Monday, June 09, 2014

Tiada dia di sisi

Sepanjang tempoh mengandung ni mmg suami jarang sgt meneman bersama bile check up di klinik...kali ni mmg saya pegi check up di klinik kesihatan je, Poliklinik Meru. Free kan...keistimewaan lain xdpt, pegi je laa dptkn perkhidmatan kt situ. (Next election jgn harap aku nk undi kau gomen, selama ni pon bkn aku sokong kau pon, tkr address kt kg pulak!!) Dulu keje...xde mase nk ke situ, lgpn opis lame dulu byk cekadak nk cuti mc bagai...

Sekarang berada kat kg, insyaAllah akan bersalin kat sini nanti. Baby, cpt keluar, kesian ummi...

Kat sini pon saya masih uruskan hal check up dan BSP sendiri, maklumlah nak tumpang kat KK kat sini, kene tanya sana sini...semua saya buat sendiri. Masih mampu drive ke tempat-tempat berkenaan sendiri...xnak susahkan orang lain. Tak mengapalah...

Bila kita berdikari kita akan lebih bersikap menyerah diri pada Allah. Setiap yg telah berlaku, sedang berlaku, mungkin berlaku, akan berlaku telah pon ditentukan Allah...ia akan berlaku hanya dengan izin Allah. Banyak bergantung pada Allah untuk setiap urusan, bukan dengan manusia itu lebih memberi ketenangan jiwa, meringankan beban jiwa...lagipon bukankah kita ni cuma hamba Allah, memang pada Dialah tempat kita memohon segala-galanya...melalui doa...beri atau tidak, atau ditukarkan ke bentuk lain itu hak Allah...kita perlu redha, sabar dan berlapang dada...insyaAllah lebih tenang...

Kadangkala sampai jgk wasap kepada suami, bile keadaan diri terlalu penat, xkuat mentally n physically, "kenapa sampai hujung pregnancy pon masih xdpt menemani"...lps tu mesti disusuli dgn jwpn sendiri "xpelah..." dlm kepala dah set, Allah sentiasa ada bersama...xpernah jauh...ye, sesungguhnya Kau xpernah jauh, Ya Allah...terima kasih Ya Allah...

2 adorable people:

FiNi Pelangi said...

Laa,pregnant??baru tau,tahniah kakak :D

Mrs Shyza said...

be strong ibu!
semoga dipermudahkan urusan!

Loves around

Loves around
 

Copyright © 2010 SHINE bright like a DIAMOND | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki