria je, kicking kuat laa jgk, lately lg laa, mcm kurang tido pon ade bdk ni...nnt dah dekat due, please anak, jgn lewat keluar ye...sian ummi...keluar dgn mudah je ye...jgn ade problem lg, ummi dah xsanggup...anak kene sihat ye...

Owh, lg nak cite psl pregnancy kali ni, HB saya mula turun sejak bln lepas, tp blom tahap kritikal laa...lepas tu berat badan pon naik tak byk...muka kecik mcm muka mase xmengandung...lengan pn same...sbb diet n stress ngn kencing manis tu laa kot...mmg stress...xhappy pn...rase dukalara je masuk blk mjait, jait ape2...order pn ade sikit2, rezeki anak...Alhamdulillah...

Doakan semuanya Allah permudahkan ye...

-THE END-
"The Best is yet to be"

1 adorable people:

MamaMiminAleesya said...

Tahniah k.ida & family dengan rezeki yg di berikan olehnya...
kali ni mmg teruk skit akak pregnant.. seronoknya dengan org pregnant..

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki